Gå til innhold

Den store toast-oppskrift tråden!


pebbe

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Her må det jo nevnes en ting da....

 

Toast er mye bedre i panna, eller ordentlig jern. Ikke toastjern, men jern av samme type de slenger pølsebrødene i på Shell & co.

 

Personlig bruker jeg et gedigent jern med plass til 6 toast av gangen. :thumbup:

 

Selve toasten består av (fra bunn):

 

brød (bruker helst grovt her, Vikingbrød f.eks)

smør

ketchup (Idun rød vanlig type)

gulost (Norvegia, vanlig type)

kokt skinke

krydder (grillkrydder, sort pepper, sitronpepper)

mer ost

ketchup (må ha "lim" mellom ost og brødet)

brød

 

stekes i gulljernet, eller panna. Voilà!

 

Pleide også å fryse ned 20-30 toast til senere, men har funnet ut at jeg spiser så mye toast da, så jeg sluttet. Trenger variasjon også.

Lenke til kommentar

vet ikke om dette blir bra i toast eller panne eller noe som toaster det, men her er min oppskrift

 

brød, enten loff eller åsmundsen ferdigoppskjært (firkanta versjonen)

smør (soft light)

ost (norvegia)

salat (kinakål tror jeg, alt etter smak)

paprika (gul)

ost

smør

brød

smør

ost

salat

paprika

ost

smør

brød

 

med andre ord en ganske høy greie, men med fersk brød så.... :dribble:

blir vanskelig å toaste pga høyden

Lenke til kommentar
vet ikke om dette blir bra i toast eller panne eller noe som toaster det, men her er min oppskrift

 

brød, enten loff eller åsmundsen ferdigoppskjært (firkanta versjonen)

smør (soft light)

ost (norvegia)

salat (kinakål tror jeg, alt etter smak)

paprika (gul)

ost

smør

brød

smør

ost

salat

paprika

ost

smør

brød

 

med andre ord en ganske høy greie, men med fersk brød så.... :dribble:

blir vanskelig å toaste pga høyden

Ikke noe problem for jernet mitt det her. Skal testes imorra. Må bare handle inn godvarene først!

Lenke til kommentar

Egentlig et klasssisk ostesmørbrød, men fungere brukbart med toastjern også.

 

Men viktig å varme jernet godt på grunn av ananasen som kjøler ned en del. Dersom jernet ikke er skikkelig varmt blir brødet svidd før osten har smellet skikkelig.

 

Skive

Smør

Sennep

Skinke

Ost

Sennep

Annanas

Sennep

Ost

Skinke

Sennep

Smør

Skive

 

 

Mat!

Lenke til kommentar
1 egg

1masse sukker :p

1ts. kanel

1pitteliten dæsj melk

 

1. Visp ihop til eggedosiskonsistens og dypp skivene (type grov) i eggesukkerkanelmedmelksomervispaihoptingen

 

2. Hiv i jernet

Høres ut som "Arme riddere". Enda bedre i panna. Og ta på jordbærsyltetøy når de er ferdig stekte....mmmmm...

Lenke til kommentar

Fikk endelig tak i britisk sennep idag. Har dere ikke forsøkt det: Løp og kjøp med en eneste gang! Bare herrrrrrlig å kjenne eddik og sennepssmaken lirke seg opp til nesa og sette tårekanalene i full sving!

 

EKSTRA lekkert når det er toasted.

 

EDIT: Satvign.

Endret av DrDoogie
Lenke til kommentar

Dette er mer dessert/ godteri en mat :

 

Elvis favoritt :

 

1 moden banan

2 skiver loff

3 spiseskjeer peanøttsmør

2 spiseskjeer smør, margarin funker ikke

 

Rist skivene lett. Mos banan og bre på den ene skiva, bre peanøttsmør på den andre. Klæsk sammen og stek i smeltet smør, på begge sider, i stekepanna til gylden og fin. Snitt diagonalt og nyt.

 

For en ekstra touch kan du smøre nugatti på peanøttsmørsida.

 

Også snadder er å legge imellom noen strimler med stekt bacon ( IKKE hvis du har tatt på nugatti) .

 

 

Så vidt jeg husker klokka Elvis ut på 200kg+, så noen slankemat er det ikke.

Lenke til kommentar

hm.... her var det mye rart :p

 

selv har jeg en enkel versjon:

1. brød(smartclub-brød er best)

2. salami eller pepperoni

3. jarlsberg gulost

4. masse pizzakrydder! (eller oregano, pizzakrydder er best)

stek til den blir sånn halveis gyllen, og osten er like før den stivner

Lenke til kommentar

nr 1

Du tar 2 skiver brød (kneip) smørr på utsiden og på innsiden (må ha på utsiden når man skal steke) så tar mann ost på brøskivene og legger dem samme så steker man dem (i steke panna) til de blir små brune og osten har smelta i så legger du dem på en talerken.. Så steker du egget (på vanlig måte :p) så legger du egget åppå brødskivene og strør litt salt over *namm* :yes: (synes jeg da ;) )

 

nr 2

lager et vanlig oste smørd brød (i toast jern) med ost,salami og loff

når det er ferdig stek så tar man og opner dem opp og legger et salat flak imellom og litt touseniland (eller hva det heter) oppå må være sånn at man kjenner smaken ;)

Endret av mobil_brukeren
Lenke til kommentar
Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...