Gå til innhold

netbsd & linux wlan driver ?


Anbefalte innlegg

hei,

vil helst kjøre en bsd på laptopen da jeg liker dette best. er dessverre avhengig av wlan, og var dum nok (i windows-tiden) til å kjøpe et kort som ikke er støttet av *bsd.

leste litt om netbsd, og det virket på meg som om den hadde mulighet for utrolig bra liux emulering (mye bedre enn freebsd). Jeg lurer derfor om det er mulig å kompilere en linux pcmcia-wlandriver i netbsd, eller evt kompilere den på en linux maskin og laste inn den binære fila på netbsd maskinen ?

Jeg vet dette ikke funker på freebsd, men netbsd virket som hadde bedre linux-emulering...

 

driveren det gjelder er denne :

http://atmelwlandriver.sourceforge.net/news.html

 

hvis dette ikke funker, hvilken linux distro har den beste dokumentasjonen samlet på 1 sted (jeg liker å vite hvor jeg kan finne svar), og hvilken har best installasjon/oppgradering ?

Hva jeg mener med "bra" er at jeg får et rent system, og kun får de pakkene jeg vil ha, samt alle dependencues uten noe tull. (akkurat som i freebsd)

 

etter hva jeg har fått med meg tilbyr både gentoo og debian noe slikt som jeg ønsker meg, men hvilken distro gir meg mest på følgende maskin uten alt for mye tweak ?

 

maskinen er en toshiba portege - 500mhz p3 med 192mb ram 11 gig hd

akkurat nå kjører jeg suse 9.0 på den, og vil gjerne ha noe raskere... for dette går tregere enn jeg kan huske at det gjorde i XP

 

takker for svar

 

soniX

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

uff, det var det jeg trodde også, men ville bare være helt sikker...

debian virker bra ja... skal sette meg ned snart, lese litt dokumentasjon og se om jeg liker det.

 

ellers snublet jeg innom archlinux.org ved en tilfeldighet, er vel kanskje litt overmodig å hive seg på et såpass nytt prosjekt med tanke på dårlig dokumentasjon osv. men det så veldig bra ut..

ren i686pakkebasert distro som sikkert vil kunne få litt mer futt ut abv gamle laptoppen...

 

noen forresten som vet hvor store forskjeller det er mellom bsd og linux i kjøring av modul-drivere (eller hva jeg skal kalle det.. de som ikke er kompilert inn i kernel)...

hadde vært utrolig bra om en av "sidene" kunne skrevet et lite lag som gjorde det mulig å kjøre drivere til begge palttformer. (hvis jeg ikke husker helt feil, så var det vel et firma som tilbød en pakke for å kunne kjøre windows drivere i linuc, så da bør vel dette være en lettere oppgave, da bsd og linux deler mye mer enn nix og windows...)

 

soniX

Lenke til kommentar

Det er veldig lite pes å lage ny kernel på *BSD-systemer, med eller uten det man vil ha av moduler. Om det er noen ytelsesmessig forskjell vet jeg ikke, jeg kan uansett ikke tenke meg at den er merkbar i praksis.

 

På FreeBSD lar bl.a. ikke vinum og acpi seg kompilere inn statisk, og må lastes som moduler.

 

På OpenBSD kan man endre konfigurasjon av kjerna uten å rekompilere!

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...