Ludvig86 Skrevet i går, 16:52 Del Skrevet i går, 16:52 Hepp! Vi har i de senere år lagt oss på trenden med å koke potetene i bunnen av pannen med pinnekjøttet på toppen. Funket greit nok, siden vi sparer oss en panne. Det jeg lurte på å prøve i år, er å legge alt på en rist, så potetene ikke har direkte kontakt med vannet, og legge pinnekjøttet på toppen som før. Så begge deler blir dampet, og at potetene ikke blir kokt. Vil dette funke like bra? Jeg tenkte jeg bare måtte forhøre meg så jeg ikke driter meg ut på selve julaften 😂 Lenke til kommentar
Duriello Skrevet i går, 17:03 Del Skrevet i går, 17:03 (endret) Har aldri tilberedt pinnekjøtt, så aner egentlig ikke. Må du ikke ha en ganske høy kjele da? Mandelpoteter dampes jo på rist, så hvorfor ikke om du har plass? (Jeg gjør det iallefall sånn) Bruker en slik; https://bakerenogkokken.no/kjokkenredskaper/diverse-kjokkenredskaper/westmark-justerbar-dampkurv-14-23-cm-rustfritt-stal/?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=p-no-shopping-mid-NORTH_NO&shopping_id_click=1067-21916-54851&gad_source=1&gclid=Cj0KCQiAsaS7BhDPARIsAAX5cSALmoM2JGOlNkcYqiRnuOUovK_fNTB0PIC1BYIrEu71HAWYMsMmSkUaAmXrEALw_wcB Endret i går, 17:06 av Duriello Lenke til kommentar
Ludvig86 Skrevet 18 timer siden Forfatter Del Skrevet 18 timer siden Takk for innspill! Ja vi har en stor gryte på 17 liter med rist. Litt enklere formulert: Kan vi dampe potetene like lenge som pinnekjøttet? Lenke til kommentar
Mr. A Skrevet 17 timer siden Del Skrevet 17 timer siden Nei. Potetene trenger kanskje 10-20min. Pinnekjøttet skal gjerne dampe i flere timer. Lenke til kommentar
Maabren Skrevet 17 timer siden Del Skrevet 17 timer siden Min variant: Beregn ca 3-4 timer fra start til maten er klar. Pinnekjøttet lagt i vann ca 24-30 timer førut. Bytt gjerne vann 1-2 ganger for å minke saltinnhold. Pinnekjøttet oppå rist eller trepinner, vann halveis opp til rist eller trepinner, damper på svak varme(putrer rolig og etterfyll vann ved behov) til kjøttet slepper beinet, ca 2,5-3,5 timer, beregn ca 15-25 min på å dampe potetene som blir lagt oppå pinnekjøttet, deler opp store poteter, damper vossakorv ca 10-20 min oppå pinnekjøttet saman med potetene, pinnekjøtt får 10-20 min grilltid i ovnen etter at dampinga er ferdig. Kålrotstappe med litt gullrot i laga fra bunnen av. Kålrot og gulrot skrella og oppkutta klar til koking i eiga panne når potetene havner i pinnekjøttgryta. Svineribbe blir teke i ovnen, pepperkrydra og starta ca samtidig som pinnekjøtt. Div lauk i hjørna og 1 dl vann i bunnen av langpanna, svineribba oppå eit oppnedsnudd stort kaffifat, 175 grader og litt meir fres mot slutten før pinnekjøttet skal innom ein tur. Sikkert mange måter å gjere dette på, lukke til! 1 Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå