Gå til innhold

Nytt speilrefleks?


Anbefalte innlegg

Jeg har lyst til å prøve meg som hobby fotograf. Har tatt en del bilder med vanlig autofokus kamera uten andre muligheter enn å knipse og masse engangskamera. Har også et enkelt 3,2 Megapixels dig kamera. Det tar bra bilder men er litt følsom for dårlig lys og hvis du beveger på hånden blir det uskarpt og av og til skjevhet i bildet. I hvertfall kunne jeg tenke å ta noen bilder med litt bedre kvalitet. Det er også litt artigere å få bildene på papir og ikke bare på maskinen. Kommer uansett til å velge bilder på på CD når jeg framkaller de på papir.

I hvertfall lurer jeg på om det er noen som har bra anbefalinger å komme med når det gjelder diverse merker og modeller? Har ikke lyst til å bruke mer enn ca 2500 på utstyret. Min far har også kanonutstyr med telelinse, diverse filter osv som jeg kan låne. Så et vanlig kamera er greit d. Fant et Nikon F55 til 2350 på den lokale foto butikken... Er det et bra kamera?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Ver merksam på at Canon har bytta objektivfatning, slik at gamle Canon-objektiv ikkje alltid fungerer med nye kamerahus. (Er ikkje heilt sikker på når dei skifta.) Ta med eitt av dei gamle objektiva i butikken, og prøv.

 

Pentax har hatt same objektivfatning i "alle år". Det same gjeld for Nikon, men der fungerer ikkje lysmåling og slikt skikkeleg for alle kombinasjonar av objektiv og kamerahus. Canon og Minolta har bytta fatning minst ein gong.

 

(Vivitar er eit billegmerke. Objektivet til far din passar sikkert til Canon-utstyret hans.)

Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

Kan anbefale Canon EOS 300, et bra kamera som egentlig ikke skiller seg så mye fra Nikon F55 i pris. Brukt får du gjerne et Canon EOS 300 til rundt 1500,- med 28-80 linse og er du heldig er det noen som også har 80-200 linse med i prisen. :)

 

Edit: Vivitar linsa til faren din vil nok passe til EOS serien

Endret av Taped
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...