Gå til innhold

LILO/Mandrake 8.2


Anbefalte innlegg

Jeg har WinME, Win2000 og Mandrake 8.2 instalert. Når jeg velger ME eller 2000 i LILO under oppstart, så kommer BootManageren til Windows fram. Og da må jeg velge OS på nytt, ellers så starter den på det som er satt til standard. Det er jo "Smør på flesk" med 2 oppstartlastere. Kunne tenkt meg å starte Linux fra diskett.

Så, lurer på hvordan få LILO på diskett. Samt slettet LILO på maskinen, slik at den ikke kommer fram under oppstart. Det holder med den ene BootManageren jeg har for Windows.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

En linux boot-disk kan du lage enkelt i control-center i mandrake (se i boot fanen, slik er det ihvertfall i 8.1) bruk veiviseren der til å lage en bootdisk.

 

Så avinstallerer du lilo med $ rpm -e lilo*

 

Boot opp med win2k cd'en og start repair console og kjør fixmbr (mulig du må kjøre fixboot også, har ikke prøvd dette selv).

 

Nå skal du kunne starte windows normalt og bruke boot-disken til å starte linux.

 

 

 

 

[ Denne Melding var redigert av: MailMan13 på 2002-04-01 13:50 ]

Lenke til kommentar

Heisann!

Vil bare takke for god hjelp.

Hadde broblemer med fucked LILO i dualboot oppsettet mitt etter å ha slettet mandrake. ved bot kom det LI og så bare 0404040404040404 over hele skjermen. prøvde med fixboot, men det hjelp ikke. Så skrev dere om fixmbr...

Det hjalp å få fikset main bootrecorden min :smile:

Lenke til kommentar

Takker for svar, men har ikke fått prøvd ennå. Da jeg fikk noee annet å gjøre. Har akkurat satt inn en 3.HD. Så har tenkt å "Omøblere/Formatere/Reinstalere" en del på maskinen.

Er i tvil om det kan være en fordel med ett OS på hver disk. I tilfelle legger jeg Mandrake på Disk.2, da jeg er usikker på om den finner IDE-Kontrolleren for Disk.3. Det siste her burde jeg vel ha satt inn under et eget "Emne" Regner meg som en nybegynner på Linux. Kom på at jeg har LILO på Diskett fra en tidligere SuSe instalasjon. Kan jeg bruke den i Mandrake 8.2 ?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...