Gå til innhold

Nitro


FpsStu

Anbefalte innlegg

Som mange andre ung gutter, er jeg utrolig nyskjerrig ang nitro... Hva er egentlig reglene for det? Har hørt at det er ulovlig å bruke, men fullt lovlig å ha det... Må det godkjennes?

 

Er jo ganske så fristende når det koster "bare" fra ca 4000kr...

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
  • 2 uker senere...
Du må vel få den godkjent på biltilsynet og omreg. for høyere effekt eller.no tenker jeg. Ser ingen grunn til at det skulle være ulovlig - men du må jo få det godkjent, og det gjør du neppe uten å oppgradere diverse ting og tang.

Trenger vel ikke å få det godkjent før det øyeblikket man trykker inn knappen for økt effekt...?

 

Et lystgassanlegg øker jo ikke effekten før det er i bruk. Altså burde det jo være lovlig å montere, men ulovlig å bruke (hvis det ikke er godkjent).

 

Men uansett; Man kjøper jo sånt for å bruke det på "lukket område"... ;)

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Øker man effekten på bilen, må man jo ta med understell/bremser osv, samt at forsikringen går til himmels. Kjører man med nos (eller annen forsterkning) og er innblandet i en ulykke hvor du kan ha kjørt uaktsomt med tanke på effekten på bilen, kan du ende opp med regress på forsikringen... = kjiipt.

Lenke til kommentar

poenget er jo at man ikke øker effekten før det blir tatt i bruk. Å montere et lystgassanlegg øker ikke effekten en døyt, det sørger bare for ekstra vekt.

 

Ta for eksempel volvo 240, den er godtkjent for opp til 200hk med standard bremser og understell. 220hk hvis man har ventilerte skiver foran. Hvis man da har en b23e på rundt 130hk? og monterer lystgasskit som gir 50hk ekstra er man godt innenfor den ramma som volvo har satt angående effekt..

 

Reglene for lystgass her i Norge har enda ikke blitt utarbeidet på skikkelig vis og de forskjellige trafikkstasjonene behandler det forskjellig fra sted til sted virker det som :dontgetit:

Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...
  • 11 måneder senere...

Til å begynne med så holder det lenge å svare på det som trådstarter faktisk spør om, og ikke blande inn turbo eller kompressor :)

 

Lystgass i bil i Norge tror jeg du skal få store problemer med å godkjenne til gatebruk. Montering av det i bilen er heller ikke lov (du kan godt slenge flaska baki, men så snart du kopler det opp vil du kunne få problemer, bruk eller ikke).

 

(opplysninger innhentet fra Biltilsynet i Kristiansund)

Lenke til kommentar
Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...