Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

Wake on lan


Anbefalte innlegg

fått tak i en gammel p133 hvor jeg har tenkt å daske inn en eller annen linux-variant og bruke denne kassen som server. må sette inn nettverks-kort og har sett at det finnes kort som støtter wake on lan. har også lest at disse kortene krever extra ledninger. stemmer dette og hvor skal disse ledningene festes på feks hub'en??

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

boy2star: såvidt jeg har skjønt virker won på den måten at en kan 'vekke' eller slå på en maskin på nettverket uten å sitte fysisk ved siden av denne maskinen. er jo greit hvis en skal ha noe på denne maskinen og ikke gidder å gå inn i rommet den står i for å skru den på. i næringslivet tror jeg det brukes for å fjerninnstalere programmer på et tidspunkt av dagen/uken hvor det er lite trafikk på firmaets nettverk. i et kontorlandskap ville det tatt litt tid å løpe rund å skru på alle maskinene.

 

bludern: broren min tok cd-spilleren og diskettstasjonen fra den maskinen da han bygde sin maskinen. skal daske inn nic, floppy-stasjon og cd-rom. da kjøper jeg et nic med won som jeg setter inn i min egen maskin for så å sette det nettverkskortet jeg har nå inn i den 'nye' maskinen. har også tenkt å kjøpe en 52x cd-rom som skal inn i min maskin for så å sette den jeg har nå inn i den 'nye'. på den måten får jeg oppdatert maskinen min bittelitt.....

 

[ Denne Melding var redigert av: ilpostino på 2002-03-30 20:29 ]

Lenke til kommentar

Quote:


On 2002-03-30 19:47, boy2star skrev:

Hvordan bruker man WoL, trenger man et spesiellt program eller noe?


 

Et veldig sentralt spørsmål.

 

Jeg har ikke fått det til. etter å ha leitet VELDIG lenge fant jeg et program som sender Wake-up calls, men det funker ikke av den grunn.

 

Synes det er ganske sløvt at det ikke står i noen brosjyrer eller på internettsidene til kort-produsenten hvordan du bruker WOL, som de skryter så veldig om at kortet støtter...

 

 

Noen her som noen gang har lykkes i å starte en PC fra en annen PC? i så fall, hvordan utførte du handlingen?

Lenke til kommentar

Ja.. forstår meg egentlig ikkje på nettverk eller noe, men iallfall skrur datamaskina mi seg på hvis noen ringer når dataen er av og modemet på. Det kan vere en smule provoserande med både å måtte ta en telefon OG å skru av datamaskina om natta.

 

Offtopic, beklager.

 

Jeez

Lenke til kommentar

Yupp, man må ha et eget program som sender wake-up packets... LANStart er enkelt og greit. Men du må bruke den HEX koden som står på en etikett på nettverkskortet ditt (Det som har WOL funskjonen)

Bruker du hub, tror jeg du må ha en som støtter WOL...

Lenke til kommentar

For det første må maskinen kunne skru seg på uten å bruke en "bryter" som i f.eks. en lyspære..

 

Altså APM elller .no

 

For det andre skal du bruke, som nevnt tidligere, f.eks. LANstart...

 

For det tredje trenger du hardware adressen din.. noe i retningen 01:A4:JJ.... osv...

 

LANstart må ha subnet adressen og sender så en broadcast pakke som sier at den skal starte maskinen...

Lenke til kommentar

hva er amp?

 

det holder at en bruker lanStart på en maskin, gjør alle innstillengene i programmet, sender pakkene som vekker annen maskin, disse går over hub'en som støtter wol og maskinen skrur seg på forutsatt at denne maskinen støtter wol (nic er koblet til hk med ledning som må ha støtte for dette....)

 

do I get the fucking point?

Lenke til kommentar

Makinen kan jo ikke skru seg på hvis det er en ordentlig av/på bryter som bakpå psu. Slik det er på gamle maskiner??

 

APM -- Automatic Power Management

 

Vet ikk om det er nødvendig, men maskinen må kunne skru seg av selv og ett eksempel er at du må kunne sette maskinen til å kunne skru seg på selv i bios..

 

Ikke helt klart, men endog

Lenke til kommentar

kabinettet jeg har nå fikk jeg for ca 2 år siden. er av/på-knapp på baksiden av denne, men denne bruker jeg svært sjeldent. er jo på/av-knapp på forsiden også.....

 

tror forskjellen er av knappen på baksiden stenger strømmen helt på hovedkortet mens hvis du bruker den knappen forran er det fremdeles strøm i hovedkortet ol. med andre ord BØR en bruke på/av-knappen på baksiden hvis en skal leke med ram-brikkene.

(rett meg hvis jeg har tatt helt feil her)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...