Gå til innhold

SCO angriper deg og meg


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

ITavisen røyker gymsokker. SCO har ikke, vil ikke, og kunne ikke angrepet enkeltpersoner. De har gang på gang sagt at dette er helt utelukket, og det er faktisk en av de få tingene de har stått ved. De er ute etter kommersiell stordrift av Linux, og det finner du ikke på gutterommet eller i stuen.

Lenke til kommentar

En ting jeg lurer på:

 

www.sco.com er fortsatt ute av drift. Er det ikke lenge siden ormen sluttet å herje? Hvorfor er ikke siden da tilbake? (Er klar over at de har satt opp en alternativ side, men den er jo ikke like tilgjengelig)

 

Men jeg har en hypotese:

 

Det er jo ingen som kjøper produktene deres likevel, så de trenger derfor ikke siden. Deres eneste håp er den kommende rettsaken (som de bare må tape hvis det finnes et snev av rettferdighet igjen i verden). Og da kan de like gjerne ha siden stengt for å få mer "sympati". Det er sikkert SCO som laget viruset også :p

Endret av Langbein
Lenke til kommentar
Hvem er disse bøllene, SCO? Er linux ulovlig å bruke nå? Hva med bsd?

BSD er også i SCO's søkelys. SCO er eier av operativsystemet Unix, og beskylder Linux for å være en ripoff av Unix, som SCO eier. Linux er ikke ulovlig å bruke, i hvert fall ikke ennå. Men jeg for min del ønsker SCO dit peppern gror.

Lenke til kommentar
linux er eid av han som heter linux så hva kåler de med?

 

det er ment som FREEWARE (gratis OS)

 

Forbanna sopere de da

Hvis jeg hadde laget en åpnebar ripoff av windows er dette selvfølgelig ulovlig. Produsenter vil verne patentene sine, skjønner da det.

hvem sier at det er ripoff av unix windows.. han kan selv ha skrevet kodene selv.. da har dem ingen sak og gå på.. så lenge han selv står for kodene og selv funnet på dem og selv skrevet dem har dem ikke noe og si

Lenke til kommentar
linux er eid av han som heter linux så hva kåler de med?

Linus Torvalds eier varemerket Linux, men hvis du tenker på hele Linux-kjernen er det mange andre som også har vært med å skrevet den. Det er derfor mange folk som har copyright på koden, men den er lisensiert under GPL-lisensen som gjør at den kan brukes rimelig fritt.

Lenke til kommentar
Hvis jeg hadde laget en åpnebar ripoff av windows er dette selvfølgelig ulovlig. Produsenter vil verne patentene sine, skjønner da det.

Ikke bland patenter inn i bildet da, i Norge er det ikke lov å ta patent på software engang, og det samme gjelder heldigvis i mange andre land også.

 

Hvis du snakker om etterlikning, vil det normalt ikke være ulovlig. Om du f.eks lager et epost-program som likner litt på programmet til en konkurrent, er det slett ikke straffbart. Det er ikke alltid det fins så mange måter å konstruere noe på heller, og da ender produkter fort opp med å likne litt på hverandre. Akkurat som at alle biler har endel fellestrekk selv om man ikke sier at de er "rip-offs" av den grunn.

 

Vi vet ikke engang om noen (IBM) har tatt kode fra SCO, men det vi vet med større sikkerhet er at SCO har rappet kode fra Linux.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...