Gå til innhold

Får bare til å brenne på 32x!


Brack

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Dersom cd-brenneren din står oppført med PIO-mode i Enhetsbehandling, kan dette føre til at brenneren ikke vil brenne så fort som den i utgangspunktet skal klare. Gå her for å sjekke dette:

 

Systemegenskaper [høyreklikk på Min Datamaskin --> Egenskaper] --> Maskinvare --> Enhetsbehandling --> IDE ATA/ATAPI-kontrollere --> velg Primær el. Sekundær IDE-kanal [alt etter hvilken du har koblet cd-brenneren din til på hovedkort] --> Avanserte innstillinger --> Overføringsmodus --> Sørg for at den enheten som = cd-brenneren, står på: "DMA hvis tilgjengelig".

Lenke til kommentar

På min plextor 48x brenner er det en funksjon som tester cden mens den brenner, hvis kvaliteten på brenningen blir dårligere øker den ikke hastigheten. Derfor er det mange cder som ikke brenner på full speed. Jeg fikk med et par cder fra plextor og disse stoppet på 40x, selv om det stod 48x på cdr platen. Jeg bruker ca 3 min 10 sec på å brenne 1 cd. Det går an og slå av denne funksjonen men da risikere du å få cder som ikke kan leses etter på.

Lenke til kommentar

Vær også nøye med at UDMA/DMA er 'enabled' i BIOS. En annen aspekt er jo selvfølgelig at du ikke har satt brenneren på samme IDE-kabel som HDD, da det i mange situasjoner kan virke negativt på høyhastighetsbrenning. Neste ting å tenke på er at du ikke kan ha en ATA-33 kabel på en ATA-66 enhet som brenneren sannsynlig er, det innvirker sterkt på overføringshastigheten mellom HDD-> brenner. Neste ting er å forsikre seg om at HDD via HK faktisk slipper ifra seg nok data til å brenne på x40. Men som sagt på forumet, skaff deg Nero 6.3 og se om det hjelper. Prøv også å brenne i 'Simulation' modus å se hvor raskt den brenner da.

Endret av TOMpsy
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...