Gå til innhold

Koke egg...


ojb

Anbefalte innlegg

Tja, hadde tenkt å koke meg et egg på hybelen, da jeg plutselig kom på at jeg ikke viste hvor lenge det bør koke.

 

Dette er vel allmenkunskap, men men, man lærer så lenge man lever...

 

Mitt ønske er et egg som er akkuratt så hard at det ikke flyte utover.

Egget har normal Prior størrelse.

 

Takk for alle svar!

Endret av ojb
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det er en grunn til at man skal legge egget forsiktig ned i kjelen med skje..

 

Men for å gjøre ting litt mer komplisert..

maag2353.JPG

 

2 x (Tegg - Tvann) over (Tplomme - Tvann). Dette skal gi det perfekte bløtkokte egg ifølge doktor Charles Williams ved universitetet i Exceter i England.

 

Et 50 grams egg som tas rett fra +4 i kjøleskapet og over i en kjele med kokende vann, trenger nøyaktig fire minutter og 30 sekunder i kokende vann for at plommen skal ha et bløtt sentrum.

 

Er egget mindre, så trengs selvsagt kortere koketid. Doktor Williams har brukt sin formel og funnet ut at et lite egg på 47 gram trenger fire minutter og 15 sekunder.

 

Er egget stort, ca. 67 gram, så må egget koke i fem minutter og 30 sekunder for å ha en bløt kjerne.

 

Eggene smaker bedre dersom de blir kokt i mindre vann, m.a.o. vannkanten bør være like over eggene.

Lenke til kommentar

For å få egg som er akkurat nokk kokt til å ha fast plomme uten å være hardkokt skal du gjere slik. Kok opp vatnet, stikk eit hol i botnen på egget. Egget sleppest forsiktig ned i vatnet (bruk gjerne ei skje). Det er viktig at vatnet berre dekker 3/4 av egget. Vent så i 6 min og 26 sek. Dette er viktig bruk stoppeklokke. ;)

Egga skal so avkjølast under rennande vatn i minst eit minutt, og egga er klare til servering.

Lenke til kommentar
Får man ikke eggsem?  :roll:

:no:

 

Ufff Arctic...vært lenge våken?

Hehe, nei egentlig ikke. men jeg tok meg faktisk voldsomt ut tidligere på kvelden. Jeg tror jeg svettet ut 2 liter. Det var i allefall det jeg drakk når jeg endelig fikk tilgang på vann...

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...