Gå til innhold

Hvordan kutte ut denne på kassen min?


Anbefalte innlegg

Jeg har blitt litt inspirert av forskjellige case-modding ute på nettet.

Derfor har jeg tenkt å kutte ut denne på sidedøren min. Men jeg har da _aldri_ holdt på med slikt før. Er det noen som har tips, triks, erfaringer å dele? Hva slags verktøy? Dremel? hvilke deler skal jeg kjøpe ved siden av dremelen? skiver ect. Etter jeg har klart å kutte figuren ut så skal jeg lime på plexi glass på baksiden. Kanskje ha noen lys etterhvert. Men det kommer senere.

Takker for alle svar som måtte komme.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
plasmaen må vel ha veldig fin stråle for å få til det der. trur ikkje det funker...for varmt... folk skjærer jo rekkverk med plasma. har sjølv brukt plasma på 10mm tjukke stål plater og det smelter som berre juling...

iogmed at plasma ligger på ca 34000 grader blir det fort varmt ja.

 

plasma er oppvarmet luft (iallefall den som brukes i plasmaskjærere)

selv om andre stoffer/gasser kan brukes. (plasma er steget over gassform for ett stoff)

 

men husk at på 1mm alu, går kuttingen så fort at varmen ikke får tid til å spre seg så mye før varmekilden (plasmaskjærern) er flyttet.

 

laser eller vannskjæring er alternativer, men har han tilgang til en datastyrt plasmaskjærer, vil han nok komme billigere unna med litt mer etterarbeid (pusse kantene for slagg.

 

Obs: nå er det 8 år siden jeg gikk mekken og lærte om plasmaskjærere, så det kan hende jeg er litt på jordet :roll:

Lenke til kommentar

når du skjører ut figurer sånn bør man passe på at alle biter som skal være igjenn på en eller annen måte henger sammen med bakgrunnen. Ellers blir de løse biter som ikke sitter fast til noe. På denne figuren vil f.eks. øye, de vhite stripene på halsen og vingen løsne hvis ikke man gjør om litt på figuren. Det er ting som kan være litt vesentlig å tenke på siden figuren plutselig kan se helt anderledes ut uten disse feltene.

 

Forøvrig synes jeg det var en relativt kompleks figur, med tanke på at det høres ut som om du ikke har så mye erfaring. De fleste som har slike utskjæringer i kabinettet har som regel en del trening med enklere figurer først. Men det lar seg så absolutt gjøre med en dremel og masse tid :)

Lenke til kommentar

du kan jo prøve å tege noen strategisk plasserte "striper" på bildet, slik at de delene såvidt henger sammen med resten av figuren...

 

*EDIT*

kan du legge ut link til det dragebildet, ikke bildet med dragen printet ut, men dragen... hvis du forstod..

Endret av the coolkid
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...