Gå til innhold

Om dataverdens fremtid.


Anbefalte innlegg

Jeg ser ikke noe galt i at Linux er etterapere (dersom de er det, har aldri tenkt over det). Programvareutviklingen vil aldri stå stille, så dersom de er hermer andre løsninger så vitner vel det heller at de rett og slett henger litt etter - de har enda til gode å kunne ærklere seg "fullgodt alternativ" og sikte mot nyvinninger. **)

 

Jeg tror denne Linux trenden lider av det at populariteten til Linux vokser raskere enn utviklingen. Men til gjengjeld tror jeg Linux sin utvikling vokser raskere enn M$ sin ;)

 

Jeg sitter med en generell følelse av at mange venter på ett eller annet som plutselig skal skje som endelig skal ta knekken på Windows: "Jess! Masse kommerse spill til Linux! Gimp er blitt bedre enn Photoshop! Wohoo! Superkul megaprogram-nyskaping som til og med M$ må se lenge etter" osv. Utviklingen må bare få gå sin gang, slik den alltid har gjort, en slik plutselig "M$ killer" egenskap kommer nok neppe. Jeg tror ærlig i sjelen at dersom Linux vil få vokse i fred (GNU/Linux, ikke bare kjernen) så vil Linux etterhvert slå Microsoft i markedsandel rett og slett fordi Linux er et bedre operativsystem. *)

 

*) Meget generelt sagt så ta det med en klype salt, men såpass høye tanker jeg altså om GNU/Linux og OSS. :love:

 

Edit:

**) Godt eksempel: Se på AMD! (Selvom dette er et kommersielt selskap) Hele tiden ligget litt etter, slitt og slitt for å kunne heve seg over Intel. AMD K7 var virkelig vendepunktet, og etter dette har AMD til slutt turt å ta steget vekk fra Intel (og ikke minst hatt muligheten til det) og lansere sin egen plattform (AMD-64) - som det nå ser ut til at Intel kommer til å etterligne.

Endret av Cronius
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Enig med Cronius her, må jeg si. Stort sett iallfall. Et poeng som er verdt å huske er at det er ikke alltid det holder å ha det beste produktet. Da Windows ble lansert var det få som mente det var bedre enn Mac OS. Mac OS tapte så det suste. De aller fleste mente at OS 2 var mye bedre (hadde bla multi-threading), men det hjalp ikke dem heller. BeOS blir av mange (har ikke benyttet det selv) betraktet som langt foran sin tid og _mye_ bedre enn Windows. Hjalp ikke dem heller da de portet os-et til i86.

 

Hadde det vært så enkelt som at de med et best produkt vant brukerne ville de aller fleste neppe benyttet Windows eller for den saks skyld ei heller VHS-kasetter til video-spilleren. CD-ene klarer ikke å fange alle frekvensene som blir lagret på en LP, men ok den er litt drøy for CD har mange fordeler kontra LP. Den største ulempen er iallfall at CD-en "råtner" og lyden forsvinner etter en del år, mens det ikke skjer med LP-er. Det er litt kjipt med stor CD-samling når lyden "forsvinner" ;)

 

Og nå mener jeg det: God natt!

 

[EDIT]: Skriver fortsatt feil. Retter fortsatt opp. Jada, god natt nok en gang.

Endret av dansesareven
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...