Gå til innhold

Black-Metal/Heavy-Metal/Death Metal


Buddah

Anbefalte innlegg

Hellu...

 

Skal prøve å provosere minst mulig med denne, men jeg prøver egentlig bare å forstå en ting som jeg ikke forstår selv... Og siden jeg har lagt merke til en sterk entusiasme for "black-metal osv" musikk her på forumet så tenkte jeg at dette var riktig sted å spørre; Hva er egentlig "fint" eller "fengende" med den musikken? Personlig hører jeg det ikke og for meg er det bare bråk, skrikende mennesker og slitsomt trommespill (men bra prestert av han som spiller da).. ikke særlig musikalsk inntelligent om jeg kan si det selv...! Kan noen prøve å forklare meg hva som er bra/fengende med det? :thumbs:

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Hellu...

 

Skal prøve å provosere minst mulig med denne, men jeg prøver egentlig bare å forstå en ting som jeg ikke forstår selv... Og siden jeg har lagt merke til en sterk entusiasme for "black-metal osv" musikk her på forumet så tenkte jeg at dette var riktig sted å spørre; Hva er egentlig "fint" eller "fengende" med den musikken? Personlig hører jeg det ikke og for meg er det bare bråk, skrikende mennesker og slitsomt trommespill (men bra prestert av han som spiller da).. ikke særlig musikalsk inntelligent om jeg kan si det selv...! Kan noen prøve å forklare meg hva som er bra/fengende med det?  :thumbs:

Er igrunn interessert i det samme, er jo helt umulig å høre hva han synger om i de sangene der. Selv om det i mange tilfeller er ganske opplagt hva det er, s a t a n, brenning av kirker, mord og drap, monstre fra h e l v e t e osv. Å kalle det sang er igrunn en hån mot de som faktisk har sangstemme. Er jo rett og slett støy. Hvis jeg tar lyden fra da et Modem kobler seg til (den velkjente ufodragelige skurringa) og pitcher den ned et par hakk, så er det akkurat som å høre på den musikken der noen ganger. Trommeslagerne derimot i slike "band" skal ha kudos, for de er i mange tilfeller de eneste med musikalsk talent. Merkelig nok er det bare "freakene" eller det som er i noen tilfeller "utstøtte" fra samfunnet som digger den musikken der som en egen religion. Det finnes såklart unntak.

Endret av Mello
Lenke til kommentar

Ikke snakk om uvitenhet, men forskjellig smak. Helt ok for meg at folk hører på det, men jeg skjønner ikke hva som er FINT eller musikalsk med det!!! Når de fleste tenker på og når jeg mener svart metal så er det Satyricon lignende "Du Som Hater Gud" sanger, som ikke har noen annen mening enn å rakke ned og denge løs! Destruktiv musikk vil jeg nesten kalle det.... Gir deg ikke posetive holdninger..?! Eller..??

 

(Påstår heller ikke at de fleste "populære" sanger gjør det heller altså.. men er en grense)

 

Det er også vitenskapelig bevist at musikk i stilen til Black-Metal øker hjertetempoet og gjør deg surere og mere aggresiv. Kan ikke uttale meg nok egentlig, har ikke hørt Kvist sangen din..!

Lenke til kommentar
Uvitenhet, hør mer svart metall.

 

BTW: Kvist - Min Lekam er meg blott ein byrde

 

Om dere ikke klarer å høre det musikalske og vkre i denne låten må dere være, unskyld uttrykket, mentalt tilbakestående.

Skal teste låten å se hva jeg mener. Jeg for min del vil nå si at Nightwish kanskje er det eneste som er verdt å høre på av litt "mørkere" toner.

 

Og det og mene at Dimmu Borgir, Satyricon og alt det andre der er vakkert er iseg selv å innrømme at det er noe meget feil med enten psyken eller hørselen generelt.

 

Så liker du det, er det i ditt tilfelle du som er "unnskyld uttrykket" mentalt tilbakestående.

Lenke til kommentar
Uvitenhet, hør mer svart metall.

 

BTW: Kvist - Min Lekam er meg blott ein byrde

 

Om dere ikke klarer å høre det musikalske og vkre i denne låten må dere være, unskyld uttrykket, mentalt tilbakestående.

Skal teste låten å se hva jeg mener. Jeg for min del vil nå si at Nightwish kanskje er det eneste som er verdt å høre på av litt "mørkere" toner.

 

Og det og mene at Dimmu Borgir, Satyricon og alt det andre der er vakkert er iseg selv å innrømme at det er noe meget feil med enten psyken eller hørselen generelt.

 

Så liker du det, er det i ditt tilfelle du som er "unnskyld uttrykket" mentalt tilbakestående.

Nightwish er helt ok, men for meg blir det ofte fort slitsomt det også..! Men alt dette kommer på smak og behag. Har en kompis her på skolen som er ivrig death-metal fan og når jeg diskuterer musikk med han så er han alltid ivrig på å få meg til å høre Dimmu Borgir. Og de skriker og hyler og gitaristen slår og hamrer på gitaren som det var en katt. Vel, uansett... Vennen min sier at jeg må høre på musikken i bakgrunnen? Der skal det vistnok være noe symfoni ting og greier... Jeg skjønner det ikke! Jeg hører ikke noe symfoni og ingen andre hører det heller..! Jeg hører ingen spesiel melodi i Black-Metal sanger, svært vanskelig for meg å finne melodi i Satyricon/Dimmu Borgir/og lignende band..! Blir for meg bare vining og hyling.. Sorry..

Lenke til kommentar

Dimmu Borgir har en del som er rett og slett rævva, men f.eks Puritania er jo ett mesterverk. De har jo også gitt ut ei skive med stocheolm symfoni orkester, om du ikke klarer å høre det symfoniske på den plata bør du gå å sjekke hørselen din. Og siden vi tydeligvis snakker om metall generelt her, så kan du jo høre på Sepultura som ikke handler om "død, kirkebrenning og gudsforrakt", men system kritikk og revolusjon :twisted:

Lenke til kommentar

Personlig foretrekker jeg death metal osv uten ###### innhold, religion er noe dritt uansett vinkling.

 

Det å høre hva de sier er jo en tilvenningssak og det som gjøre at jeg hører på black og death metal er bra melodi, variasjon og bra tekster. Kan legge til et utdrag av teksten til et band jeg liker å høre på:

 

In Flames - December Flower

Towards the rich archaic heavens; towards the lack diorama
you are the artist and the texture
that plays with the mantle of the Earth

When the bleakest of powders
lie rooted to the starched stones
and roots that feed the peaking trees
embrace the sleeping shores

Archaic pearls of sleep and death
the voice of December losing its breath
and the floweryard of whit and grey is haunted

White as the down of flaking snow,
the heroic emblems of life

Green is the color of my death
as the winter-guise I swoop towards teh ground
Green is the landscape of my sorrowfilled passing

We are In Flames,
towards the dead archaic heavens
We are the mantle and the texture
the alters the mantle of the Earth

 

Som du ser er det ikke mye kirkebrenning eller ###### ute å går her... De har og tekster som er mer politisk vinklet og andre som går på mer konkrete ting som personlige problmer osv.

 

In Flames har forresten _mye_ melodi og jeg har fått en del folk jeg kjenner til å innse dette, selv om mange av dem ikke er helt med på "gitarmusikk" ;)

Endret av SBS
Lenke til kommentar
Er igrunn interessert i det samme, er jo helt umulig å høre hva han synger om i de sangene der. Selv om det i mange tilfeller er ganske opplagt hva det er, s a t a n, brenning av kirker, mord og drap, monstre fra h e l v e t e osv.
Sjekk kildene dine bedre, gutt!

Greit, kanskje noken tekstar er om slikt, men fleirtalet skriv om andre ting

 

Eg sakna.. For meg e mørke so dagen fø deg og dei andre.

For meg e dagen so mørke fø deg og dei andre.

For meg e skrike so lattern fø deg og dei andre.

 

Dystert da e, å tenkja slik, dystert da e, å vera slik.

Dystert da e, å liva slik, dystert da e, men eg lika da slik..

Dystert e da, og dystert ska da vera. Mørkt e ra å mørt ska ra vera.

Ondt e da å ondt ska da vera. Sakne e dar, men da ska dar ikkje vera..

 

Dette gjenspeglar ein god del av det eg tenkjer om svartmetall. Få tak i denne sangen, så skjønner du at svartmetallen er meir enn berre "dø, drep, brenn i helvetet!" Ta for eksempel Terje Bakken (R.I.P), eller Valfar, frå mitt nærmiljø som som skreiv denne sangen. I mine augne var ein av dei største musikaren og tekstforfattaren innan norsk svartmetall. Han skreiv for eksempel om kjenslene sine og mykje om historien til heimbygda si.

No skal det seiast at eg har noko kjennskap til Windir medlemmane, og der ligger det musikalske eigenskapar langt over det nivået du kan finne i ein BM sang. Dei kunne ha laga musikk som var teknisk bra og pen å høyre på, men det uttrykker ikkje det dei vil få fram.

 

ikke særlig musikalsk inntelligent om jeg kan si det selv...!

 

Eg har hørt Strom fra Windir spele ting som var så teknisk bra og flott å høyre på at det kan ta pusten fra kven som helst, så du skal ikkje komme her og sei at det ikkje ligg musikalitet bak svartmetall. Eg trur heller at det er du som ikkje har forståelse for det svartmetallen vil uttrykke. For meg er svartmetall like mykje kunst for som det er musikk. Det ligg mykje meir bak ei skikkelig svartmetalllåt enn du trur!

Eg hadde sjølv ein del fordommar mot svartmetallen før, men når eg opna meg for musikken, opna det seg ein heilt ny musikalsk verden for meg. Eg høyrer på nesten alt av musikk, men eg må sei at det er kun svartmetallen som klarer å røske meg i hjerterota.

 

(Olsen: Eg har ikkje hørt den låta, gidder du å legge den opp ein plass? Den er ikkje å få "kjøpt" noken plass heller. :p )

Lenke til kommentar
Er igrunn interessert i det samme, er jo helt umulig å høre hva han synger om i de sangene der. Selv om det i mange tilfeller er ganske opplagt hva det er, s a t a n, brenning av kirker, mord og drap, monstre fra h e l v e t e osv. Å kalle det sang er igrunn en hån mot de som faktisk har sangstemme. Er jo rett og slett støy. Hvis jeg tar lyden fra da et Modem kobler seg til (den velkjente ufodragelige skurringa) og pitcher den ned et par hakk, så er det akkurat som å høre på den musikken der noen ganger. Trommeslagerne derimot i slike "band" skal ha kudos, for de er i mange tilfeller de eneste med musikalsk talent. Merkelig nok er det bare "freakene" eller det som er i noen tilfeller "utstøtte" fra samfunnet som digger den musikken der som en egen religion. Det finnes såklart unntak.

Black metal behøver ikke å handle om kirkebrenning, ritualmord,###### osv

 

Immortal er bra eksempel på det, de spiller som det suser, men det handler ikke om ######, kirkebrenning osv. Immortal er... la meg si det grovkornet, fantasy black metal, der bandet opprettet en fiskjonell verden om mørke, snø og is. Det er det Immortal er basert på, de synger om den fiksjonelle verden de oppretta.

 

Dimmu Borgir var litt sånn før(bare hør på Antikrist f.eks), når det gjelder musikk stilen deres, så er det mest geniale jeg har hørt, bruken av rene, grimme vokaler, keyboards og symphoni orkester gir masse variasjon i musikken. Det er noe jeg liker svært godt med Dimmu Borgir

 

Jeg vet ikke hva jeg skal si om Satyricon, har ikke hørt så veldig av de.

 

Gorgoroth er et langt dårligere eksempel enn de som er nevnt ovenfor

 

måtte bare ramse opp noe

 

edit : skriveleif og en major skriveleif

Endret av Jonki
Lenke til kommentar

Ok, umulig diskusjon egentlig. Blir bare frem og tilbake... Orker ikke at dere skal bli sure og kalle meg mentalt tilbakestående og kristen freak eller noe... Igjen! Ikke misforstå det med kirkebrenning heller. Tviler på at det er noe få synger om, men desverre mange gjør likevel..! Ikke fordi artistene sier det i tekstene, men selve musikken i seg selv er veldig aggresiv og mange ( Ikke nekt på det!! ) artister synger om at de heller vil ha ###### en jesus osv. selv om man kan trekke fram mange eksempler hvor artister ikke gjør det, så er det mange.. MANGE(!!!) eksempler i mot. Problemet mitt generelt sett, er at det er stressende og ikke særlig fint heller! Ikke harmonisk og hvis det er melodier, blir de ødelagt av dårlig og skikkelig kjip hamring på gitar som ikke er særlig "vakkert"...!

Lenke til kommentar
Ok, umulig diskusjon egentlig. Blir bare frem og tilbake... Orker ikke at dere skal  bli sure og kalle meg mentalt tilbakestående og kristen freak eller noe... Igjen! Ikke misforstå det med kirkebrenning heller. Tviler på at det er noe få synger om, men desverre mange gjør likevel..! Ikke fordi artistene sier det i tekstene, men selve musikken i seg selv er veldig aggresiv og mange ( Ikke nekt på det!! ) artister synger om at de heller vil ha ###### en jesus osv. selv om man kan trekke fram mange eksempler hvor artister ikke gjør det, så er det mange.. MANGE(!!!) eksempler i mot. Problemet mitt generelt sett, er at det er stressende og ikke særlig fint heller! Ikke harmonisk og hvis det er melodier, blir de ødelagt av dårlig og skikkelig kjip hamring på gitar som ikke er særlig "vakkert"...!

Er ikke noe umulig diskusjon dette her...

 

Last ned In Flames med Paller Anders Visa og Suburban Me, så får kanskje pipen en annen lyd.

 

Det med tekstene er også bare reint vrøvl. Finnes for øvrig også en sjanger som heter Christian Metal hvis det er det det går på ;)

 

edit:

Og når du først er i gang kan du laste ned litt av Opeth og... f.eks. Dirge for November, A Fair Judgement og Patterns In The Ivy II

Endret av SBS
Lenke til kommentar

At noen synger om ###### og kirkebrenning gjør da ikke hele sjangeren dårlig? Må si at jeg foretrekker muzak om en fantasifigur enn om bling bling, drap, bitches og ho's. Takke meg til en skrulling med liksminke som synger om ###### enn ei lita jente som synger om å la seg knulle av en stor og sterk mann og om å kle seg sexy.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...