Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

Sierra 2.0 iS uten tenning...


FoxM

Anbefalte innlegg

Halla!

 

Har en -86 Sierra 2.0 iS som etter å ha funka perfekt (iden grad en Ford noen gang gjør det.... :p ), kvelden før, brått nekter å tenne morran derpå. Bensinpumpe funker, starter drar rundt men null antydning til tenning.

 

Har sjekka pluggene og de gir ikke noen gnist. (Har prøvd å bytte de først...).

 

Noen som har opplevd dette? (Det MÅ det være - er jo fortsatt en haug igjen der ute med det begredelige Ford merket i grillen.... :yucky: )

 

Regner med at det enten er defekt styringsenhet eller coil..... Ikke lenge siden pluggledninger og fordelerlokk/rotor ble bytta.

 

Hadde solgt den og tatt eu-godkjenning kvelden før, skulle bare kjøre for å levere den til den nye eieren når den for første gang siden jeg kjøpte den for halvannet år siden, nekta å starte..... :angry:

 

Bør kanskje nevnes at det i løpet av natta gikk fra minus 11 til pluss 2 med rimelig rå luft.....

 

Bil er morro...... :realmad:

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Som du selv nevner så er det sannsynligvis coilen som har tatt kvelden. Det samme skjedde nettopp med min Scorpio 2.0i. Startet da jeg skulle på skolen, men 2 timer senere, da jeg skulle hjem, var det ikke antydning til gnist.

 

Ville testa det først dersom du har muligheten. I min bil så var det bare å nappe ut 3 ledninger og skru ut 2 stjerneskruer, meget enkelt med andre ord. Kjekt med delebil av samme type :D

Lenke til kommentar

virker frontlysene dine?

 

sjekk ledning fra coilen som går fra coil, over til venstre side av torpedovegg, langs gummilist. (høyre side når du står foran og ser ned i motoren)

 

denne ledningen har en hurtigkobling før den forsvinner inn i en større lednings"tugge", og denne koblingen kan være til bryderi både for lys og tenning.

 

fuktighet og dårlig kontakt opp gjennom årene forårsaker varmgang, og tilslutt brenner denne opp.

 

har vært borti samme symptomer selv, og fant at bytte av denne koblingen løste problemet.

Lenke til kommentar

Aldri sett under huven på en sierra is, men i min scorpio så er hjernen bak hanskerommet, skrudd i torpedoveggen mener jeg å huske. Er bare å stikke hånda oppi og sjekke. Der er også absmodulen (hvis sierra har abs da?)

 

Sjekk om det kommer strøm fram til de viktigste tenningsdelene. Fordeler, coil osv. Eliminasjonsmetoden er kjip, men pleier å funke

Lenke til kommentar
Jaja, så enkelt kan det være....

Fikk en kollega med bilelektronikk som spesiale til å drive litt feilsøking og begrenset det til Fordeler med tenningsmodul eller motorstyringsenhet. Dro og plukka en fordeler fra en identisk bil hos den lokale høggern og det hjalp!! Starta som ett uvær. Men går ikke helt som den skal - mulig jeg må innom Ford og få de til å plugge seg på og fininnstille tenninga..... Noe skal det være.... Men altså - for andre med liknende prob, er det en grei sak å prøve å bytte fordeler med tenningsmodul - kosta meg 300,-. Enkelt å bytte, så lenge en er ekstremt nøye med å plassere fordelerhus og rotor i nøyaktig samme posisjon som den gamle var i.
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...