Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Jeg er en amatør-perl-koder, og har hittil bare brukt Notisblokk til perl. Syns egentlig det fungerer fint, men iblandt hadde det vært greit å hatt et verktøy som merket syntaks-feil for meg slik at jeg slapp å vri hjernen min hver gang jeg har en trykkleif. Har ikke giddet å prøve alle verktøy som fins der ute, det har jeg ikke tålmodighet til...

 

Men jeg tenkte at jeg kunne høre hva andre brukte :)

 

Så, fortell meg din favoritt-teksteditor til å kode perl!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Når jeg programmerer i Linux bruker jeg nano. Det har fått støtte for syntax highlighting, så det fungerer veldig greit til programmering.

 

 

I Windows bruker jeg Textpad. Det er også en ganske enkel editor med syntax highlighting.

Nå programmerer ikke jeg Perl, men jeg har brukt Textpad til både C og VHDL. Jeg kan derfor på det varmeste anbefale Textpad! :thumbup:

Lenke til kommentar
  • 1 år senere...
Gjest Slettet-df17e

Jeg bruker Kdeveloper, eventuelt vim. Men disse får man så vidt jeg vet ikke til Windows, så da kan jeg anbefale CrimsonEditor. Veldig enkel og clean editor som også har støtte for mer enn bare Perl :)

Lenke til kommentar
  • 4 måneder senere...

Jeg bruker Windows når jeg utvikler skript og Notepad++ gjør jobben fint.

 

Hjemmesiden:

http://notepad-plus.sourceforge.net/uk/site.htm

 

SourceForge siden:

http://sourceforge.net/projects/notepad-plus

 

Vi eller Vim er jo ofte litt knotet å bruke da editoren har en kommandomodus og en innsettingsmodus. Jeg liker bedre rett-frem editorer som nano og pico (de to er rimelig like hverandre og pico er ofte symlink til nano på mange distroer).

 

Men jeg har lært "the basics" i vi slik at jeg overlever når jeg sitter å rører på en Linux box uten nano/pico eller bedre.

Husker første gang jeg starta opp vi (var jo mest vant til notepad og MS-DOS Edit) og ikke skjønte noen ting. Skulle til å trykke piltasten for å beve meg bort noe som virket så skulle jeg skrive inn og da blinka skjermen og det kom frem "search" og sånt. Trodde det var PC-en som hadde problemer og rebootet. Men etter litt søk på nettet så var jeg litt flau og satte meg til å lese en vi survivors guide på nettet.

Endret av saivert
Lenke til kommentar

Har siste månedene benyttet UEStudio fra gutta som lagde UltraEdit. Herregud, dette er bra saker.

 

Bare IntelliSense funksjonaliteten i seg selv er verdt livet til bestemora di. Har spart masse masse masse tid med denne.

 

Er nå 100% oppe og kjører med kun tastatur og slipper å bruke mus i hele tatt (hei emacs), og koden flyr ut.

Lenke til kommentar
  • 3 måneder senere...

hei og h, her var det lenge siden det var postet noe. dette forumet er temmelig dødt om dagen..får vel slenge inn en post med litt trolling, kanskje.

 

men..har emacs intellisense?

 

forøvrig ser det ut til at linux platformen endelig skal få en ordenlig editor (IMO) i komodo, som ser ut til å bli bra (har ikke testet siste versjon ennå, men sett på feature list og det ser lovende ut).

 

 

endel perl folk og spesielt linux-perl folk trenger å ta en titt på hva som skjer på m$ fronten - de ligger flere og flere lysår foran på mange områder. se på visual studio , si hva f. du vil om m$, men det er god software de lager nå om dagen..

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...