Gå til innhold

Fjerne disable Run


Anbefalte innlegg

Hei.

 

Jeg sitter på en skolemaskin nå. Jeg har nødt å få startet Run, men det er lagt inn en sperre i registeret for Run. Jeg finner den, men den ligger på flere plasser og den er tilbake når maskinen starter opp.

 

Hvor ligger den "rette" strengen? Classes root, current user, local machine osv?

 

Takk på forhånd.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer\NoRun

 

Sett til 0 for å få den tilbake, men det _Finch_ sier vil nok gjelde på de fleste skolemaskiner.

 

En ting du kan prøve er å trykke høyre musetast på taskbaren, velge toobars og velge address. Rezise litt og du har en fin run box.

Lenke til kommentar

hmmm :mad:

 

alex100: jeg synes det blir feil å poste spørsmål for hvordan man skal bryte sikkerheten i et nettverk. Det er tross alt definert som et innbrudd.

 

_Finch_: Bare for å pirke litt: Roaming profiles har ikke noe med dette å gjøre. Restriksjonen er forhåpentligvis ikke definert i domain security policy siden den bør være i fred (men definert i en annen policy kanskje?). Ligger ikke på domenekontrolleren og behøver ikke å forandre fra en domenekontroller. Du er inne på det, men du treffer bare ikke spikeren på hodet.

Lenke til kommentar

mine "two cents" på hva som er riktig:

 

Restiksjonen er mest sannsynlig styrt gjennom en group policy. Den kan enten ligge lokalt på maskinen, eller i AD (da på site, domene eller OU-nivå). "domain security policy" er bare en snarvei til "default domain policy", men man bør aldri redigere den. Istedet bør man lage en ny policy og linke den til enten site, domene eller OU og legge inn restriksjoner på den.

 

Dette kan styres fra hviken pc som helt med riktig verktøy isntallert og tilstrekkelige rettigheter til den delen av AD hvor Policy'en er linket til og selve policy'en. Det er derfor langt ifra et must å gjøre det på domenekontrolleren eller være innlogget som "administrator".

 

Som jeg sa også i mitt første svar: jeg bare pirker litt. Meningen var ikke å rakke ned på deg men opplyse deg slik at du lærer litt. :)

Lenke til kommentar

Jeg er faktisk enig med deg i det du sier, man bør styre unna "default domain policy" og lage en ny som du sier, men man vet aldri kaskje dem på skolen bruker default, det var der for jeg nevte domain security policy bare som et poeng på at hvis alex100 er kun en bruker så har han egentlig ingen mulig het til å endre Policys

Lenke til kommentar
Jeg har nødt å få startet Run,

Får jeg spørre hvorfor du er nødt til å starte run?

Hvis det er abselutt nødvendig kan du jo hendvende deg til netverks ansvarlig på skolen.

Jeg har forbereding til tentamen, og mangler veldig mye å gjøre på. Derfor vil jeg fikse til MSN Messenger. For å kunne gjøre dette må jeg kjøre en kommando i

For å kunne kjøre en kommando i Run som fikser dette.

 

Kommandoen det er snakk om er først:

msiexec /unreg

så denne:

msiexec /regserver

 

Kilde: http://www.mess.be/msnmessengerfaq/idx/10/..._1603_Help.html

Endret av alex100
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...