Gå til innhold

TONO har et problem


Anbefalte innlegg

Øretelefon-røsking

Et annet fornuftig tiltak vil være at TONO ansetter folk som kan røske av øretelefonene til tilfeldige mennesker på gata som lytter på discman. Det er kanskje ikke noe rettslig hjemmel for bøter ennå, men de kan ihvertfall gi dem noen stramme retningslinjer.

 

 

Enkelte spiller for eksempel disse bærbare musikkmaskinene sine kjempehøyt. Og dersom de sitter ved siden av noen på en buss er det ikke umulig at sidemannen kan få med seg musikken de lytter til. Og skal han eller hun kunne nyte dette helt gratis? Tror ikke det nei!

 

nei seriøst! skal de stoppe meg? de er jo værre enn sleipe parkeringsvakter! :realmad:

*FLAME LITT*

LA DEM BRENNE

*FLAME LITT*

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hvis noen kommer og rive ut øreproppene mine, eller så mye som prøver, kommer jeg til å ta sivil arrest i personen og anmelde både personen privat, samt TONO, og lage et ****** uten sidestykke. Skjer det i en mørk bakgata, uten at fyren vet hvem jeg er, venter en mindre blid skjebe vedkommende. Jeg ville heller solgt sjelen min til djevelen, drept søte kattunger og levd i evige pinsler, enn å gå med på TONOs nye policy, her, asså.

 

bfisk

Lenke til kommentar

Poenget er at opphavsretten bestemmer at opphavsmannen har enerett til å fremstille eksemplar og gjøre det tilgjengelig for allmennheten. Her ser det ut til at Tono mener at det å spille av musikk på telefonen, eller radio på jobben, er en slik tilgjengeliggjøring.

 

Når det gjelder pausemusikken, som er hovedpoenget i NTBs nyhetsmelding, så forstår jeg godt at Tono mener rettighetshaverne har krav på vederlag for dette.

 

Forøvrig er det Tono som forvalter rettighetene til de som lager musikken, mens Gramo forvalter rettighetene til de artistene som spiller musikken.

 

Opphavsretten har forresten flere merkverdige sider. TV- og radiostasjoner må betale vederlag for å spille musikken, men også for å kopiere den inn på mastertaper og lignende slik at det i det hele tatt er mulig å spille den.

 

MVH Audun

Lenke til kommentar

Må være gøy å være artist i norge med en organisasjon som TONO som gjør alt de kan for ødelegge for dem, er vel greit at de tar seg betalt av radioene for at de spiller norsk musikk, selv om jeg mener at det har en hvis reklame verdi hvis en blir spilt ofte på radio, det er jo slik de fleste får bekjentskap med nye artister.

 

Hvis sjefen min sier at jeg må slutte å høre på radio når jeg jobber fordi han ikke gidder å betale, så fører det til at jeg ikke får hørt mange av de nye norske artistene som er veldig bra slik som Thomas Dybdahl, Karen Jo Fields osv, for det er jo på jobben jeg hører på radio, ikke når jeg kommer hjem, og det fører jo til at jeg i fremtiden ikke kommer til å kjøpe noe særlig med norsk musikk, for jeg vet jo ikke hva som er ute på markedet!

 

Way to go TONO :thumbs:

Lenke til kommentar
Gjelder dette bare norsk musikk eller musikk av utenlandske artister og?

Vart du skræmt no hehe ...

 

Pal

Hehe, kan vell ikke si at jeg ble skremt men.. Hvis det bare gjelder norsk musikk så bryr jeg meg ikke stort.. Hører ikke så my på det.. (Hører på Åge Aleksandersen nå da men.. LOL) Går mest i amrikansk rap her ja :)

Lenke til kommentar
Hvordan ligger det an med musikk på kjøpesentre osv? Alle butikkene der må jo gå konken rimelig kjapt, når man tenker på hvor mange som er innom og hører ulovlig på radio hver dag...

Har hørt om kjøpesenterkjeder som har gått ilag og leid inn komponister for og lage kjøpesentermusikk. det kostet vist mindre en om de skulle betale til TONO.

Lenke til kommentar
Nei. Radio er ikke lisensbelagt.

 

-KJ

Mener du lisens til Tono eller type NRK-lisens? Radiostasjoner betaler Tono-avgift (har jobba i lokalradio i mine yngre dager) og den omtalte NRK-lisensen dekker også P1, P2 og P3 samt deres lokalsendinger.

 

Spredning enten via radiobølger eller fildeling er jo uten tvil den mest omfattende og effektive måten å bli kjent på. Hvordan det har seg i forhold til økonomisk tap fordi en bussjåfør har på radioen for passasjerene eller man har på radio på verktsted er en annen ting (veeent, dette strider jo mot egen logikk. Taper Tono penger på at flere hører på samme radioapparat?)

 

Jeg er i det hele tatt overraska over at så mange bedrifter uten å nøle inngikk avtale med Tono. Hadde jeg som leder/ ansvarlig fått et slikt brev hadde det eneste mulige svaret fra meg vært av typen innspilt latter på CD (brent). Tror ikke Tono hadde vunnet i retten om noen hadde prøvd det juridiske ved det...

Lenke til kommentar

FRUSTREEEERT!!!

 

sendte en liten melding til dem:

 

Jeg sitter her og leser artikkler på forskjellige nettaviser. Der ser jeg plutselig at dere har innført en "policy" der dere krever penger fra firmaer som har ventemusikk på telefonen. Dette er forsåvidt noe jeg alltid har irritert meg over, så dette er et godt tiltak.

 

MEN! Når dere skal ha betalt for at man hører på radioen i arbeidstiden eller i firmabilen, DET er UHØRT! Skal man ikke la arbeidstakerene sine få høre på radio heller nå!? Eller i firmabilen for den saks skyld. Hva blir det neste? At dere krever 10 kr fra meg hver gang jeg synger i dusjen?! Nå betaler jo NRK avgift til dere for å spille musikk på radioen, også skal dere pinadø ha betalt for at folk skal høre på den også!

 

Det eneste som blir lov er jo å høre på radio hjemme, men folk er jo så lite hjemme for tiden, så kan dere ikke likså godt bare forby radio i utgangspunktet? Eller cd-spillere i biler?

 

Hva med å skifte taktikk og oppmuntre folk til å støtte artister i stedet for å straffe folk som ikke gjør det ?!

 

Jeg synes virkelig dere bør tenke dere om før dere fortsetter på denne veien dere allerede har valgt.

 

Er det rart at folk laster ned musikk og kopierer cd'er når dere driver på sånn? Dere provoserer det jo fram selv!

 

TENK DERE OM!

Lenke til kommentar

hehe, dette blir stor stas!

 

neste gang jeg ringer til en eller annen form for "kundeservice" så blir jeg pent nødt til å betale ekstra i tellerskritt så "kundeservicen" igjen kan betale tono for opphavsrettighetene til panfløytehelvete. noe jeg selvsagt føler det er verdt, da jeg ringer "kundeservice" støtt og stadig kun for å høre på liflige panfløyterytmer. :yes:

 

godt at tono lærer av staten - som slettes ikke er redd for å ta seg dobbelt og trippelt og fjers betalt gjennom avgifter, skatter, moms og enda litt avgifter.

 

go tono - go! :thumbup:

Lenke til kommentar

[ironi]

TONO begynner vel snart å kreve inn penger fra oss musikere.

Da vi lærte å spille instrumenter (i mitt tilfelle tangentinstrumenter, gitar, bassgitar og altsaksofon), spilte vi en drøss med opphavsbeskyttede låter, som TONO egentig burde ha krevd inn masse penger for.

Og, ikke minst, det er sikkert flere her som spiller eller har spilt i band. Så godt som alle band starter opp ved å trene inn samspillet med velkjente coverlåter - opphavsbeskyttede låter. Er man f.eks. et band på 5, som spiller 7-8 coverlåter, kan det bli dyrt dersom TONO vil ha kloa i alt vederlaget. Ikke alle øvingslokaler har bra nok lydisolering, noe som fører til at de coverlåtene som spilles, kan høres av andre folk. Da blir det enda dyrere, fordi det vil regnes som offentlig fremføring.

[/ironi]

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...