Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Nå har det gått veldig lenge uten oppdatering, men det har sine grunner; måtte prioritere bil (var en del som måtte fikses for at myndigheten skulle la meg fortsette å kjøre den på de norske veier :p skal vise den igjenn i løpet av uka, håper alt blir godkjent da) pluus at jeg har vært litt syk (og ikke på en sån måte at man kan drive å modde pc bare fordi man er hjemme :( ), men jeg lover det skal komme mer oppdatering i løpet av uka.

 

Nå er jeg rimelig happy med et innkjøp jeg nettopp gjorde. Del 2 av denne modden blir å montere vannkjøling (del 2 kommer først etter at selve kassa er ferdig moddet), og til det hadde jeg tenkt å bruke en del plexi. Siden jeg jobber på dagtid hele uka er det ikke bare å stikke innom en glassmester, men på lørdag var jeg i nærheten av en glassmester og tilfeldigvis var det folk der akkurat da. Forklarte han gutten hva jeg tvar ute etter (6mm kapp som er min. 20+ x 20+ eller plater som jeg kan sjære ut ca 8 slike biter av). Han noterte ned og på mandag ringte glasmesteren. Forklarte også hann vha det var jeg trengte og han sa at han hadde noe greier han skulle finne fram så kunne jeg ringe på ettermiddagen/kvelden en eller anne dag denne uka så kunne vi avtale tid som vi kunne møtes i butikken. Idag ringte jeg og han kunne møte meg der. Når jeg kom hadde han satt fram følgende (som jeg har målt nå); 33x87, 29x92, 26x52 og 25x50. Altså ca 0,8m^2. Jeg er strålende fornød. Dette var jo mye mer enn hva jeg trengte. Noe som betyr at jeg har litt plexi til å leke meg med i framtiden også. Når jeg spørr han hva han skal ha for det står han og kikker leeeeenge på platene før han sier "ja... gi meg en 100-lapp" :eek::grin: Det ække gæli spør du meg!

 

Så nå er det bare å peise på. Tviler egentlig på at jeg rekker å bli ferdig med kassa med vannkjøling før den 31., men jeg skal jgøre mitt ytterste å få til noe som kan bli med på casemod-compoen.

Lenke til kommentar

Nå har jeg endelig fått gjort litt igjenn :)

 

Bestemte meg for en tid tilbake at jeg ville felle inn vinduene slik at plexien flugter med aluminiumen i front. På den måten får man ikke noen kant, hverken av plexi eller aluminium. LianLi har valg tå bruke skikkelige plater og 2mm synes veldig godt. Innfellingen gjøres ved at jeg bruker dremelen og sliper vekk nok av plexien.

forsenkning_tmb.jpg

Det er en drittjobb, men jeg er relativt godt fornøyd med resultatet. Det er noen få steder jeg har slipt bort litt for lite, men man skal se lenge på vinduet for å se det :)

 

Etter det fjernet jeg litt av beskyttelses tapen på baksiden og tapet fast malen for graveringen. så var det bare å fjerne akkurat nok tape på fronten og begynne å gravere. Det er greit å ha igjenn så mye som mulig tape så slipper man å få små riper der det ikke skal være. Først lager jeg ett omriss som gør det lettere å "fargelegge" etterpå.

omriss_tmb.jpg

Når omrisset er ferdit er det bare å sette i gang å fylle inn. Jeg har invistert i sånn forlengelses slange til dremelen og det er er en uvurderlig invistering når man holder på med dette arbeidet. Det er mye mer behagelig å holde på den "pennen" som er ganske mye mindere enn dremelen. Blir ikke så sliten i handa og kan holde på mye lenger ;) Endelig ferdig ser dragen slik ut;

drage_gravert_tmb.jpg

 

Innfellingen fører til at lyset reflekteres i aluminiums kanten. Siden innfellingen ikke er helt gjevn synes dette enda bedre når man får på lysdioder. Dette "løser" jeg ved å gravere en 5mm kant som en ramme på plexien. Den ferdige døra tatt med blitz ser slik ut;

venstre_dor_tmb.jpg

(Lysdiodene står faktisk på men blitsen overdøver dem :p )

 

Det var litt vanskelig å ta bilder med diodene. Bare for å se hvordan det ble brukte jeg bare 5 dioder. Dette ble ikke nok. Selvom det ser greit ut (ikke like sterkt lys overalt) når man ser på det blir det helt anderledes ut når man tar bilde. Måtte eksperimentere litt med lenger eksponerings tid får å få til et bilde der man ser hele dragen. Den endelig døra skal ha flere dioder fordelt (og overflatemonterte), men jeg gadd ikke å bruke flere dioder nå for da måtte jeg laget en hel rekke med 5 til, eventuelt 2 på 5V og det gadd jeg ikke siden jeg skal ha andre dioder senere.

venstre_m_lys_tmb.jpg

Tro det eller ei, me denne fargen er definert som gul på Elfa (det var ikke feilkjøp, jeg viste hvordan de er). Fargen er "amber", men elfa skiller ikke på gulfarger og den har lavere bølgelengde enn de som defineres som orange/rød. Jeg kommer nok til å bruke denne frage-tonen på det endelige resultatet, muligens en som er litt mer gul hvis jeg finner en overflatemontert diode som er sterk nok i denne fragen.

 

 

Nå skla jeg sette i gang med fronten, men jeg er veldig i tvil om hva jeg skal gjøre med cd/dvd/brenner-løsningen. Det stiligste/enkleste hadde vært en slot-løsning, men da må man jo importere og de er dyre :( . Et alternativ er da å gå for slot, men ikke brenner. Men det er jo kjipt å dra på lan uten brenner, så da må man invistere i en ekstern brenner og det er jo også uhensiktsmessig dyrt i forhold til interne. Lurte litt på å kjøpe en billig brenner og eksternt kabinett, men kabinettene til cd/dvd koster jo også en del :( har en liten følelse at jeg ender opp med å prøve å gjøre det pent med en standard tray-løsning, men jeg må bestemme meg raskt og jeg har ikke lyst :(

 

Kommer til å bestille resten av det jeg trenger til denne modden denne uka. Så da er det bare snakk om tid for hva jeg rekker før den 31. :wow:

Lenke til kommentar
...men jeg er veldig i tvil om hva jeg skal gjøre med cd/dvd/brenner-løsningen. Det stiligste/enkleste hadde vært en slot-løsning, men da må man jo importere og de er dyre :( . Et alternativ er da å gå for slot, men ikke brenner. Men det er jo kjipt å dra på lan uten brenner, så da må man invistere i en ekstern brenner og det er jo også uhensiktsmessig dyrt i forhold til interne. Lurte litt på å kjøpe en billig brenner og eksternt kabinett, men kabinettene til cd/dvd koster jo også en del :( har en liten følelse at jeg ender opp med å prøve å gjøre det pent med en standard tray-løsning, men jeg må bestemme meg raskt og jeg har ikke lyst :(

 

Kommer til å bestille resten av det jeg trenger til denne modden denne uka. Så da er det bare snakk om tid for hva jeg rekker før den 31. :wow:

Dette ser bra ut! Innfellingen av plexien er jo godt tenkt, og det ser jo ut til å fungere veldig bra.

 

Jeg stusser derimot litt på resonnementet ditt ang eksterne kabinett. Med dine fingerferdigheter og de ekstra delene med plexi som du fikk (evt med et par små plater alu) har du jo løsningen innen rekkevidde. Det er jo ingen sak å lage et eksternt kabinett for en intern cd-rom f.eks i Drage-gravert plexi!

Lenke til kommentar

takker.

 

Ja du sier noe. Må tenke litt på elektronikk delen av det også. Kansje kjøpe et billigere eksternkabinett til HD og kjibbe elektronikken og lage dvd/brenner-kabinett. Skjønenr egentlig ikke hvorfor cd-rom/dvd kabinettene er så mye dyrere enn hd-kabinettene. Har jo bøtter og spann av plexi nå :p Kankje jeg skal droppe dvd/cd-rom i det hele tatt? er vel kjekt å ha.... har tenkt å ta med floppy, men den skal være veldig usynlig. ... dette må tenkes/forskes mer på. Takker for tipset :D

Lenke til kommentar

Neida, Tabaqui, dvd slot-in er ikke dyrt. Det var den jeg hadde tenkt på (pioneer), men fant ut at det blir jo kjipt å dra på lan uten brenner. Her Hjemme er det ikke noe problem for jeg kan alltids ha brenner i en annen maskin. Men jeg tror jeg skal teste karambas tips og lage noe. Håper det ikke er vesentlig forskjell på elektronikken på eksternt HD-kabinett og cd-rom-kabinett. Det er jo begge deler ide til usb/firewire konvertering, men det kan være noe greier med deteksjon av media. Får vel bare ikke herpe det orginale hd-kabinettet så mye så kan jeg alltids sette elektronikken tilbake dit hvis det ikke virker med cd-rom. Det blir jo bare ca 1000 kr dyrere enn hvis jeg kun kjøper tray-brenner.

Lenke til kommentar

Har virkelig tro på det eksterne brenner-kabinettet! Jeg håper at du har tatt vare på det alu-stykket som du skjærte ut av venstre-døra di... Det kabinettet du kjøpte var jo skikkelig flott. Hvis du bruker elementer derfra og legger til elementer fra moddingen din blir det jo helt konge! Det er jo litt vanskelig å se hvilke bein det er på kabinettet, men det ser jo ut som du kan få tak i noe tilsvarende i ei hi-fi sjappe eller evt. i ei møbel-forretning (slike blanke knapper man tar under stolbein og slikt). Alu-fronter til 5 1/2" LianLi får man jo kjøpt, og plexi har du jo. Et par led`s...

 

Gleder meg!

Lenke til kommentar

@flybikesbmx: poenget er at det er nettopp 300 mer enn et hd-kabinett. Hvorfor i all verden skulle det koste nesten dobbelt så mye bare fordi man skal putte en 5.25" enhet i det. Det kan selvsagt ha med etterspørsel å gjøre; selger sikker mye ferre av disse, dermed produseres det ikke så mye og prisen blir høyere. Men jeg hadde uansett tenkt å kjøpe noen hd-kabinetter og bruke til gamle disker (til mp3, ta med filmer til venner og se på osv.) så da kan jeg jo teste om denne elektronikken funker.

 

@karamba: det er mye jeg kan gjøre. Skal først kjøpe et kabinett og teste at elektroniken funker på optiske drev også. Siden jeg skal erstatte drevfrontene i kabinettet kan jeg sikkert bruke noen av disse til noe. HAr også tatt vare på aluen jeg skar ut. Siden jeg skal bygge ut med en plexiordning under kabinettet for å feste radiator og vannpump+tank kommer ikke benene til å bli værende der serlig lenge, men iddeen var god. Kommer nok til å finne på noe i plexi med aluminium front eller noe.

 

Hehe, dette bare baller på seg. Som om jeg ikke har problemer nok med å rekke det jeg har planlagt :p

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...