Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

Studentbynett UiO noen som har erfaringer?


Anbefalte innlegg

Skal flytte til Oslo for å studere, har leilighet med tilgang til UiO sitt Studentbynett. Lurer på om noen har erfaring med dette nettet. De beskriver disse begrensningene:

 

"Det er sperret for UDP-trafikk inn til studentbyene, noe som rammer en del nettverksspill og kommunikasjonsprogrammer(ICQ)

USIT bruker DHCP (Dynamic Host Configuration Protocol) for tildeling av bl.a. IP-nummer. Dette medfører at ingen får fast IP-adresse. "

 

Noen som vet hva slags spill som funker online, og hvordan er pingen?

Funker usenet, feks. newsbinpro med usenetserver.com?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Har førstehåndskjennskap til UiOs studentbynett, bodde i hybel med slik nettilgang tidligere.

 

Først av alt, hastigheten og pingen er ekstremt bra. Hele nettet er 10Mbps half-duplex, og på ITavisens speedometer fikk jeg rundt 9000kbps. Ping mot www.vg.no og andre store norske websteder lå på 1-2 ms. Bortimot alle former for fildelingsnettverk (DC++, Kazaa, BT etc.) fungerer smertefritt.

 

Når det gjelder spill, må jeg nok skuffe deg. Nær sagt alle nettverksspill benytter UDP, jeg har til gode å finne noen andre spill enn f.eks. javabaserte spill ala Jippii.no som fungerer fra dette nettet.

 

Usenet har jeg faktisk ingen erfaring med fra studentbyen, men jeg vil anta at det skal virke.

Lenke til kommentar

Den eneste omveien jeg vet om er å kjøre UDP over TCP (f.eks. port 10000). Dette kan gjøres hvis du kan koble deg opp med VPN mot en ekstern vert.

 

Selv var jeg i en overgangsperiode student ved både NTNU og UiO. Kjørte da VPN-tilkobling mot NTNU fra SiOs studentbynett og spilte på nettet med rimelig god ping :-)

Lenke til kommentar

UDP og TCP er to forskjellige protokoller...

 

UDP: her sendes en pakke og avsenderen bryr seg ikke i om den kom fram

 

TCP: her sendes en pakke. Når mottageren får pakken sender den svar tilbake. Hvis avsenderen ikke har fått svar etter x tid vil avsenderen prøve igjen.

 

Dette vil si at TCP ikke er en praktisk fungererende protokoll for spill. Det går heller ikke an å route UDP trafikk over på TCP (så vidt jeg vet, av ovennevnte grunner), ettersom pingen ville kunne komme opp i sekunder... Hmm.. utenom tilfellet her hvor man faktisk sitter på ekstremt kjappe linjer.. lærte noe nytt idag også.

Endret av blackbrrd
Lenke til kommentar

UDP er en pakketype (protokoll), som baserer på IP-protokollen. En router kan fint stoppe og kaste alle UDP pakker i søpla, uansett porter.

 

I teorien kan det muligens løses med en slags VPN oppkobling (hvis det funker på studentbyene), men spørs om det blir for høy latency for spill?

 

Selv har jeg erfaring med den gamle 2Mbit linja som gikk opp til Fjellbirkeland for 6-7 år siden, og den eneste begrensningen vi hadde var vel at vi ikke fikk ha lokale mail (SMTP) servere pga. spamming.

Lenke til kommentar

jeg sitter på studentbynettet akkurat nå og har eksperimentert litt her og der :)

og det meste virker greit. Nettet kobler ut av og til, som kan være litt irriterende men men. Når det gjelder spill over nettet, så virker spill som AO helt problemfritt ihvertfall, skal prøve ut "eve - online" for å se om det virker helt problemfritt det også. Så det ser ut som mmorpgs virker helt problemfritt. Når det gjelder tradisjonelle spill så virker faktisk spill fra ubi.com over internett, har faktisk spilt ghost recon multiplayer helt problemfritt over nettet vet ikke helt hvorfor :):thumbs:

 

 

 

mvh nerd-light

Lenke til kommentar

Oi, dette lurer jeg også fælt på! Vet noen hvordan nettet er på bjølsen? Funderer på å søke hybel der til neste år. Og kan noen komme med en konklusjon/løsning angående spillinga? Prøv gjerne Unreal Tournament 2004 (demo) og Counter Strike, siden disse er de online spillene jeg kommer til å eventuelt spille.. Gleder meg! Alt er vel bedre enn ISDN! :thumbup:

Lenke til kommentar
Oi, dette lurer jeg også fælt på! Vet noen hvordan nettet er på bjølsen? Funderer på å søke hybel der til neste år. Og kan noen komme med en konklusjon/løsning angående spillinga? Prøv gjerne Unreal Tournament 2004 (demo) og Counter Strike, siden disse er de online spillene jeg kommer til å eventuelt spille.. Gleder meg! Alt er vel bedre enn ISDN! :thumbup:

Dette vil nok dessverre ikke fungere.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...
  • 6 måneder senere...

Nesten ingen nettspill fungerer utenfor/imellom de forskjellige studentbyene (Diablo 2 er et hederlig unntak, kjører bare over TCP) og den eneste løsninga er VPN, cable (UPC?), oppringt eller ADSL. Hastighet, ping og alt slikt er topp på linjene, men det er vistnok sikkerhetsmessige årsaker til at systemet er såpass "strengt". Med tanke på at hele "sjiten" er huka sammen oppe på blindern og går rett på backbone i norge er det kanskje forståelig. I tillegg har en jo alle de serverne etc knyttet til universitetet i nettet, noe som nok forklarer hvorfor alt er "adskilt". Synd og skam at så god linje blir kasta bort, men i det minste går det ann å bedrive heftig ISO-pushing om en har sansen for sånt ;)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...