Gå til innhold

Prosjekt nr 2 (oppdatering 27.02. 2005!)


Anbefalte innlegg

Jeg er nok en liten tur i Molde/Ålesund nå fram til tirsdag, så det kommer ingen update før da, dessverre. Jeg har faktisk gjort litt siden sist bilde-update, men bilder av det kommer senere.

 

Skummet jeg brukte, er slikt tette-skum man bruker når man setter inn vinduer og dører. Fugeskum kalles det kanskje. Jeg tror det skal gå an å se den ene boksen på det ene bildet av den ferske "spy-klumpen"..

 

Om det er lett å jobbe med? Det er jo litt vanskelig å få sprayet det ut som man vil. Det er litt seigt flytende, og svært klissete. Hvis man prøver å forme det som krem på en kake, vil man kanskje få problemer. Sticky! Etter det har stivnet er det derimot veldig lett å bearbeide med kniv eller noe slikt. Om man skjærer feil er det jo bare å sprute på mere skum, vente til det størkner og gjøre det på nytt.

 

Har svært lyst til å få gjort endel på prosjektet nå, så jeg skal få unna endel når jeg kommer tilbake! Jeg lover! :thumbup:

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Genialt prosjekt karamba! :thumbup:

takk for bekreftelse på at det går an å bruke fugeskum som form, og glassfiber rundt :)

 

har gått å tenkt på å forme til støtfanger til bilen med først finmasket netting, fugeskum, så glassfiber... nå tror jeg det er nærmere enn noen gang :green:

 

bra at dette prosjektet går sin gang, jeg har nå hatt to timer overtid å lese på prosjektet ditt :wee:

Lenke til kommentar

Hehe! Ozonhull eller ikke, her kommer en liten update.

 

Har fått gjort litt med "evighetsprosjektet" mitt igjen. (Nå begynner dama snart å miste tolmodigheten med hjørnet mitt i stua, så jeg bør vel sette fart..)

 

Jeg startet med å tre på kabelstrømper på strømforsyninga i går. Det er jo forsåvidt ikke så spennende å vise bilder av, men jeg tenkte jeg skulle legge ved et par bilder likevel pga det fantastiske verktøyet jeg brukte.

 

 

kontakt1.jpg

 

 

Verktøyet til å løsne molex-kontaktene har en kamerat av meg laga, så det kan jeg ikke ta kred for, men jeg synes det er så flott at jeg bare måtte vise det. Nå får man jo faktisk kjøpt verktøy til samme bruken på diverse web-shopper, men dette ble laget før jeg hadde sett slike til salgs (det er altså ingen direkte kopi av noe jeg vet om).

 

Det fungerer helt perfekt til formålet. På bildet bruker jeg jo bare en hånd, uten å holde kontakten, men det er bare pga at jeg ikke hadde kamerastativ tilgjengelig :wee: )

 

 

kontakt2.jpg

 

 

Jeg har grublet endel på hvordan jeg skulle lage overgangen mellom skall og vanntank i fronten. Nå har jeg kommet fram til en løsning som jeg vil klare å få til.

 

Cd-rom`en skal jo etterhvert få seg en luke under vanntanken i fronten. Jeg har derfor laget skallet så tynnt som mulig der. (Det er ikke så vanskelig å se at jeg har laga det meste på øyemål og uten å bruke maler eller former... :blush: Det er jo ikke akkurat jevnt og symetrisk alle plasser. Jeg trøster meg med at de værste plassene ikke skal synes).

 

 

front2.jpg

 

 

Overgangen mellom tank og skall lager jeg av balsa som jeg så skal dekke med glassfiber og epoxy. Idèen om å bruke balsa som "armering" har jeg lånt fra det fantastiske Y2k-prosjektet. (Den casebuilden er vel kanskje den største inspirasjonskilden til dette prosjektet, og den direkte årsaken til at jeg begynte å tenke på kompositt-materialer).

 

 

front1.jpg

 

 

Balsa koster jo ikke allverden heller (betalte 25 kr for en 5mm x 1m fjøl på Smallsize), og er svært lett å jobbe med.

 

 

front3.jpg

 

 

Balsaen danner en ramme rundt tank-fronten.

 

(eh... symetri? ...det får jeg heller tenke på en annen gang)

 

 

front4.jpg

 

 

Jeg klipte ut et passende stykke glassfiber til fronten. Stykket skal legges på fra fronten, over balsaramma og ned på baksiden av det som blir frontdekselet til cd-rom.

 

 

front5.jpg

 

 

Like a glove..

 

 

front6.jpg

 

 

Et raskt bilde av fronten så langt. Jeg må jo legge på glassfiber i på sidene også, men det må vente til dette har herdet en stund.

 

 

front7.jpg

 

 

Jeg har jo også gått over skallet med dremel og sandpapir, men det viser ikke så godt på disse bildene.

Lenke til kommentar
Er ikke balsa verdens letteste tresort?

Off-topic :

Jepp! Det stemmer

Balsatre er mye brukt i stuntscener i filmer osv, fordi det ikke gjør skade hvis noen blir truffet av det :yes:

 

On topic:

Veldi bra, og ikke minst ORGINALT! Stå på! :yes:

Endret av PoW
Lenke til kommentar
Hehe! Ozonhull eller ikke, her kommer en liten update.

 

Har fått gjort litt med "evighetsprosjektet" mitt igjen. (Nå begynner dama snart å miste tolmodigheten med hjørnet mitt i stua, så jeg bør vel sette fart..)

GO DAMA! :thumbup: Endelig updates! ;)

 

Knall, knall, knall. :w00t:

Lenke til kommentar

Da har jeg en ørliten up-date igjen.

 

Jeg har litt problemer med å klare å fokusere på èn oppgave av gangen.. Det er vel derfor at up-datene kommer litt sporadisk og hulter i bulter.

 

I dag har jeg laga nye bein til maskina. De forrige jeg laga blei litt for edderkopp-aktige (selv om jeg fortsatt liker idèen..). Mens jeg jobbet med noe glassfiberlegging satt jeg på et par rette beinstumper for å støtte opp maskina mens jeg jobbet. Da så jeg at jeg faktisk likte de enkle beina best. Maskina blir jo ganske stor, og jeg tror at edderkopp-beina hadde gjort slik at den hadde virket enda større.

 

Som flere ganger før i dette prosjektet brukte jeg de hendige 20x10mm alu firkantrørene mine. I enden av disse satt jeg på en liten sak som skal hindre skade på gulvet (og pynte litt).

 

Materialet til de ende-sakene er den hvite plexien jeg har liggende. Den biten som stikker inn i rørenden, er et dobbelt lag med plexi, limt sammen med Acrifix og pusset ned til rett tykkelse (saken kan ses på bildet til høyre for enden på alu`en).

 

 

bein5.jpg

 

 

Deretter pusset og filte jeg til endestykket så det gikk i flukt med resten.

 

 

bein6.jpg

 

 

Foten på plass. Som dere ser her har jeg begynt å pusse av den matt-elokseringa som var på fra før. Tanken er å pusse den helt blank, polere den og evt legge på et lite strøk med klarlakk for å beholde den shiny.

 

 

bein7.jpg

 

 

Til slutt et lite bilde av skallet med beina.

 

 

bein9.jpg

 

 

 

Nå blir det litt mere epoxy, samt kanskje begynne på et skjelett til toppen..

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...