ojb Skrevet 3. februar 2004 Del Skrevet 3. februar 2004 (endret) Tja, hadde tenkt å koke meg et egg på hybelen, da jeg plutselig kom på at jeg ikke viste hvor lenge det bør koke. Dette er vel allmenkunskap, men men, man lærer så lenge man lever... Mitt ønske er et egg som er akkuratt så hard at det ikke flyte utover. Egget har normal Prior størrelse. Takk for alle svar! Endret 3. februar 2004 av ojb Lenke til kommentar
Jarmo Skrevet 3. februar 2004 Del Skrevet 3. februar 2004 Mellomstore egg, 5 1/2min. store 6 min. Lenke til kommentar
krest Skrevet 3. februar 2004 Del Skrevet 3. februar 2004 lurer på om det ikke skal kokes en 3 minutter Lenke til kommentar
ojb Skrevet 3. februar 2004 Forfatter Del Skrevet 3. februar 2004 Takker! Har stått i 3 min nå. Lenke til kommentar
Jarmo Skrevet 3. februar 2004 Del Skrevet 3. februar 2004 lurer på om det ikke skal kokes en 3 minutter Jepp ! Da kan du drikke de...... Lenke til kommentar
ojb Skrevet 3. februar 2004 Forfatter Del Skrevet 3. februar 2004 Ble ikke så værst... Det en ble litt for mykt og det andre manglet halve plommen. Den hadde sluppet ut gjennpm hullet ? Lenke til kommentar
Jarmo Skrevet 3. februar 2004 Del Skrevet 3. februar 2004 Ble ikke så værst... Det en ble litt for mykt og det andre manglet halve plommen. Den hadde sluppet ut gjennpm hullet ? Jeg lager ikke hull i eggene før koking........ Lenke til kommentar
ojb Skrevet 3. februar 2004 Forfatter Del Skrevet 3. februar 2004 ikke? trodde man skulle det jeg... Lenke til kommentar
Fredrik Skrevet 3. februar 2004 Del Skrevet 3. februar 2004 trenger ikke det tror jeg... Om det koker for lenge ser det ut som om det er cum i vannet ditt Lenke til kommentar
Petrvs Romanvs Skrevet 3. februar 2004 Del Skrevet 3. februar 2004 Det er en grunn til at man skal legge egget forsiktig ned i kjelen med skje.. Men for å gjøre ting litt mer komplisert.. 2 x (Tegg - Tvann) over (Tplomme - Tvann). Dette skal gi det perfekte bløtkokte egg ifølge doktor Charles Williams ved universitetet i Exceter i England. Et 50 grams egg som tas rett fra +4 i kjøleskapet og over i en kjele med kokende vann, trenger nøyaktig fire minutter og 30 sekunder i kokende vann for at plommen skal ha et bløtt sentrum. Er egget mindre, så trengs selvsagt kortere koketid. Doktor Williams har brukt sin formel og funnet ut at et lite egg på 47 gram trenger fire minutter og 15 sekunder. Er egget stort, ca. 67 gram, så må egget koke i fem minutter og 30 sekunder for å ha en bløt kjerne. Eggene smaker bedre dersom de blir kokt i mindre vann, m.a.o. vannkanten bør være like over eggene. Lenke til kommentar
Jarmo Skrevet 3. februar 2004 Del Skrevet 3. februar 2004 (endret) Edit: Hvis man har litt salt opp i kokevatten så sprekker ikke eggene så lett..... Endret 3. februar 2004 av jarmo Lenke til kommentar
ojb Skrevet 3. februar 2004 Forfatter Del Skrevet 3. februar 2004 Hm, mye jeg ikke viste om egg altså Lenke til kommentar
sluffy Skrevet 3. februar 2004 Del Skrevet 3. februar 2004 når eggeplommen har blitt "gjennomgrønn" er det ferdig og klar til å spises... Lenke til kommentar
Term Skrevet 4. februar 2004 Del Skrevet 4. februar 2004 eggkoker. Et MUST! Kunne ikke klart meg uten, også er de billige Lenke til kommentar
Term Skrevet 4. februar 2004 Del Skrevet 4. februar 2004 Får man ikke eggsem? Ufff Arctic...vært lenge våken? Lenke til kommentar
The Avatar Skrevet 4. februar 2004 Del Skrevet 4. februar 2004 For å få egg som er akkurat nokk kokt til å ha fast plomme uten å være hardkokt skal du gjere slik. Kok opp vatnet, stikk eit hol i botnen på egget. Egget sleppest forsiktig ned i vatnet (bruk gjerne ei skje). Det er viktig at vatnet berre dekker 3/4 av egget. Vent så i 6 min og 26 sek. Dette er viktig bruk stoppeklokke. Egga skal so avkjølast under rennande vatn i minst eit minutt, og egga er klare til servering. Lenke til kommentar
DDDD Skrevet 4. februar 2004 Del Skrevet 4. februar 2004 spørs om du vil ha bløtkokt eller hardkokt. Lenke til kommentar
Arctic Skrevet 4. februar 2004 Del Skrevet 4. februar 2004 Får man ikke eggsem? Ufff Arctic...vært lenge våken? Hehe, nei egentlig ikke. men jeg tok meg faktisk voldsomt ut tidligere på kvelden. Jeg tror jeg svettet ut 2 liter. Det var i allefall det jeg drakk når jeg endelig fikk tilgang på vann... Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå