Gå til innhold

Som tatt ut av en skrekkfilm


knutby

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Ederkopper i Tarantell-familien spinner ikke nett... :roll:

Trodde ikke heller det. Dårlig research av vg det der

det var sikkert andre edderkopper der også... tviler på at vg dikter opp alt uten om at han ble spist av edderkopper..

 

som den den saks skyld er helt grufulle...

Lenke til kommentar
Ja, dødelig for personer under 5 år og over 60 år ca, ifølge min kilde på nettet. Men en frisk mann på 30 burde ha klart seg såpass lenge at han kunne tilkalt hjelp. Og en slik person som har dette som hobby, burde jo vite hva han gjorde. Evt. hatt motgift tilgjengelig osv.

 

Høres litt rart ut.

selv stikk fra bier kan være dødelig bare man blir stikket mange nok ganger..

 

tankeeksperiment:

hva om denne fyren ved ett uhell veltet ett bur med en sorte enke, han desperat prøver å fange dem inn igjen før den stikker av, blir stukket en gang på foten eller hånden av en sort enke og han får gift sjokk og segner om på gulvet. mens han ligger i spasmer så slår han borti hyllen med resten av 'kjæledyrene' som velter. ut kommer av de veltede glassburene kryper det fram andre sorte enker og diverse andre giftige edderkopper som kravler oppå han og de stikker.. case closed.

 

så forresten ett program på discovery som omhandlet sorte enker, og der ble det sagt der eksisterer to metoder for å behandle pasienter som har blitt bitt av sorte enker. første alternativ var en motgift som nøytraliserer giften forholdsvis raskt og pasienten kunne bli utskrevet av sykehuset etter ett par dager. minuset med denne motgiften var at den fungerer kun en gang og kun var anbefalt til behandling av personer som var i lav risiko sonen for å bli stukket av sorte enker igjen.

det andre alternativet var å la kroppen takle giften og kun hjelpe pasienten med å takle smerten og holde pasienten i ro. etter ca en-to dager i smertehelvete pluss ett par dager med oppfølgende behandling og overvåking så kunne man regne med å bli utskrevet fra sykehuset. denne metoden var annbefalt for de som bodde i høy risiko soner for å bli bitt av sorte enker eller jobbet med sorte enker, enten som forskere eller som avlere av sorte enker..

 

uansett hvordan man vrir og vender på det, så er en Sort Enke ett dyr jeg absolutt ikke hadde villet ha hatt i huset, ivertfall ikke som ett kjæledyr.

Endret av Prelude
Lenke til kommentar

Kan også være han fikk allergiske reaksjoner etter å ha blitt bitt, dette er noe man vanligvis ikke vet om hvordan man reagerer på ettersom det er "litt" uvanlig.

 

Blir på samme måte som noen ikke tåler vepsestikk og det kan bli dødelig, men dette blir litt mer ekstremt hvis man først skulle være så uheldig.

Lenke til kommentar
Åssen kjæler man med en giftig tarantella?

Man kjeler vel med de som man kjeler med en hvilken som helst annen edderkopp :p

 

Dessuten er vel de tarantellanene som er brukt som kjeledyr ikke mer giftig enn en gjennomsnittlig (norsk)veps. Men de har jo tenner, så det er sikkert ikke meget behagelig å bli bitt.

Lenke til kommentar
Man kjeler vel med de som man kjeler med en hvilken som helst annen edderkopp :p

 

Dessuten er vel de tarantellanene som er brukt som kjeledyr ikke mer giftig enn en gjennomsnittlig (norsk)veps. Men de har jo tenner, så det er sikkert ikke meget behagelig å bli bitt.

De giftigste kan være sånn småekle å bli bitt av, men bare hvis du er allergisk, ellers gjør det bare ondt. Hvis du er allergisk kan du få kramper og da er det lurt å komme seg på sykehus.

 

 

BTW... alle taranteller blir omtrent brukt som kjæledyr. Dette fordi det omtrent ikke finnes noen som er skikkelig giftig.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...