Gå til innhold

Aopen 1557 / Tundra 1557 / CL1557 erfaringer


freaker

Anbefalte innlegg

Biter meg litt dette med forskjelsbehandlingen når det kommer til pris. Tror nok WB ville tjent mer på å være mer konsistente. Vet ikke om eg kommer til å handle mer hos de.

Over til noe annet, et nybegynner spørsmål. Jeg sliter med å få kontakt med Lan her hjemme hos meg. Har lik oppsett på cl maskinen (uten om ip. 10.0.0.15) som på min stas., men kommer ikke i kontakt med de andre maskinene. Kan dette ha noe med at wlan kortet blokker? Har noen hatt lignende prob. Får cl kommer på nett via den samme ruteren, men finner altså ikke de andre maskinene.

En ting til, er det mulig i win2000 og beholde to tcp/ip konfigurasjoner? en til hjemme og en til skolen? Må gjennom vpn på skolen.

God helg alle 1557 eiere og intresenter.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hvis alle som har bestilt eller kjøpt til dyrere pris klager, pluss de som har bestilt lavere specs til samme pris også klager, så blir de vel nesten nødt til å enten tilbakebetale dere, eller heve prisene sine i det minste? Synes nettopp noen sa de hadde snakket med dem, og de sa pågangen var så stor at de var nødt å heve prisene snart for å få ned etterspørselen jeg... merkelig opplegg.

Lenke til kommentar
Woohoo! Sendte mail til Whitebox for 4 dager siden med spm om de kunne gi meg et bedre tilbud enn PS data...svaret er, JA!

 

CL1557

1.6GHz (Pentium M)

60GB 7200 HD

ISDN Kort

DVD Brenner

W-LAN G

 

Pris? 13 000,- Inkl.Mva

 

Helt utrolig! Bestille? JA!

Dette er feigt...

Nesten på grensen til at jeg og mange andre her kan føle oss snytt...

Folk har jo betalt opp i 3000kr mer for samme konfigurasjon for mindre enn en måned siden.

 

Er det bare å holde kjeft for min del, eller er det flere som er enige med meg?

Forslag til hva som kan gjøres?

Er helt sjukt ja, begynner å blir alt for store forskjeller..

Er dette garantert, og inkl mva.. helt sikkert liksom??

 

Jeg betalte liksom 13 uten mva for samme

Endret av bryhon
Lenke til kommentar

Viften min skrur seg på i tid og utid. HD tikker jevnlig (hørr det og ser det på lyset) er det noen andre som har det slik? Trodde vifta nesten ikke skulle være nødt til gå under surfing, slik som nå.

Hva er det HD jobber med hele tiden. TikK tikk tikk av og på av og på. Noen forslag. Toshoba HD dritt? Har satt permanet hd minne til 800.

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+9817234daf
Woohoo! Sendte mail til Whitebox for 4 dager siden med spm om de kunne gi meg et bedre tilbud enn PS data...svaret er, JA!

 

CL1557

1.6GHz (Pentium M)

60GB 7200 HD

ISDN Kort

DVD Brenner

W-LAN G

 

Pris? 13 000,- Inkl.Mva

 

Helt utrolig! Bestille? JA!

Du rævkjører Whitebox økonomisk om du skal tipse et helt forum om det sinnsyke tilbudet du fikk. Jeg mistenker at Witebox ba deg holde kjeft om prisen, hvis ikke, burde de tydeligvis ha gjort det. Jeg vet at posten var ment positivt mot Whitebox, men tenk to ganger, for nå blir de sikkert nedringt.

 

Til dere andre som føler dere snytt: Jeg betalte 17k for min CL50 for rundt 5 md siden. Jeg er superfornøyd. En kamerat betalte 15k for CL50 for 1 md siden, skjermen røk i et uhell og han må ut med 4k til. Han er like lykkelig. Moral; så lenge maskinen funker som den skal, bør man være fornøyd. Alle her har fått god pris.

Endret av Slettet+9817234daf
Lenke til kommentar

Slutt å gå ut med tilbudene whitebox gir dere. Mail de selv så får dere et tilbud!

Til noe annet, er det noen vesentlige fysiske forskjeller på Tundra og CL1557?

Disken til CL1557 bråker mer? Viftene går oftere? Eller er det bare pjatt?

Endret av uNF
Lenke til kommentar
Slutt å gå ut med tilbudene whitebox gir dere. Mail de selv så får dere et tilbud!

Til noe annet, er det noen vesentlige fysiske forskjeller på Tundra og CL1557?

Disken til CL1557 bråker mer? Viftene går oftere? Eller er det bare pjatt?

Maskinen er samme fra fabrikk, men PSdata og whitebox bruker vell noe forskjelige merker på hardisk og minne og wlan. Ellers er det jo samme vifter/grafikkkort/kabinett/skjerm osv.

 

Men det er veldig forskjelig hva folk oppfatter av støy, bare se på Thosiba disken som whitebox bruker. Har bare sett 2 som syns den bråker, alle andre mener den er stille. Men man kan jo være uheldig og få noe som er defekt med ulyder.

Lenke til kommentar

Så stor forskjell mellom tundra/cl1557 er det vel neppe. Noen som feks har hatt to ved siden av hverandre? I og med at cl1557 er såpass mye billigere enn tundra så regner jeg med at det blir cl1557 på meg og. Pris er helt klart et avgjørende og utmerket virkemiddel av Whitebox :)

Lenke til kommentar

Nå har det vært mye frem og tilbake. Her er specen på Tundra 1557x:

 

Intel Pentium-M 1.7GHz Prosessor

 

1024MB DDR PC-266 Minne (Max 1024MB)

 

80GB UDMA100 Harddisk

 

DVD+R/RW Brenner

 

Skjerm: 15" SXGA+ 1400x1050

 

Grafikk: ATI M10 Radeon 9600

 

Nettverk: Trådløst + 10/100Mbit

 

Batteri: ca 4 Timer

 

Garanti: 2år

 

Vekt: 2.7KG

 

Dimensjon:

Bredde 326mm

Dybde: 270mm

Høyde: 30mm

 

Tilkoblings porter

1x FireWire

1x Kortleser (MS & SD)

1x Cardbus type II

1x Line in/Mic in

1x Line ut

1x Paralell port

1x RJ-11 for modem

1x RJ-45 for 10/100 LAN

1x S-Video TV-ut

3x USB 2.0

1x VGA for ekstern skjerm/projektor

 

 

Hva bør endres på denne?

- Minne til 333Mhz? Hva vil det koste, og hvilket merke bør brukes?

- Harddisk? Er det stor forskjell på 5400 og 7200? Forstår det slik at hvis jeg vil ha 7200, må jeg velge 60Gb? Hvilket merke på harddisk bør velges?

- Er det mulig å velge en 4x DVD brenner?

- Er det like greit å kline til og velge 1557x eller kan de andre modellene konfigureres til bortimot samme ytelse for en mindre penge?

- Hvis jeg vil gjøre endringer i ovennevnte oppsett, må dette gjøres pr epost, eller er det en egen meny hos PSdata? Har i hvertfall ikke funnet noe.

- Er det samme pris for firmakunder, bortsett fra moms, eller får disse oppgraderinger billigere?

 

- Er det mulig å finne WB 1557 på nettet? Finner ikke noe på sidene deres.

 

Håper på lettfattelige svar, har nå lest hele tråden to ganger... :wow:

Lenke til kommentar
Hvorfor starter ikke folk nye topicer? Har lest igjennomet dette innlegget, og det startet med noen erfaringer fra noen lap`tops.. Og innimellom har det vært diskutert masse annet, t.o.m whitebox`s tilbud?

 

Start nye topicer a folkens  ;)  :yes:

Hva hetter topicen her da?

 

Aopen 1557/Tundra 1557/ cl1557, denne tråden ble startet så alle med 1557 modelene kunne snakke her i sted for i cl50/whitebox tråden som vi har fra før. Så syns det er bra at de ikke starter enda flere tråder en de som er her om 1557.

 

Omega Driverne finnes her, de er for alle ATI kort stationære/bærbare:

 

http://www.omegacorner.com/

Endret av MrNielsen
Lenke til kommentar

Ok, nå henger pc min seg ca annenhver gang, og usb fungerer ikke ca annenhver gang. Noen ganger bestemmer den seg for å restarte seg istedenfor å henge seg. En gang i blant blir det sort skjerm. MEN, det jeg lurer på. Om pc deres henger seg, og dere trykker på startknappen og holder den inne i fem-ti sekunder for at den skal skru seg av. Når jeg da skrur den på igjen, så står den bare og surrer med sort skjerm. Jeg er nødt å la den vente i minst tre minutter, før den starter på normal måte igjen.

 

Altså, jeg trykker på startknappen til maskinen skrur seg på, venter tre minutter, og skrur den på igjen. Og da fungerer den stort sett fint. Bortsett fra at den ikke alltid finner usb før jeg har restartet den en gang til.

 

Nå nylig fikk jeg ikke engang startet den på normal måte etter å ha fraktet den hjemmefra og til skolen. Jeg måtte da skru den av med startknappen, vente tre minutter og skru den på igjen før den fungerte.

 

Regner med dette betyr at noe er alvorlig galt, og at jeg er nødt å ringe ps-data på mandag? Har testet ulike drivere, og det samme skjer uansett... Alt begynte etter at jeg installerte warcraft, men jeg tviler på at det stakkars spillet kan ha skylden for alt dette. Og jeg fikk på pc'n bare for noen dager siden.

 

Noen som har lignende erfaringer?

Lenke til kommentar

vifta går? prøvd å kjøre uten batteri? prøvd å avinstallere warcraft, evt formatere pc'en? kan jo hende det er like greit å sende den til psdata, men da må du jo levere fra deg maskinen. høres ut som noe er ganske galt ja... :(

 

om jeg trykker inn og holder start knappen (i 4 sekunder er det vel for alle pc'er AFAIK) slår den seg av, og jeg kan skru den på igjen med en gang uten bieffekter...

 

edit: er det bare når du spiller WC pc'en henger seg? prøv evt andre spill? har ikke veldig peil på feilsøking når det gjelder bærbare...litt lettere med en stasjonær en når du ihvertfall kan teste hardwaren ganske enkelt.

Endret av darkfish
Lenke til kommentar

Vifta går, virker ikke som den starter noe bedre uten batteri. For dette er jo hovedproblemet. Maskinen starter ikke, den henger seg i oppstarten, gjerne før det kommer noe som helst skrift, så står den der og summer, mens vifta går muligens. Nå nylig måtte jeg vente over en halv time før den startet som vanlig.

 

Og den henger seg helt vilkårlig, mens jeg installerer et program, eller mens jeg surfer, eller når den bare står skrudd på og jeg sitter i sofaen og ser på tv...

 

Har ikke formatert den nei, er jo en dagsjobb å ta backup og installere alt på nytt igjen, vil gjerne høre hva psdata mener før jeg gjør det. Om det er noe annet enn harddisken vil jeg jo gjerne at de speiler harddisken om de må få tilbake pc'en...

 

Kjempedumt, for jeg skulle hatt den med på ekskursjon neste lørdag... men vi får jo se hva de sier... blæh!

Lenke til kommentar

Dette høres egentlig ikke ut som en maskinvarefeil, men heller software feil.

 

først og fremst, fjern StarCraft fra PC'en. Ta den HELT bort, og se hva som skjer. om maskinen fortsatt krasjer har du et litt større problem. Ta en titt på driverne dine. har du oppdatert XP med nye drivere fra MS sine sider? sist jeg gjorde det med en 2000 maskin, brukte jeg de neste 3 timene på å få maskinen til å starte i noe som helst annet enn safe mode.

 

Jeg vil forresten også anbefale deg på det STERKESTE å finne en fornuftig backup løsning... det virker uviktig og kjedlig.. helt til den dagen du trenger den! jeg har møtt flere som har bommet grovt på dette!

 

Men det å sende den inn til PSdata for å høre at du burde ta en titt på div. Starcraft spillsider og forum for å finne løsningen på problemet ditt kan nok fort bli litt lite givende! :thumbup:

 

Lykke til videre, og si ifra hva du gjør for å finne roten til problemet! :thumbs:

 

(Dette er HELT SIKKERT unødvendig å si, men som alle vet, så er det en del piratkopiert programvare og spill som er mindre stabilt... :no: )

Lenke til kommentar

Ok, spillet er helt nytt og heter Warcraft, og er ikke piratkopiert. Driverene er de på cd'en fra PSData. Har testet omega-driver til skjermen også, men problemene startet lenge før det.

 

Jeg får ikke skrudd på PC'n. Jeg trykker på knappen, det blå lyset under lyspæreikonet lyser og vifta går. Det er som om den henger seg før den i det hele tatt får startet windows. Det går lenger og lenger tid mellom hver gang jeg får startet pc'en. Idet jeg får startet den går det maks et kvarter før alt henger. Om jeg så bare sjekker mailen min og chatter på messenger...

 

Og jeg har backup, bare ikke av de siste tingene jeg har lagt inn. Det er ikke farlig å miste, bare fryktelig kjedelig å organisere på pc'en om igjen... men så lenger jeg ikke får startet maskinen, og den henger seg idet jeg skal slette et program eller starte et program eller hvasomhelst... så er det ikke så lett å få formatert den heller...

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...