Gå til innhold

Bytte av vifte på PoweColor 9800pro


Iyon

Anbefalte innlegg

Hei

 

Jeg prøvde igår å bytte ut vifta(og ribba) på mitt Powercolor 9800pro. da jeg tok av original kjøleren la jeg merke til at den ikke var helt flat under, den hadde en liten terskel på størrelse med selve die'en, ved nærmere inspeksjon av brikka så jeg at rundt den var det en blank metallkonstruksjon som var litt høyere enn selve die'en. Vifta jeg kjøpte som skulle virke til alle radeon modeller, var flat under, uten den forhøyningen som org.kjøleren hadde. Jeg konkluderte derfor at det ikke ville være særlig gunstig å montere denne vifta på, siden det ikke ville bli særlig kontakt mellom kjøleribbe og kjerne.

 

Noen som kan avkrefte dette? Hvis ikke er det jo viktig at alle som har et nytt PC9800pro og vil bytte vifte får vite dette...

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Har selv PC9800Pro og vga silenser vifte, rammen rundt GPUen er i samme høyde som kjernen, er 100% sikker på det, selv om det er en liten forhøyning på midten av kjøleribbene på orginal viften. Tror orginal kjøleribben "fjærer" i kantene. Med uorginal vifte kjøler det iallefall svært mye bedre. :)

Lenke til kommentar

riktig nok, så er det ett 9800pro det er snakk om, men jeg poster likevel.. :)

 

har en 9700Pro her, hatt det lenge men plutselig så fikk jeg problemer med temperatur og medfølgende lockups og ustabilitet pluss artifacts. viste seg at thermalpad'en som var brukt på mitt kort hadde tørket inn og fungerte mer som en varme barriere enn varmeledende matriale så jeg fjernet den. problemet som fulgte var shim'en som var på kortet. med orginal kjøleren så hadde jeg ca 1.5mm mellomrom fra gpu til kjøler. pga min egen usikkerhet så lot jeg den får være i fred og brukte usannsynlig mye AS for å fylle opp gapet mellom kjøler og gpu.

månedene gikk og ting begynte å oppføre seg merkelig, spill låste seg i ny og ne, maskinen spontanrebootet osv..

nok en gang viste det seg at goopen hadde blitt dårlig og kortet ble for varmt. når jeg fjernet ribben og inspiserte kortet så var hele 'tomrommet' rundt gpu fuktig av olje, og AS lå på gpu som en hard klump med særdeles lite kontakt med ribba. å rense kortet viste seg å bli en kjedelig affære, restene av as satt meget godt fast og oljen var overalt.

denne gangen fjernet jeg shim'en, dóg lett nervøst med leatherman'en, og smurte ett tynt lag med as på ribben og satte alt sammen igjen. til dags dato så har kortet vært mye mye kaldere en før og jeg har ikke hatt problemer etter jeg fjernet shim'en.

 

bottom line is..

 

fjern shim'en, den byr bare på problemer. riktig nok så mister du garantien på kortet, men viss kortet ikke har noen andre problem så kan det lønne seg i det lange løp.

Lenke til kommentar

Ikke noe problem og ta av shimen på 9800 Pro. Jeg gjorde det på mitt Sapphire 9800 Pro. Bruk en kniv og "benn" forsiktig rund hele så kommer den av. Kan være lurt og legge kortet litt kaldt først. Satte på en ICEBERO 4 fra microplex som funket mye bedre klokka 20 mer på core etter "modden".

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...