vidor Skrevet i går, 01:13 Del Skrevet i går, 01:13 17 hours ago, Håvard said: Melk i Norge er som regel lavpasturisert, ikke bare den fra Rørosmeieriet. https://www.melk.no/Kosthold-og-helse/Melk-og-helse/Hva-er-pasteurisering Ser det står der at de vanligvis bruker 72 grader i 15 sekunder. Når begynte de med det og hvor vanlig er det ? Lenke til kommentar
Håvard Skrevet i går, 05:14 Del Skrevet i går, 05:14 vidor skrev (3 timer siden): Ser det står der at de vanligvis bruker 72 grader i 15 sekunder. Når begynte de med det og hvor vanlig er det ? Har vi noen gang høypasturisert eller sterilisert melk i Norge? Jeg spør fordi jeg ikke vet. https://www.mattilsynet.no/mat-og-drikke/matproduksjon/melk-og-meieriprodukter/ra-melk-bor-varmebehandles/melk-i-norske-butikker-er-pasteurisert https://www.melk.no/Kosthold-og-helse/Melk-og-helse/Hva-er-pasteurisering Lenke til kommentar
Mannen med ljåen Skrevet i går, 05:43 Del Skrevet i går, 05:43 https://www.tine.no/merkevarer/tinemelk/produkter/tinemelk-lett-langtidsholdbar Er det disse produktene du mener? 1 Lenke til kommentar
Reg2000 Skrevet i går, 06:29 Del Skrevet i går, 06:29 On 1.12.2024 at 10:53 PM, Krig og fred said: Ja, noe må det være. Det smakte rart og nesten litt fettete. Det kommer av dårlig lagring i butikken. Lenke til kommentar
Reg2000 Skrevet i går, 06:33 Del Skrevet i går, 06:33 5 hours ago, vidor said: Ser det står der at de vanligvis bruker 72 grader i 15 sekunder. Når begynte de med det og hvor vanlig er det ? Siden ca 1950 har omtrent all melk blitt behandlet slik. 1 Lenke til kommentar
torbjornen Skrevet 20 timer siden Del Skrevet 20 timer siden (endret) vidor skrev (På 2.12.2024 den 2:13 AM): homogenisert Berre så det er nemnt: https://no.m.wikipedia.org/wiki/Homogenisering Om mjølk i naturleg tilstand får stå i ro vil fløyten samle seg som eit lag på toppen. Ordet fløyte kjem nok av at det var noko som ein kunne samle opp ved å fløyte den av mjølka. Dette vart gjort før separatoren si tid. Hos bonden har mjølketanken røreverk som rører i mjølka med jamne mellomrom for å hindre at fløyten legg seg som eit lag på toppen. Ausar ein mjølk opp i ein mugge tek det ikkje så lang tid før ein har eit lag med fløyte på toppen. Skal ein slå mjølk opp i eit glas hamnar noko av klistreriet i glaset saman med mjølka, medan resten etter kvart blir hengande fast i muggen. Evt. løysing er å ha mjølka på ei flaske og riste godt før bruk. Om mjølka har vore innom meieriet slepp ein både desse små problema, samt risiko for å bli smitta av alt frå gule stafylokokkar eller andre jurbetennelsesbakteriar til e-colibakteriar. Endret 20 timer siden av torbjornen Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå