Gå til innhold

Brumming i høytalerne.


Anbefalte innlegg

:wow: Det durer og brummer i høytalerne, det virker som om strømforsyningen bryter gjennom, kan det være dårlig skjerming eller må jeg investere i nytt lydkort, jeg kjører nå bare med det integrerte kortet? Er det problematisk å kjøre lyden fra pcen og inn på sourround forsterkeren min, skal se film fra icanal på tv?
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg bruker et flere år gammelt "soundblaster live" kort, som forøvrig har bedre lyd en det integrerte..

 

Tror ikke du må ut med mange hundrelappene for å utklasse det integrerte lydkortet nei..

 

Skal du koble opp mot hjemmekino og slikt, er det sikkert ikke dumt å investere i et audigy 2 kort.

Lenke til kommentar

altså... Dette har dere sikkert tenkt på, men jeg trodde det var noe galt med mitt lydkort...

Jeg brukte mikrofon og forstod ikke hvorfor det var en slik during i høytalerne mine. Det eneste jeg trengte å gjøre var å gå inn på volumkontroll - og krysse av for demp, på mikrofon.

 

Først trodde jeg at dette ville gjøre slik at det ikke kom lyd til PC-en gjennom mikrofonen, men det er for at man ikke skal høre mikrofonen ut gjennom sine egne høytalere.

Pass på at dere har husket dette.

Lenke til kommentar

Flere hovedkort har optisk digital utgang, og mange har også SPDIF koaksial utgang. Begge digitale. Poenget med å kjøre ut signalet digitalt er å benytte ekstern DAC, enten i en surroundforsterker eller andre komponenter med DAC.

Ekstern DAC er en fordel da analoge signaler generelt ikke har det særlig godt inni en pc.

 

Et godt lydkort for god lydkvalitet er m-audio revolution 7.1. Dette kortet har gode audiofile egenskaper og benyttes av mange HTPC entusiaster. Det man må huske på her er å parre det opp mot en god effektforsterker (hvis man skal kjøre uten forforsterker) da det analoge utgangssignalet er bittelitt lavt for enkelte effektforsterkere.

 

Det nok de fleste uansett gjør er å bruke en integrert surroundforsterker, og da stiller man uansett nivået på denne, og trenger ikke tenke på revo`s utgangssignal.

 

DrE

Lenke til kommentar
Hei DrErling, hvor kjøper man det kortet du referer til, og hva er ca. pris, om du vet? Takk.

M-Audio revolution kan kjøpes på procom.no, det koster i skrivende stund 1015 kr eller så.

 

Et annet lydkort som har fått ekstremt mye skryt her på forumet er et chaintech lydkort, finnes her. Dette koster og knappe 240 kr.

 

Når det gjelder støyen din har jeg det samme med min forsterker, men det har nok sammenheng med at når jeg flyttet så mistet min far den ned i gulvet, en spiker hadde gått inn i "trafoen". Fikk en service-elektroniker-bror av en kamerat av meg til å se på det. Kunne ikke fikse så mye. Blir nok nye forsterker på meg ja

 

Edit: En fortelling fra virkeligheten

Endret av Onkel Kompost
Lenke til kommentar
Er PC-en jordet? kan være en helt vanlig jordfeil.

Har det noe å si om den er jordet?? Testa nemlig med en bærbar pc, og da kom det ikke noen brumming i høytalerene. :dontgetit: jeg vet ikke om den hadde noe bedre lydkort. Det ville nesten vært litt rart, siden den er et år gammel og var ganske billig.

Lenke til kommentar

Sliter også med brumming i høyttalerne med et integrert kort. Sitter på dette kortet.

Realtek AC97 ell lignende? En annen ting med det kortet er at når jeg velger vanlig 2.0 stereo setup så får jeg bare lyden på den to fremste høyttalerne. Høres sikkert ganske dumt ut, men jeg hadde en Sb live! 1024 før, og det passet meg perfekt. Siden det kortet ga med "stereo" på fire høyttalere, og siden jeg har to pingle pc speakere til 130 kr foran og et anlegg til 10000 cash bak.. så sier det seg selv at jeg liker at lyden kommer bakfra hele tiden :)

Hvis jeg nå kjøper meg et audigy 2 kort som jeg har sett litt på, har de fjernet den muligheten?

 

Et eksempel: winamp. med det gamle sb live kortet kunne jeg bare sette i gang å spille, og lyden kom ut i alle fire høyttalerne samtidig, og alt var fryd og gammen.

Nå må jeg spesifikt sette sound driveren til Realtek AC97 Audio for å få lyd i fire høyttalere. (default er "primary sound driver")

 

Dette høres kanskje ikke så farlig ut, men i de fleste spill har jeg ikke den muligheten i det hele tatt.

 

Hvis jeg surfer med f.eks Opera, og ser en flash film, kommer lyden bare ut foran, uansett. Plag.

 

Et annet eksempel: Far cry.

På gamle kortet hadde jeg "surround" (sier surround med "" siden det bare er fire høyttalere) men samtidig hadde alle andre lyder i alle fire høyttalerne (snakker da om når han snakker med folk og skyter vilt og sånne ikke retningsbestemte lyder)

Dette skjer ikke med det integrerte Realtek kortet mitt. der er det KUN surround lyd bak, og resten av lydene kommer foran.. noe som resulterer i at jeg ikke får med meg en dritt av det han oppdragsgubben sier til meg, siden skytelydene er såpass høye, sånn at jeg må skru ned lyden på de fremste høyttalerne.

Dette er MEGET irriterende.. Er likt i alle andre spill jeg har prøvd og, untatt UT2k4, for der er det merkelig nok surround (quadro) lyd, til og med når jeg ikke har satt det opp i lyd options :) Hvis jeg setter på 3d audio, så blir lyden slik som i Far cry, og fps dropper ned med 10 fps.

 

Liker mitt gamle Sb live! kort jeg.. så er audigy2 kortet noenlunde likt?

Eller har dere noen andre forslag til behagelige lydkort (ikke over 700 kr)

 

En annen ting også.. er det muligheter for å bare ha digital (minijack til phono) ut bak, og vanlig analog foran? ikke en nødvendighet.. men hadde sikkert vært saker å ha. :love:

 

Burde nesten tatt dette opp i en egen tråd.

 

Edit: maskina er ikke jordet, og det er heller ikke mulig i denne delen av huset :(

 

Merkes godt når jeg setter på bordvifta.. da smeller det godt i de pingle høyttalerne

(som forøvrig har egen volumknapp og strøm og sånt)

:laugh:

 

Edit2: råna litt rundt i forumet her, og det ser ut til at det bare er sånn ac97 sourround codecen er.. kan det stemme? i såfall HATER jeg ac97 :) hehe.

Endret av Erad
Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...