Gå til innhold

Store problemer med strømmen?


Anbefalte innlegg

For en tid tilbake gjikk strømforsyninga mi til måsen.

Jeg fikk lånt meg en ny en av en kompis. (400W, chiftec eller.no)

maskina hengte seg og restrarta hele tiden.

Da jeg fikk min nye strømforsyning (Q-tec 450W) var problemene over.... trodde jeg. Nå er det gått ca 2 måneder, og problemene er kommet tilbake.

Først begynte det med att maskina restarta helt uten vidre, i spill, videoredigering, osv osv. Det var hele tiden når man trykket på noen ikoner, høyreklikket, eller hadde trykket på å starte opp nye programmer.

Dette ble etterhvert værre og værre og maskina restarta flere ganger om dagen, også før maskina var ferdig reboota.

 

Jeg "investegatet" litt, og fant ut at Q-tec strømforsyninga mi ikke skal være av beste sorten. Jeg prøvde med en 250W PSU fra en annen PC jeg har uten noe hell. (joda jeg vet det er litt lite til min maskin).

Maskina begynte å henge seg.

 

CPUen min lå på 60 grader, så jeg prøvde å rense kjølern og åpne sidedøra på kabinettet, men det fungerte heller dårlig det og. CPUen er nå nede på 40C uten at det hjelper.

 

Jeg satt tilbake q-tec strømforsyninga, og plagdes veldig med blåsskjermer i bootinga av maskina. Men plutselig fungerte alt, maskina boota og alt var bare lykken.... trodde jeg.

Nå reebooter ikke maskina lenger, den bare sier POP, så skur den seg rett å slett helt av.

Og det merkelige er at jeg må dra ut stømkabelen fra PSUen og ha den ute i minimum 5 sekunder før det blir liv i PSUen.

 

En stund så starta PSUen, hørte hardiskene startet opp, men det ble ikke lys i noe av USB utstyret jeg har tilkoblet, eller liv i skjermen før jeg hadde dradd ut kontakten på PSUen før jeg startet opp.

 

Er det noen som kan ha den fjerneste anelse om hva som kan være feil?

 

HK????

PSU???

Annet?

 

 

##topic endret av moderator. "Veldig merkelig feil" er veldig lite beskrivende. Tenk på at folk skal få en pekepinn ved å lese emnefeltet. - enden##

Endret av enden
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Q-tec suxor hardt ... Det at den slår seg av er pga den blir overbelastet.. er en sikkerhetsforandstaltning for at den ikke skal begynner å brenne.

 

En enkel måte å se om psu er helt på tulltur er å gå inn i bios og se om den gir riktig volt på 3.3, 5.5 og 12volten. bør ligge innen 10% over/under.. (er normalt det svinger litt)

 

Ville prøvd en skikkelig 350w psu om du får fatt i en.

Lenke til kommentar

Det kan være at PSU'en ikke funker på ditt oppsett. Det er ikke alle PSU'er som både støtter

AMD og intel. Hadde samme problem med en 400 Watts qtec gold edition som egentlig bare var beregna på intel og derfor ikke funka på mitt amd system. Måtte også dra ut ledninga for i hele tatt å få skrudd av dritten. Akkurat nå får du en enermax 350 Watts PSU demobrukt på komplett for 410 kr. Har samme selv å den funker hest.....

Lenke til kommentar

Jeg hadde også problemer med Q-Tec PSUn min i begynnelsen! Først trodde jeg det var CPUn som ble for varm, men jeg fant etter hvert ut at det var PSUn som ble for varm og gjorde at maskina restartet!

 

Q-Tec er rett og slett noe dritt, men for all del, det er jo billigt!

 

Du burde kanskje kopiere den posten til Word e.l så får du se mange røde streker, men dette er egentlig ikke noe en skal si på dette forumet...

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...