Gå til innhold

Koble fra vifte på skjermkort for å redusere støy.


bengh

Anbefalte innlegg

I mitt prosjekt for å få PC'n stillere har jeg planer om å redusere hastigheten på grafikkprosessoren slik at korten går 300/300 Mhz i stedet for 400/300. Deretter kobler jeg fra viften slik at kortet nå opererer tilnærmet lik et 9600 np.

Korten er et HIS Radeon 9600 pro med relativt stor kjøleribbe. Vil dette fungere og hvis ikke vil jeg få klare indikasjoner på at kortet ikke klare dette før kjernen eventuell blir så varm at kortet kan ta skade ? Jeg spiller lite.

 

Noen med erfaring ??

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg ville ikke koblet ut viften, men kanskje erstatte kjøler/vifte med en stor og passiv kjøler.

 

DC++? har et godt poeng. Linken hans fungerer forresten fint for meg. Det går dog an å sette på en CPU kjøler istedet, det har jeg prøvd med hell. Det betyr dog en del mekking på hjemmeverkstedet. Andre alternativ er da ferdiglagde passive kjølere:

 

- Zalman ZM80C-HP til kr 268.

- PowerColor Heatpipe Cooler til kr 272.

Lenke til kommentar

Puh - da blir det kanskje Zalman da. Hadde egentlig tenkt meg en enklere løsning som antydet. Ingen som har prøvd dette altså, å stoppe vifta kombinert med redusert hastighet på grafikkprosessor - trodde det var en elegant løsning !

 

Hva skjer i fall - vil ikke kortet virke pga innbygd sikkerhetsfunksjoner i kortet -virkelig ingen som har prøv dette ????

 

PS linken virka ikke pga ZoneAlarm.....:-))

Lenke til kommentar

Jeg skjønner ikke logikken din bengh. Hva skal du med et 9600 Pro kort når du aldri bruker 3D grafikk og ønsker å klokke det kraftig ned? Ikke ønsker du å bruke et par hundrelapper på å få det stillegående heller.

 

Hvorfor ikke selge kortet og så kjøpe et billig skjermkort med passiv kjøler istedet? Slik sett vil du tjene ca 500 kr. Kjøp f.eks. et PowerColor Radeon 9200SE til kr 487, så selger du ditt gamle for ca 1000.

Lenke til kommentar

Hallo folkens !

 

Jeg har 9600 PRO som støyet noe helt j......

Jeg fjernet hele viften, borret hull i en gammel pentium 1 kjøleribbe, og festet denne gjennom hullene i skjermkortet (og litt varmeledningspaste mellom GPU og ribbe).

VIPS, så ble den støyfri, uten å måtte klokke ned. Tok 1 time totalt. Har testet kortet med harddkjør over lang tid, uten feil. Har tatt bilde av skjermkortet med kjøleribba, og kan legge det ut her hvis noen ønsker det.

 

Denne løsningen forutsetter en viss luftstrøm gjennom kabinettet, slik at varmen rundt skjermkortet transporteres bort, men det går sikkert bra med standard luftstrøm i kabinettet uten en haug med ekstravifter som støyer ENDA mer.

 

Nå hører jeg bare den svake susen av harddiskene :-)

 

Mvh

Kjetil

Lenke til kommentar

Mange spennende forslag her. Vifta bråker ikke så mye men den har en litt høyfrekvent lyd som høres lett, spesielt når andre ting blir stille i PC'n som f.eks når harddiskene som ikke er i bruk stopper. Har vært inne på tanken å justere spenningen på vifta med en turtalsregulator /spenningsregulator men har ikke funnet noen som passer til denne vifta - bruker det på kabinettviftene.

 

Tanken på å serve vifta med 5-7V høre interesant ut. Hvor henter jeg 5V/7V spenning i PC-n ? Kan man sette en motstand over kontakten og dermed redusere spenningen ?

 

Jeg hadde ikke tenkt å kjøre kortet i senk og få nytt på garantien nei. Antar jeg ville fått feilindikasjoner lenge før jeg eventuelt brant kjernen. Hadde det gått galt hadde jeg kjøpt et nytt uten vifte (kanskje 9600 np).

Lenke til kommentar

Takker eberland for informative og seriøse svar. :thumbs:

Etterpå er det lett å se at dette er veien i gå men når man er midt oppidet kan man lett få tunellsyn.

Da har jeg et prosjekt i kveld - håper jeg har en ledig kontakt ellers får jeg koble meg inn med en jumper eller så. Best å sjekke med voltmeter før jeg kobler meg på kortet tror jeg.

 

Tilbakemeldiger kommer.

Lenke til kommentar

Nå går vifta på 7v og er blitt betydelig mer lydløs, dog ikke helt så det er mulig jeg går ned til 5v, men først vil jeg teste dette litt først. Har kjørt noen "burn in" tester på grafikken og alt ser ut til å funger, men tiden vil vise om kjølingen er like bra. Det virker som vifta blåser nesten like bra til tross for 7v nå mot 12v tidligere.

 

Takker til alle som har kommet med seriøse forslag !

 

Bjørn

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...