Gå til innhold

Kjøpe fler HDDer istedet for CDer?


inoan

Anbefalte innlegg

Jeg har med gjevne mellomrom kjøpt disse 100 spindelene med CDR plater. Disse koster meg ca 299 kroner. Jeg kan da brenne/lagre ca 70 GB tilsammen på platene. Koster ca 4 kr/GB.

 

Samtidig fåes en Western Digital Caviar 120 GB (WD1200BB) til kr 695 hos ledende webshop. Koster ca 5,7 kr/GB.

 

Western Digital Caviar 160 GB - 7200 (WD1600BB) koster ca 950.

Koster ca 5,9 kr/GB.

 

Western Digital Caviar 200 GB (WD2000BB) koster ca 1250.

Koster ca 6,3 kr/GB.

 

NB: Hardiskene skal bare brukes til lagring. Dermed må pris NED! Dermed har jeg bare 7200rpm disker, med 2 mb cache. Ytelse har ikke mye å si her.

 

Sitter på et ASUS K8V m/4 x Serial ATA. Dvs at jeg enkelt kan ha endel harddisker tilkoblet på samme tid.

 

Noen som har tenkt samme tanken?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Istedet for å brenne haugevis av CD'er så kjører jeg kun backup på harddisk nå - koster ikke stort mer, og man kan jo bruke den på nytt (jeg kjører f.eks. full backup av alle MP3'ene mine med noen ukers mellomrom). I tillegg sparer man seg jo for mye jobb - å ta backup av 100GB på CD eller DVD hadde jeg aldri giddet.

 

For å unngå kluss hvis selve PC'en går føyken bruker jeg seff en ekstern harddisk til denne backupen, og jeg lar den ligge i skuffen min på jobb istedet for hjemme - litt paranoid kanskje, men det hjelper lite med backup i tilfeller som brann/vannlekkasje o.l. hvis den ligger på samme sted som PC'en.

 

Du får eksterne harddisk-kabinetter med firewire/usb2 til drøye 500 kroner idag, og har du mye du skal kjøre backup av så kjøper du bare flere harddisker og benytter det samme kabinettet.

Endret av Shimano
Lenke til kommentar

HD er tingen.

Sjelden cd'r varer 5 år. Hd gjør det som oftest.

 

Ta også med i beregningen at man kan slette fra hd når man ikke lenger trenger ting. Dermed blir hd også billigere.

 

For sikkerhets skyld kan du jo brenne ut ting som er livsviktige i tillegg.

 

Edit: leif

Kan også ta med at om du kan jo ha en egen hd server som du bare har på når du trenger ting du ikke bruker så ofte. Dermed blir du kvitt støyen også. (Det du bruker ofte har du på en hd i hoved pc'n din.)

Det er ikke noe problem med 200gb hd'r på BH6 hk og celeron 300 cpu! (Prøvet med både linux og xp sp1)

Endret av petterg
Lenke til kommentar

Jeg har tenkt tanken og gjort noe med det for flere år siden.

 

Det er deilig å slippe å brenne ut alt sammen på CD. (Regn med ca 7 timer i bare brenne-tid på en 100 CD-spindel.)

 

Samtidig har jeg alt tilgjengelig på et øyeblikk. (oversikt og kjapt uten å måtte lete meg i hjel i bunker og lass av CD-plater)

 

Om du skal lagre f.eks 120GB så koster det deg 695 kr, og om du skal lagre på CD så koster 120GB 480 kr. Jeg synes fordelene med harddisk er så store at de er virkelig godt verd prisforskjellen på 215 kr.

 

Jeg har selv 2x160GB der jeg bruker den ene til ren backup av den andre. Jeg kjører ikke Raid1 siden det ikke hindrer brukerfeil (kræsj under partisjoering etc). Jeg dumper heller over et image av den første disken i ny og ne.

Lenke til kommentar

Mulig platene er så billige, mann. Men det ender til syvende og sist opp med om man synes fordelene kontra ulempene er tilstrekkelig bedre ved HDD vs CDR. Pr i dag har jeg 55 GB som må på CDR. Spindelen står rett oppå kabinettet. Klarer bare ikke få meg til å begynne! :(

Lenke til kommentar
Det skulle bli ca. 2.82 pr GB og er ca halv pris av harddisk løsningen!!

.. og selv om CDene skulle holde i mer enn et par uker, så har du ingenting av det Simen1 nevner; mulighet til å slette og skrive på nytt, tilgjengelighet uten å bla gjennom mapper/skuffer med CDer, samt at du slipper å faktisk brenne ut noe som helst.

 

Men, for all del. Kos deg med de flerfoldige tusen CDene dine, du. :)

Lenke til kommentar
Sist jeg kjøpte et par 100 spindler med 700 MB plater så var det 199,- for dem. kjøpte også noen 50 pakker med Sony for 99,-.

 

Det skulle bli ca. 2.82 pr GB og er ca halv pris av harddisk løsningen!!

Jeg kan legge til at dette neppe er høykvalitets-plater. På dyrere plater vil sikkert dataene ligge tryggere over tid. For ikke å glemme helt at de sikkert vil ligge ennå tryggere på en harddisk.

Lenke til kommentar

Jeg startet med og kjøpe disker for 1år siden og da iform av 2x120gig som gikk i SN41g2`en min. Da hadde jeg 240gig som var mye for meg da.

 

3mnd etterpå kjøpte jeg 4x120 til ,men disse ble stjålet. Har siden den gang blitt meget forsikti med og skru igjen kabinettet mitt og feste disken skikkelig.

 

Hadde jo brukt 5K på de diskene så jeg kjøpte 5x123.5 (IBM 180gxp) og disse var både fine og greie ,men disse ble etter en tid solgt for og gjøre plass til Samsung 160gig. De har jeg den dag i dag.

 

Jeg har akkurat solgt noen av diskene mine så har ikke så mye plass lenger desverre ,men jeg bare slettet noe som jeg ikke har behov for lenger.

 

5x160

1x123.5

1x60

2x40

 

1063.5gig Hadde 1420 før ,men hva ofrer man ikke for og få et nytt hovedkort og CPU?

 

Jeg har et AeroS201 til 450kr og har har jeg tatt i 6disker og alle har kjøling. Kjører også disker i Floppy plassene ,men har da kjøleribber på siden.

Meget godt kabinett mener jeg

Lenke til kommentar

Enig i at CDer er altfor stress, men husk at om du har flere hardisker, er du nesten garantert at noen går i stykker etter hvert, og da mister du sansynligvis *alle* dataene på den disken.

 

Selv foretrekker jeg DVD. Man trenger bare å brenne ca 1/6-del så mange plater som med CD, og siden jeg brenner PAR2-filer på de siste 10%-ene, vil jeg kunne overleve en ganske seriøs ripe. Jeg kan også relativt lett se om dataene begynner å bli vanskelige å lese. Dessuten er prisen ca 3 kr. pr. GB for plater som er bedre enn de fleste billig-CDene.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...