Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Ikkeno pes og teste ut. Litt av poenget med en diode er at den skal blokkere slik at strømmen ikke kan gå begge veier. Funker som en slags enveis-ventil. Eneste som skjer hvis du bytter om beina er at det ikke lyser.

 

Edit: Trykkleifer. Begynner å bli sent..

Endret av Tabaqui
Lenke til kommentar

Mandag 16.02.04

 

Da var det klart for enda en oppdatering. Fikk til slutt klarhet i hva som var pluss og minus på ledsa, så nå er alt ferdig. Jeg har aldri loddet før, men synest det gikk ganske greit. Hva dere erfarne mener om resultatet vet ikke jeg, men det funker iallefall for meg :yes:

 

DSC01089.JPG

Ferdig å lodde de blå ledsa til tanken. Jeg paralellkoblet dem. Hver led var på 20mA og 3,8V, så jeg brukte en 12ohm motstand. Koblet det da på 5V fra psu.

 

DSC01118.JPG

Her var jeg også ferdig å lodde de 10 røde ledsa i toppen. Åtte rundt vinduet, og to til radiatorvifta. Paralellkoblet her også. Desse ledsa var på 30mA og 1,7V, så jeg brukte en 11ohm motstand.

 

DSC01138.JPG

Tanken er nå endelig tett. Hadde noen små lekasjer i begynnelsen. Slik ble resultatet av fronten. Jeg pusset en kant på 1cm, så det ikke ser så rotete ut som det gjorde. Tanken er her fylt med vann. De prikkene er luftbobler.

 

DSC01134.JPG

Slik ble resultatet av led lysene. Jeg ble ganske fornøyd, men de er litt mer lilla aktig enn det jeg hadde tenkt meg.

 

DSC01157.JPG

Har her slått av katodene.

 

DSC01163.JPG

"Helhetsbilde" av tanken. Ble jo ganske bra det der vel..? :roll:

 

DSC01127.JPG

Må si de lyste bra de ledsa, og veldig rødt. Katoden ble helt matt og rosa i forhold. Tror jeg må få skaffa meg noen lazer leds eller noe til å lyse opp dama.

 

DSC01165.JPG

Endelig kom det skikkelige resultatet av dragen fram. Den lyser fint :D

 

DSC01154.JPG

Enda et bilde av toppen. På bildet lyste ikke vifta så veldig. Er egentlig bedre. Vi skylder på det dårlige kameraet, nok en gang :p

 

DSC01120.JPG

Slik ser da hele kassa ut nå, i lyset. Ikke så mye mer å si om det...

 

DSC01130.JPG

...og i mørket.

 

DSC01142.JPG

Og enda ett i lyset :p

 

DSC01143.JPG

Vi avslutter med enda ett i mørket. Det er ikke så mye mer som mangler nå. Bare noen små ting. Og så må jeg ha i vannkjølinga, og RYDDE. Til slutt blir det kanskje ett eller annet på den andre sidedøra også.

 

Det var alt. Kanskje mange unødvendige bilder da men :dontgetit: Er ikke så lett å velge ut.

Endret av muv
Lenke til kommentar

cool mod...

 

Litt OT om LEDs:

Tenk litt på diodesymbolet:

--|<|--

Metode 1: På venstre side er det en 'K' som i katode (-), og med litt fantasi og ved å sette dioden på høykant kan en se en 'A' for anode (+) fra den andre siden.

A er først i alfabetet, og er dermed +.

Metode 2: Strømmen kan gå gjennom i pilens retning, fra + til -. (ja, ja.. Vet at det er elektroner som vandrer andre veien, men drit i det..)

 

Den korte (avklipte) ledningen er Katode, eller når en ser på de fleste leds er den siden som er markert med en strek, innsnevring, flat side, eller annen markering katode.

 

Reversspenning (eller feilkoblingsspenning for dere..) er angitt for hver type LED, og bør ikke overstiges. Er normalt 3-8V, men siden dere stort sett kobler 'vanlige' leds til 5V, er det sjeldent noe problem. Værre er det å bruke en motstand i serie med 12 elelr 24V, for da ligger hele spenningen over dioden siden det ikke går noen strøm å snakke om.. Er dere i tvil, så prøv med en strømkilde på 2-3V.

 

B :)

Lenke til kommentar

Om du skulle lure på noe om LED`s igjen, så kan du ta en tur hit. Her vil du nok finne det du lurer på... Ellers så er jo faktasidene til ELFA svært nyttig.

 

(off-topic)Som heading i Explorer har jeg "Det allvitende Internett" som jeg synes er en passende tittel. Hva skulle vi gjort uten ("gått på kino" ville dama sagt, men det er en annen historie)??

Lenke til kommentar
Synes det blei kjempe bra jeg...

Kan du gi meg url til ledsa og motstanderen du brukte???

finner ikke fram på elfa jeg :(

Led: Optokomponenter -> Lysdioder -> Lysdioder diam 5 mm -> Ø5 mm, EL 333.

Jeg kjøpte EL333URC-2 og EL333-2UBC.

 

Motstand: Motstander -> Motstander -> Metallfilmmotstander.

 

For de som ikke er kjent på elfa sine sider burde dere sjekke ut elfa-guiden på overklokking.no.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Fredag 05.03.04

 

Endelig klart for ny oppdatering. Har gjort lite i det siste, men har begynt på igjen nå og vil prøve å fullføre innen noen uker. Planen var jo egentlig å bl ferdig i vinterferien, men men.. I går skulle jeg sette i vannkjølinga, men det var hull i tanken, to plasser! Den silikonen var ikke serlig lurt å bruke. Så jeg rev den fra verandre, ja rev med kun hendene. Nei, silikon og plexi bør ikke brukes sammen. Jeg får finne noe annet å lime den sammen med.

 

DSC01187.JPG

Siden jeg ikke kunne montere vannkjølinga begynte jeg på noe annet. Bakplata til hovedkortet. Er ikke så veldig nøye gjort da, men skal matte den ned så resultatet forhåpentligvs blir ok.

 

DSC01194.JPG

Laget også til plexi biten som skal vere i bakkant, der pumpekontakta skal stikke ut. Har nå skjert hull til ledninga i plexien, etter jeg tok bildet. Denne biten skal også mattes.

 

DSC01198.JPG

 

DSC01203.JPG

Har også rydda i kabelspagettien. Skøyta litt og kutta vekk unødvendige ledninger fra psu. Synest det ble ganske å ryddig :) Skulle gjerne hatt Runde ide kabler og sleeving kit til psu. Men jeg har bestilt moped, så har litt mangel på penger nå (Yamaha TZR 04 for de som lurte på det :green: )

 

DSC01195.JPG

Så var vi kommet til motivet på høgre sidedør. Var å skaffa 3mm tykk aluminium. Den var veldig ripete :ermm: Andre sida er fem ganger verre. Jeg må nok pusse en god del på det...

 

DSC01196.JPG

Her er motivet jeg skal bruke. En panter :yes: Fant den, såklart, på google.

 

DSC01206.JPG

Her har jeg tegnet over på maskeringstapen. I morgen skal jeg begynne å skjere ut. Så følg med :thumbup:

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...