Gå til innhold

AveMORphine`s H.M.W.C. (Sketch av Rev1.1)


Anbefalte innlegg

Ja de ble litt korte når jeg slo de helt ned i toppen. Som ett alternativ (som jeg vil bruke på de andre blokkene) er de noe lengre "Støttehylse for Prisolrør. OBS! støttehylse skal brukes til myke kobberrør. 5 stk/pk.". Som også er 2kr billigere pr 5pack :p

 

HD3_251053_hi_N.jpg

 

Problemet med å bruke de på chipset blokken var at jeg hadde utvidet hullet til å passe skjøtene ergo ble hullet for stort da disse er litt mindre OD.

 

Edit: for å illustrere nippel valget

 

chipblokk62_thumb.JPG

 

Skjøtene er for 12mm(OD på rørene) rør innvendig, jeg kan uten problemer skyve inn en 11mm OD slange. I 1/4" BSP plast niplen derimot, får jeg knapt tredd inn en slange med 9mm OD

Endret av AveMORphine
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Vanskelig å la vaskemaskinen stå oppå når niplene er satt på plass, så igjen taver man det man haver. I mitt tilfelle ble det kobberblokkene jeg trolig skal bruke på senere revisjoner.

 

Det ser ut som jeg får testet om det er tett i dag, og trykk-testen blir nok kjørt over natta (på en masse dasspapir, da det er lett å se fukt da). Kombinert med den blå skinnene effekten av frostvæske skulle det vise seg ganske fort dersom det er lekkasjer ett eller anna sted.

 

chipblokk65_thumb.JPG

 

chipblokk70_small.JPG

Endret av AveMORphine
Lenke til kommentar

chipblokk71_thumb.JPG

 

chipblokk73_thumb.JPG

 

Slik blir det kjørt til i morgen, med en Hydor L20II rett fra tank til blokk til tank.

 

Når det gjelder flow, så kan jeg ikke se forskjell på med og uten blokk (ekstrem flombølge i tanken) noe som var tydelig synlig med de andre blokkene jeg har testet.

Endret av AveMORphine
Lenke til kommentar

Takker :)

 

Platene er relativt bra i utgangspunktet, men pga tykkelsen er det umulig å holde de plan gjennom hele bearbeidingsprosessen, så en må regne med en god del etterarbeid mht finish og planhet på denne typen blokker.

 

En må være _veldig_ forsiktig med slipingen pga tykkelsen på platen. Men speil tror jeg jeg skal klare å få til, når jeg er ferdig med _all_ bearbeiding ellers ;)

 

Edit: jeg venter med visuelle tweaks frem til jeg er sikker på at det holder sammen.

 

Skal slipe så kanten på toppen går i ett med kanten på bunnen, med bare de to utstikkerene til festene.

 

Edit2: kobberblokkene kjøpte jeg i sin tid fra www.waterheads.dk men de har lagt ned nå, samt de var dyr i forhold til å jakte på blokker her til lands.

Endret av AveMORphine
Lenke til kommentar

Som sagt, bunnen er _meget_ tynn og teorien min er at varmen dermed vil overføres meget raskt til vannet og vannet trenger dermed å bli byttet ut raskt. Det i kombinasjon med at vannet ved høyere flow legger mer press på kobberet og dermed også vil senke den termiske motstanden pga høy flow. Men det gjenstår å se.

 

Ang kanaler, så har jeg ingen som er synlig for det blotte øyet med mindre en ser veldig nøye etter (laget "kanaler" med dremel kappeskive, som egentlig bare er til for å øke sirkulasjonen).

 

Høyden under "taket" er ca 7.5mm (etter litt plansliping av plexi`n, som også ble gjort for å få plexi`n til å feste bedre med limet, ellers ville flaten blitt for "hard" til å holde. Som jeg oppdaget da bunnen løsnet fra plexi`n og ingen limrester var på plexi`n kun på kobberet).

 

Edit: ett bilde av bunnen, husk den er det absolutt siste jeg vil gjøre i stand, da det er utrolig lett å få riper i den. Jeg kan ikke planslipe denne for ofte ;)

 

chipblokk77_thumb.JPG

Endret av AveMORphine
Lenke til kommentar

Kommer som sagt til å kjøre det over natta for å sikre at det er tett. Så skal jeg prøve meg med "strykejern-testen" i morgen en gang ;)

 

Jeg holder så smått på med plexi forsterkning av Raidmax kabinettet mitt og mitt andre kabinett (som PC`n nå står i med vannkjøling og alt) er mildt sagt knotete å få testa i...

 

Har btw, gjort endel endringer siden det bildet ble tatt ;)

Endret av AveMORphine
Lenke til kommentar

Gi beng i den strykejernstesten nå da!

Jeg tror at du risikerer at limet løsner nok en gang, fordi temperaturen der kobberet har kontakt med plexiramma (les: mindre kjøling) kanskje blir for høy. Et strykejern er tross alt ganske heftige greier da, som belaster blokka på en helt annen måte enn CPU / GPU!

Jeg ville klaska blokka på plass, uten!

Lenke til kommentar

Fælt så utolmodige dere ble nå da :p

 

Er dere spent? ;)

 

Jeg ofrer btw heller en blokk enn at hovedkort og skjermkort går føyken pga at limet løsner etter en gitt stund i maskinen.

 

Husk på at dersom jeg skal teste denne blokken nå, må jeg teste den uten mye av det som står i PC`n (Magnum GPU`n mm) da det er av en helt annen design strategi (hindrer flow ganske kraftig) enn det jeg har lagt opp til med denne blokken (som krever høy flow).

 

Planen var å ha alle komponenter klar før test, eller teste hvert komponent på en måte som gjør det sammenlignbart uten å risikere for mye HW.

Endret av AveMORphine
Lenke til kommentar
Da må jeg nok skuffe dere som venter på temperaturer, jeg kommer ikke til å teste systemet med hardware før jeg har alle blokkene klar. Så for det briste eller bære da ;)

Btw; Hva har du å måle temperaturene med da? De innebygde sensorene juger jo verre enn....., hm, ja.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...