Gå til innhold

Prosjekt Sølvblokk - Avsluttet


Anbefalte innlegg

Eirik_R: Man skulle kanskje tro at designen du peker på ville bli bedre, men faktum er at tester med diverse vannblokker viser at en design lignende den jeg laget faktisk gir best resultater. Det viktigste er visstnok at vannet først treffer området rett over CPU. Jeg burde nok hatt flere, tynnere og lengre finner, ellers tror jeg designet er fint. De beste kjøleblokkene er etter det jeg vet, White Water og Waterchill Antarctica. Disse var vel rippa av en annen manns design, husker ikke helt det her, men designen med inngang over CPU og langsgående finner er bra, hvertfall.

 

karamba: Syre kan nok hjelpe litt, ja.. Blir spennende, dette her! Hvordan hadde du forresten tilgang til slynge hvis du ikke har egen, da?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Update:

 

Ikke så stor update, men nå er ihvertfall formen fyllt (til randen og vel så det!), og slik ser det ut:

 

fylling-av-investment-01-liten.jpg fylling-av-investment-02-liten.jpg

 

Gummibunnen tas av, og dette åpenbarer seg:

 

sylinderform-01-liten.jpg sylinderform-02-liten.jpg sylinderform-03-liten.jpg

 

Jeg må forresten få lov til å si at det har blitt temmelig lite vannkjøling her i denne workloggen så langt, men det skal bedre seg! :)

Den artige ståltråden som stikker ut i den ene enden er festet til voksmodellen, og vil bli tatt ut før støping. Da får man et hendig tynt hull som luften i hulrommet kan slippe ut fra, mens den er for tynn til at noe sølv følger etter samme vei!

 

Prnkstr: Bortsett fra et gammelt og morsomt stein-pælme-våpen, er slynge ganske riktig et smelteredskap! Vent til i morgen, så skal du få se et i aksjon! :w00t:

 

Edit: mer info

Endret av ArachnO
Lenke til kommentar

Et fantastisk prosjekt! Håper virkelig at du får det til! :thumbup:

 

For egen del har jeg ikke de største opplevelsene med slikt. Forsøkte for ca 1 år siden å støpe inn en "sølvfot" i min forgagne spiralblokk. Brukte gassgrillen på jobben, i tillegg til en ganske røslig propanbrenner for å få sølvet til å smelte.

Det fungerete mildt sagt dårlig, så nå står spiralblokka som hyllevarmer her.... :cry:

Lenke til kommentar

Hva skal man på skolen når man lærer mere av Hardware worklogs og sånnt :D

 

Virkelig bra prosjekt (Dette også) Håper ribbene gav bra avtrykk i støpegipsen, synd om det hadde kommet luftbobbler der. Krysser fingrene

 

 

Edit: Pumpe ja...Jeg har AC "aquastream" vannsirkulasjonspumpe 12V (795 på microplex :wow: Fulgte med Mist sett) Den er basert på en Eheim 1046, men den koster bare 385,00,- og det er jo kanskje ikke for dyrt?

 

Hvor mange ting blir du å vannkjøle når prosjektet er ferdig?

Endret av Hoax
Lenke til kommentar

Hmm... Eheim altså.. Sikkert best kvalitet, men prisen er jo temmelig stiv, da. 385,- for 1046 som pumper 300 l/t, og MaxiJet MJ1000 gir 1000 l/t og koster 223,-.. Jeg er som sagt ikke beriket med annet enn latterlig lommerusk når det gjelder økonomien!

Ingen som har erfaringer med MJ1000'en da? Må jo være bra å ha større flyt gjennom systemet også, eller?

Lenke til kommentar

Prøv å tøm en bøtte vann med en eheim 1046 gjennom ca 1m slange og du vil nok få deg ett sjokk. Det skal _mye_ til for at vannet renner for fort gjennom en radiator med mindre en bruker pumper som pumper 1000l/t med 30cm slange....

 

Og btw, vannet kommer jo tilbake til radiatoren på ett senere tidspunkt, samt vannet`s termiske motstand øker dersom flow blir dårlig (gjelder for opptak av varme _OG_ fjerning av varme i radiator).

Lenke til kommentar

Ja jeg fikk jo ikke tenkt ferdig her...hmm skal vi seee hva skal jeg skrive nå da, sitter litt i det nå... :hmm:

 

Jo, nå vet jeg det, hehehe. Stort trykk gir mere fart på væsken, det vil si kortere tid i kontakt med varmekilden sånn at det går bra å kjøle med en standard radiator og passende vifte :w00t:

 

Sånn! (Reddet dette meg tro?)

Lenke til kommentar

Hehe, om det 'reddet' deg, vet jeg ikke.. leste du egentlig hele den tråden?

Jeg skal overhodet ikke prøve å starte en diskusjon om hva som er best her, men etter det jeg skjønte av de gutta på procooling-forumet gir, som sagt, høy flow bedre kjøling inntil varmen generert av pumpen (større pumpe, mer varme til vannet) vil bli en bremsende faktor..

 

Egentlig blir dette veldig uinteressant for meg, fordi pris teller vanvittig mye mer for meg enn de siste par grader C'ene.. :)

Så når jeg registrerer at MJ1000 er billigere enn Eheim 1046, vil det nok bli MJ'en ja.. Noen som har denne? Hvor mye bråker den?

Lenke til kommentar
Hmm... Eheim altså.. Sikkert best kvalitet, men prisen er jo temmelig stiv, da. 385,- for 1046 som pumper 300 l/t, og MaxiJet MJ1000 gir 1000 l/t og koster 223,-.. Jeg er som sagt ikke beriket med annet enn latterlig lommerusk når det gjelder økonomien!

Ingen som har erfaringer med MJ1000'en da? Må jo være bra å ha større flyt gjennom systemet også, eller?

Har brukt forskjellige MJ-pumper i tre-fire år, har kun hatt problemer med én av disse.

Tror ikke du skal engste deg, du får mye vann for pengene med MJ!

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...