Dr.X Skrevet 26. mars 2004 Del Skrevet 26. mars 2004 Hei! Noen her som vet hva frysepunktet til cola er? nøyaktig altså.. Er det faktisk likt vann ? Jeg mener å ha hørt at det er på -3° eller noe.. Mvh Dr.X Lenke til kommentar
aldrimerforum Skrevet 26. mars 2004 Del Skrevet 26. mars 2004 sikkert litt under 0 ja. Lenke til kommentar
Dr.X Skrevet 26. mars 2004 Forfatter Del Skrevet 26. mars 2004 Vann fryser vel ved 0 grader? ja.. Lenke til kommentar
aldrimerforum Skrevet 26. mars 2004 Del Skrevet 26. mars 2004 ikke saltvann. det var et eksempel. Lenke til kommentar
Dr.X Skrevet 26. mars 2004 Forfatter Del Skrevet 26. mars 2004 Hm, etter en liten search på google fant jeg denna: When water freezes, the water molecules arrange themselves into special patterns - this is why we can sometimes see neat patterns in water crystals. If there is something like sugar mixed into the water (an 'impurity'), then it is harder for the water molecules to form the proper patterns. The sugar molecules are not the same shape or size as the water molecules are, so they don't fit into the ice crystals, even though they do fit nicely into the liquid water. Because of this, it's actually harder to freeze liquids like juice or soda than plain water - you have to get them colder before they will freeze. This is why these 'impure' liquids did not freeze as quickly as plain water. In chemistry, this is called 'freezing point depression. Fortsatt ikke noe nøyaktiv frypunkt da.. Lenke til kommentar
Whiteshit Skrevet 26. mars 2004 Del Skrevet 26. mars 2004 Det fryser iallefall i en dypfrys... gjorde den smellen at eg glømte en colaboks der på jobb... en fin vaskejobb dagen etterpå ja.. Lenke til kommentar
simenn Skrevet 27. mars 2004 Del Skrevet 27. mars 2004 (endret) http://www.madsci.org/posts/archives/aug2001/998057713.Ph.r.htmlHowever, our diet products freeze at a temperature similar to water, 32 degrees. Coca-Cola classic freezes at a slightly lower temperature, about 30 degrees. det blir ca. -1.1 grader på cola classicen. Endret 27. mars 2004 av simenn Lenke til kommentar
parpils Skrevet 27. mars 2004 Del Skrevet 27. mars 2004 Hva med Ringnes? Har det noe å si om vesken ligger i en plastflaske eller glassflaske. Glemte igjen en liter eller halvannen liter i fryseren i natt.. den brukte ca 4-5 timer på å smelte så nå skal jeg ta den tenkte jeg. (NB, den er på plast altså så vet ikke hvor lang tid det tar hvis den evt. skulle vært på glass). Når jeg tenker etter pleier glass å sprekke. Lenke til kommentar
parpils Skrevet 27. mars 2004 Del Skrevet 27. mars 2004 Kom på en ting til om det med sukkeret og molekylene, hva om det er kunstig sukker? Kan du sjekke om det står noe om det? Lenke til kommentar
G2Petter Skrevet 27. mars 2004 Del Skrevet 27. mars 2004 Husk at det er ikke kunstig sukker, men kunstige søtingsstoffer som helt sikkert ikke minner så veldig mye om sukker når det gjelder molekylstruktur... Men at de er større enn vann er nok ganske sikkert, så de trekker vel frysepunktet nedover, de også... Lenke til kommentar
Lufen Skrevet 27. mars 2004 Del Skrevet 27. mars 2004 frysepunktet for brus ligger rundt vinterfeire tempen på hytta vår på geilo altså rundt 5 - 10 minus Lenke til kommentar
the_fire Skrevet 27. mars 2004 Del Skrevet 27. mars 2004 Warning: Ikke putt en Cola i fryseren for så å slå hull i korka. Dette vil medføre en litt uvanlig vaskejobb! Lenke til kommentar
TLZ Skrevet 27. mars 2004 Del Skrevet 27. mars 2004 vet ikke hva den er. men vann har jo et kokepunkt på 100 så da kan man jo destilisere colan, of få igjen "ren-cola".... men eg tviler på at det smaker godt... Lenke til kommentar
Josten Skrevet 27. mars 2004 Del Skrevet 27. mars 2004 Er avhengig av hvor mye kullsyre det er i den. Lenke til kommentar
Janivars Skrevet 29. mars 2004 Del Skrevet 29. mars 2004 Det er ikke no sjakktrekk og legge brusen i frysern slik at den blir helt stiv, for da mister den masse av kullsyra, og smaker bare søtt.. Det har jeg gjort litt for mye på LAN:. Lenke til kommentar
Lufen Skrevet 29. mars 2004 Del Skrevet 29. mars 2004 den mister bare kullsyre fordi du tar den opp og drikker av den mens den er frosset og det eneste du får i deg da er kullsyre Lenke til kommentar
sparks Skrevet 29. mars 2004 Del Skrevet 29. mars 2004 Warning: Ikke putt en Cola i fryseren for så å slå hull i korka. Dette vil medføre en litt uvanlig vaskejobb! Gjort 2 ganger Lenke til kommentar
consilium Skrevet 29. mars 2004 Del Skrevet 29. mars 2004 vet ikke hva den er. men vann har jo et kokepunkt på 100 så da kan man jo destilisere colan, of få igjen "ren-cola".... men eg tviler på at det smaker godt... Dette gjorde vi i 10. klasse engang...colaen blir seig som sirup. Ikke delikat mao. Lenke til kommentar
TLZ Skrevet 29. mars 2004 Del Skrevet 29. mars 2004 vet ikke hva den er. men vann har jo et kokepunkt på 100 så da kan man jo destilisere colan, of få igjen "ren-cola".... men eg tviler på at det smaker godt... Dette gjorde vi i 10. klasse engang...colaen blir seig som sirup. Ikke delikat mao. går i 10ende, har netopp gjort netopp det... hvordan ellers tror du eg hadde visst det :!: Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå