Gå til innhold

P4 uten IHS = Very hot?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Det kan umulig være god kontakt. Temperaturen skal ikke øke når du tar av IHS, derimot skal den minke om du har kjøler for det.

Du må huske på at når du tar av IHS så blir cpu et par millimeter tynnere, nok til å ødelegge seriøst for varmeoverføringen (men dette har du garantert tenkt på)

 

Enten det, eller så er temperaturavlesningen riv ruskende gal.

(Noe jeg tviler litt på, speedfan leste hvertfall nogenlunde riktig temp på min maskin.)

Lenke til kommentar

Ja felge. 76 graderen. Testet en gang til. Kom opp i 83 grader :)

 

Anyways. Regne med at det er pga dårlig kontakt ja. Førstår bare ikke hvorfor den er dårlig. Skal teste å legge IHSen mellom CPUen og kjøleren. Fikk tak i CPUen uten IHS forresten.

Og tempanvisningen er ikke gal nei.

Lenke til kommentar

Grunnen er så enkelt som at man mister ca 2mm mellom prosessoren og kjøleren, disse 2mm er nok for de fleste fester å ikke gi tilstrekelig kontakt/kjøling.

 

har man derimot en kjøler som ikke bruker standard festene til P4 eller bruker en kraftig mekanisme som kan justeres mye lenger en "nødvendig" så skal man ikke ha dette problemet.

Lenke til kommentar
Prøv å sitt å klem kjøleren mot kjernen da. Hvis det er lite trykk som er feilen ser du det med en gang. Kanskje du har en luftlomme i kjøleren.

Hvis du ser i første posten så ser du at jeg har lagt ekstra trykk på og det hjalp ikke nevneverdig mye. Men det er ingen tvil om at det er problemer med kontakten som er problemet.

 

@Jorgenindahouse

Tempmåleren er rett. Har testet med andre CPUer som har IHSen på. Tempen har da vært på 40 grader max load.

 

Prøvde å "modifisere" holderen til kjøleren og. Med litt rask borring, litt bruk av tapet kniv og papp. Så nå skal det ikke være noen deler av kjøleren som kommer i kontakt med noe utenom CPUen. Og noe ekstra papp for at klemmene skulle få noe høyere å klemme mot så kjøleren ble trykket mer ned mot CPUen. Resultat. Ville ikke boote engang :p

 

Nei. Holder meg til CPUer med IHS på jeg.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...