Gå til innhold

AGP 16X kommer.......


Anbefalte innlegg

Hørte at AGP 16X kommer, og tar over for dagens 8X. Antar at det derfor kanskje er lurt å vente med å kjøpe AGP skjermkort, for de nåverende skjermkortene støtter vel maks 8X, eller er de "oppover-kombitable" ? og det samme gjelder vel for HK's..

Endret av Prosessoren
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det kan være fristende å vente på ny teknologi, men ofte har 1G(første generasjon) en del barnesykdommer, samt at utstyr til den ofte begynner høyt i pris.

 

Så det må bli opp til hvor god standarden er før den kommer ut og om du vil vente.

 

Og ikke minst om du er villig til å betale for å være først ut.

 

Personlig tror jeg ikke jeg får bruk for noe 16x skjermkort på ganske lenge, er også en del andre ting som skal henge med for at 16x skjermkort skal ha noen hensikt.

Endret av Theo343
Lenke til kommentar

om du kjører agp på 2x eller 8x så merker du nesten ikke ytelsesforskjell. 16x agp er bortkastet,fint med ny teknologi,men det har veldig lite å si rent ytelsesmessing,men det kommer til å koste mer for 16x agp produkter, overgangen fra 4x til 8x gjorde f.eks et gf4 ti4200 kort med 8x mye dyrere enn et med 4x selv om ytelsen var nærmest identisk...

Lenke til kommentar

Jeg har faktisk hørt noen ord om 16xAGP fra seriøse nettsteder, men så vidt jeg fikk med meg så var det snakk om en chip på de første PCI-express skjermkortene som er 16xAGP-kontroller og skal fungere sammen med 16xAGP GPU'er.

 

Det er altså to chip'er på skjermkortet: 16xAGP-GPU og PCI-express til 16xAGP konverter. 16xAGP skal altså kun fungere som en intern buss på skjermkortet i en overgangsperiode til GPU'ene takler PCI-ekspres direkte. Det høres altså ut som om dagens GPU'er (med sin innebygde 8xAGP-kontroller) skal kunne brukes på PCI-ekspress-kort med en konvertor-chip i mellom. Litt lengre frem i tid får de nok integrert PCI-ekspress chip'en i GPU'en slik at man unngår hele den interne AGP-bussen.

 

Men kanskje viktigst av alt: En slik overgangsordning kommer neppe til å gi noen ekstra grafikk-ytelse ut over det vi har med 8xAGP i dag. Ønsker man bedre ytelse så må man nok kjøpe en bedre GPU med større minnebåndbredde. (akkurat som før)

 

Edit: slått på målstreken av MistaPi :D

Endret av Simen1
Lenke til kommentar

Eneste grunnen til at jeg kunne tenke med PCi Express nå måtte være hvis jeg hadde behov for tunge/svære S-ATA RAID kontrollere.

 

Men "pain vs gain" på den finnes ikke i mitt budsjett. Men det finnes sikkert andre aspekter her jeg ikke får med meg i midnattståka akkurat nå.

 

Edit: Simen1, hehe :D

Endret av Theo343
Lenke til kommentar
GF4 mx440 holder lenge til mIRc :D

Dog får jeg en PIII 700 til å gå i 100% CPU med mIRC 6.12, hvis jeg kjører for mange parallelle server connections og samtidig scripter en del text-grab-redirect-realtime filtre i remote section på en del kanaler i hver session.

 

hehe :p

Endret av Theo343
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...