Mr.M Skrevet 19. februar Del Skrevet 19. februar Skjulte opptak avslører sjokkerende forhold hos Max i Sverige https://www.vg.no/nyheter/i/nyrbwo/max-restauranter-i-sverige-skjulte-opptak-avsloerer-sjokkerende-forhold jeg er enig i at punktene som nevnes ved første øyekast kan virke frastøtende, men er de nødvendigvis helsefarlige? f.eks. Sitat Nullstiller timer på varmeskap Aftonbladet har dokumentert at ansatte lar hamburgere og kyllingnuggets ligge lengre enn det som er regelen i varmeskap før servering. Etter en halvtime skal en alarm gå og maten kastes, men i stedet nullstiller de ansatte alarmen og lar maten ligge. det er jo absurd å kaste mat etter en halvtime i varmeskap. Både privat hushold, og varmedisker på Meny, Spar, etc. ligger nok enkelte ting mye lengre. Enkelte butikker har halv-pris i varmedusken siste timen før stengetid, og tingen kan ha lagt timevis. Jeg har ikke dauet av å spise det. Mye mat smaker nesten bedre når det har lagt timer å godgjordt seg. Milkshake i vaskebøtte Sitat Bøttene er av den samme typen som brukes til å tømme avløpsvann og vaske bort fugleskitt fra bordene på uteserveringen, forteller de ansatte. javel, men det er altså ikke de samme bøttene (hvilket hadde vært motbydelig), men samme type bøtter. hadde selvsagt vært mer elegant med bøtte i rustfritt stål, men ingen dauer av om milkshaken helles midlertidig i en plastbøtte heller. Toalett sete i oppvaskmaskin er drøy, men rentvann-skyllingen på slutten får vel ut alt vaskevann? Lenke til kommentar
Kakkelfant Skrevet 19. februar Del Skrevet 19. februar (endret) Det de sier er at de ikke har dedikerte bøtter til bytte i milkshakemaskinen, de sier det rett ut - vi bruker de samme bøttene både til milkshake, gulvask og annet. edit: Dessuten: "Aftonbladet har også dokumentert mugg i maskinene." edit edit: "GODT BRUKT: Samme bøtter ble brukt til å oppbevare milkshake og til rengjøring, forteller ansatte Aftonbladet har snakket med." https://www.tv2.no/nyheter/utenriks/brukte-samme-botte-til-milkshake-og-fugleskitt/17469977/ Endret 19. februar av Kakkelfant 2 Lenke til kommentar
Tussi Skrevet 19. februar Del Skrevet 19. februar Ja, dette er ille, det er ekkelt og kvalmt, og ikke minst gir det grobunn for skikkelig ekle bakterier som i verste fall kan ta livet av utsatte mennesker pga alvorlig matforgiftning 1 Lenke til kommentar
Duriello Skrevet 19. februar Del Skrevet 19. februar Er år og dag siden jeg har handlet på en av disse, siste gang ble det matforgiftning. Så... Lenke til kommentar
Mr.M Skrevet 19. februar Forfatter Del Skrevet 19. februar Kakkelfant skrev (14 minutter siden): "GODT BRUKT: Samme bøtter ble brukt til å oppbevare milkshake og til rengjøring, forteller ansatte Aftonbladet har snakket med." javel, det er selvsagt uutholdelig, men VG skrev samme type, altså ikke samme bøtte. men de har åpenbart et problem i de restaurantene, for uavhengig av hvorvidt tingen er helsefarlig, så er psykologiske inntrykket denslags oppslag medfører, ganske ødeleggende for bedriften. men jeg står på at det er skam å hive mat etter en halvtime i varmeskap 1 Lenke til kommentar
Mr.M Skrevet 19. februar Forfatter Del Skrevet 19. februar Tussi skrev (18 minutter siden): som i verste fall kan ta livet av utsatte mennesker pga alvorlig matforgiftning det er farligere å kjøpe seg et økologisk salathode i butikken. altså, de gangene jeg har lest om E.Coli og slikt, er det gjerne fra tingen man tror er sunt. Lenke til kommentar
Tussi Skrevet 19. februar Del Skrevet 19. februar Mr.M skrev (1 minutt siden): det er farligere å kjøpe seg et økologisk salathode i butikken. altså, de gangene jeg har lest om E.Coli og slikt, er det gjerne fra tingen man tror er sunt. Ja, urenslighet med rå mat er ille Lenke til kommentar
Skurupu Skrevet 19. februar Del Skrevet 19. februar Jeg synes mattilsynet generelt er alt for strenge. Listen for renslighet er for høy. 1 Lenke til kommentar
Mr.M Skrevet 19. februar Forfatter Del Skrevet 19. februar Tussi skrev (9 minutter siden): Ja, urenslighet med rå mat er ille hva gjør du hvis du mister et fint kjøttstykke på kjøkkengulvet hjemme hos deg selv? Lenke til kommentar
Tussi Skrevet 19. februar Del Skrevet 19. februar Mr.M skrev (1 minutt siden): hva gjør du hvis du mister et fint kjøttstykke på kjøkkengulvet hjemme hos deg selv? Steker det godt Lenke til kommentar
Mr.M Skrevet 19. februar Forfatter Del Skrevet 19. februar Tussi skrev (Akkurat nå): Steker det godt du er med andre ord ikke hysterisk 👍 jeg er i samme gata, skyller det godt under springen og så går det i stekepannen. (akkurat rent kjøtt har litt med prisen å gjøre også, det sitter lengre inne å bare kaste det) Lenke til kommentar
Wheeljack Skrevet 19. februar Del Skrevet 19. februar (endret) 14 minutes ago, Skurupu said: Jeg synes mattilsynet generelt er alt for strenge. Listen for renslighet er for høy. Er i prinsipp enig med deg, men tror at en grunn til at lista er så høy er fordi mange (de fleste?) legger seg så helt opptil som dem kan, ofte litt under. Jo høyere lista er, jo nærmere et "akseptabelt" nivå ligger reinsligheta på generell basis. Er ihvertfall min teori. Ikke basert på noe annet enn egne personlige spekuleringer. Endret 19. februar av Wheeljack Lenke til kommentar
BadCat Skrevet 20. februar Del Skrevet 20. februar Det er temmelig fælt uansett hvor man drar. Mennesker slurver og tar snarveier. God hygiene er omfattende og mennesker flest er ikke så nøye av seg. I Norge har dagligvarehandelen ingen skrupler mot å selge mat som har ligget i varmesdisken nesten en hel dag. Det er sjanseløst å selge lunsjmaten til etter klokken 21. At prisen går ned, hjelper ikke. To timer er maks. Lenke til kommentar
The Avatar Skrevet 20. februar Del Skrevet 20. februar Wheeljack skrev (På 19.2.2025 den 13.41): Er i prinsipp enig med deg, men tror at en grunn til at lista er så høy er fordi mange (de fleste?) legger seg så helt opptil som dem kan, ofte litt under. Jo høyere lista er, jo nærmere et "akseptabelt" nivå ligger reinsligheta på generell basis. Dette kan nok stemme til ei viss grad, men dei to viktigaste grunnane til at mattilsynet stiller strenge krav er: 1. Det skal ikkje være for kven som helst å starte eigen restaurant, strenge hygiene krav sikrar at innehavaren ikkje berre kan å lage mat, men også å drive eit firma med dei dokumentasjonskrav og rutiner som høyrer til. Slike strenge krav motvirkar til dels også økonomisk kriminalitet, ikkje berre matsikkerheita. 2. Det skal være veldig trygt å kjøpe mat i Norge. Matforgifting kostar samfunnet dyrt, alt frå kortvarig sjukefråvær på folk som ikkje kan gå på jobb etterpå, til at matforgifting i ytterste konsekvens kan føre til død eller nedsatt levealder. Om du blåser støvet av biffen du mista på kjøkkengolvet og lager kjøttmiddag likevel så råker det deg sjølv og din nærmaste familie. Når gatekjøkkenet på hjørnet gjer det same så råkar det fort fleire hundre personar. For gatekjøkkenet så er det rein profitt å selge forderva mat ettersom det gir inntekter og veldig lite ulemper, om det ikkje hadde vært for mattilsynet som kan gi kraftig smekk på pungen om det blir oppdaga at gatekjøkkenet tek slike snarvegar. 1 Lenke til kommentar
agvg Skrevet 20. februar Del Skrevet 20. februar (endret) Nåja, det lokale bakeriet her fikk skikkelig refs av Mattilsynet, de hadde åpnet ett vindu for og lufte, dette var helt uakseptabelt pga faren for fluer, problemet var at det var januar og -25 ute, men reglene hadde ikke åpning for skjønn så fluefare det var. Endret 20. februar av agvg 1 Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå