Gå til innhold

Hva er forskjellen?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Forskjellene ligger ganske andre steder, home er bygget på en (sterkt modifisert) win9x plattform, altså med litt MS-DOS i bakgrunnen, mens Pro er bygget på en win2k plattform uten DOS i bunnen. Begge virker fint på nettverk, selv om andre har annet OS. Pro har dessuten litt mer muligheter for å tweake endel settings, i Home har man sterkt begrensede administrator-muligheter i forhold til Pro.

 

Håper det var _litt_ opplysende, Pro ER bedre enn Home i de fleste tilfeller, men koster også mer. Sikkert andre her som kan mer om dette enn meg.

Lenke til kommentar

Axentrix: ville fjerna det om kva du fekk tak i på TG, moderatorene slår hardt ned på slike utsagn.

 

 

I utgangspunktet skal Pro og Home vere same versjon, berre at home er strippa for ein del funskjoner (sikkerhet blant anna).

 

In real life kan Pro virke meir stabil og sikker enn home (windows stabil då ;) )

 

Pro er litt dyrare men er ofte verd det.

No er også prisen på oppgradering av XP (akademisk versjon) ganske lav (600,. pluss frakt på komplett)

Denne forutsetter berre at ein i husstanden enten jobber i skulesektoren, studerer på høgskule/universitet eller går i grunnskulen. Dette skal inkludere dei fleste her i landet, dermed er det mulig å skaffe seg ein lovlig XP lisens for slikk og ingenting.

 

mvh

JanEirik

Lenke til kommentar
...home er bygget på en (sterkt modifisert) win9x plattform, altså med litt MS-DOS i bakgrunnen, mens Pro er bygget på en win2k plattform uten DOS i bunnen...

sludder!

 

windows XP, home, pro og serverversjoner er bassert på NT teknologi. mao et fullblods 32-bits OS fra grunnen av. Det er ingen vesentlige forskjeller annet enn at pro har flere administrative verktøy og støtte "avansert" hardware (les: multi-cpu), det er også en del endringer i registeret ++

 

OS blir utviklet så avansert som mulig, for så å versjonifiseres for å øke salg

 

ola nordman vil i stor grad ikke merke forskjellen på home og pro...ikke på w2k heller for den saks skyld

Lenke til kommentar
Forskjellene ligger ganske andre steder, home er bygget på en (sterkt modifisert) win9x plattform, altså med litt MS-DOS i bakgrunnen, mens Pro er bygget på en win2k plattform uten DOS i bunnen.

Nei nå får du gi deg!

 

Du er ikke engang helt 'på jordet', men faktisk på feil jorde!

 

Pro og Home har nøyaktig samme plattform og er like stabile.

 

Forskjellen ligger primært i blant annet mer nettverksfunksjonalitet og muligheter til avanserte innstillinger i Pro-utgaven. (Home-utgaven kan man vel nesten kalle en Mac-ifisert utgave av XP; skjul mest mulig av avanserte innstillinger så den jevne bruker ikke får hetta ;) )

 

Til vanlig husbruk trenger man strengt tatt ikke mer enn Home, men mange (som meg) velger alikevel Pro siden prisforskjellen ikke er så stor (Pro koster vel et par hundrelapper mer enn Home hvis du kjøper OEM).

 

Edit: Skriveleif

Endret av Shimano
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...