Gå til innhold

Frysepunktet til Cola!


Dr.X

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Hm, etter en liten search på google fant jeg denna:

 

When water freezes, the water molecules arrange themselves into special patterns - this is why we can sometimes see neat patterns in water crystals. If there is something like sugar mixed into the water (an 'impurity'), then it is harder for the water molecules to form the proper patterns. The sugar molecules are not the same shape or size as the water molecules are, so they don't fit into the ice crystals, even though they do fit nicely into the liquid water. Because of this, it's actually harder to freeze liquids like juice or soda than plain water - you have to get them colder before they will freeze. This is why these 'impure' liquids did not freeze as quickly as plain water. In chemistry, this is called 'freezing point depression.

 

Fortsatt ikke noe nøyaktiv frypunkt da.. ;)

Lenke til kommentar

Hva med Ringnes? Har det noe å si om vesken ligger i en plastflaske eller glassflaske. Glemte igjen en liter eller halvannen liter i fryseren i natt.. den brukte ca 4-5 timer på å smelte så nå skal jeg ta den tenkte jeg. (NB, den er på plast altså så vet ikke hvor lang tid det tar hvis den evt. skulle vært på glass). Når jeg tenker etter pleier glass å sprekke.

Lenke til kommentar

Husk at det er ikke kunstig sukker, men kunstige søtingsstoffer som helt sikkert ikke minner så veldig mye om sukker når det gjelder molekylstruktur...

Men at de er større enn vann er nok ganske sikkert, så de trekker vel frysepunktet nedover, de også...

Lenke til kommentar
vet ikke hva den er. men vann har jo et kokepunkt på 100 så da kan man jo destilisere colan, of få igjen "ren-cola".... men eg tviler på at det smaker godt...

Dette gjorde vi i 10. klasse engang...colaen blir seig som sirup. Ikke delikat mao. :cry:

Lenke til kommentar
vet ikke hva den er. men vann har jo et kokepunkt på 100 så da kan man jo destilisere colan, of få igjen "ren-cola".... men eg tviler på at det smaker godt...

Dette gjorde vi i 10. klasse engang...colaen blir seig som sirup. Ikke delikat mao. :cry:

går i 10ende, har netopp gjort netopp det...

hvordan ellers tror du eg hadde visst det :green::p :!:

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...