Gå til innhold

Digitalkamera til 2-3000kr


Anbefalte innlegg

Er på jakt etter ett kamera i prisklassen opp til 3000kr. Er først og fremst ute etter ett med bra bildekvalitet, brukervennlighet og funksjonalitet. Videoegenskaper interesserer meg ganske så lite siden jeg har et Sony DCR-PC115E fra før. Hadde vært greit med et som brukte Memory Stick siden jeg har det på dv-kameraet, men er ikke en nødvendighet. Har fint liten peiling når deet gjelder kameraer, så svar "enkelt" :p Hadde vært greit om dere kom med begrunnelser eller henvisninger til tester på forslagene deres.

Takk på forhånd :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hei!

 

Kjøpte et Olympus 740UZ for noen dager siden hos MPX, og er strålende fornøyd! :thumbs: Det kostet da rundt 3100,- , men nå har prisen falt til 2994,- , og 2907,- hos Mamoz.

 

Det har 3,2Mp, 10X Optisk + 3XDigi. zoom. Blenderåpning fra 2,8-8 Har tatt en del bilder disse dagene både ute og inne, med og uten blitz, og jeg er veldig fornøyd med bildekvaliteten. Særlig ble jeg overasket at selv når jeg zoomer max (30X) og bruker stativ, så blir bildene "levelig" ved godt lys utendørs. Ved 10X el. mindre er de helt supre!

 

"Selv" med kameraet innstilt på AUTO gir det bra bilder, men enda bedre om man prøver seg fram med forskjellige justeringer.

 

Kameraet fikk 8 i karakter hos AKAMERA, http://akam.no/art.php?artikkelid=938, der de bla. klarte å få presset hele 1141 bilder av 1 sett batteri! Olympusen fikk ganske gode karakterer i snitt, les testen.

 

Ulemper: Det er større/tyngre en "vanlige" kompakte digikameraer. I tester sies det at luken til minnekortet er treig å åpne ( på mitt fungerer dette helt glatt og fint!) Pga. stor zoom (30X på max ved digitalzoom) bør man bruke stativ/støtte når man zoomer (faktisk ganske naturlig... ;) )

 

Grunnen til at jeg kjøpte dette kameraet var god bildekvalitet i tester og stor optisk zoom (10X). Jeg liker å ta bra bilder, så dette er er rimelig alternativ for speilreflex for min del. (Rimelig pga. nå kan jeg redigere/ skrive ut bilder selv)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...