Sovna Skrevet 28. november Del Skrevet 28. november Til heavy julemat, som snart ankommer. Ribbe t.eks, der foretrekker jeg en øltype med litt syrlighet. Fant en hveteøl som gikk rett hjem hos meg. Weihenstephaner. Andre hveteøl synes jeg er søtkliss i forhold til denne. Av ikke alkohol så synes jeg et glass vann eller en kopp te er helt knall til mange sjokoladevarianter. Gjerne fruktte, bare ikke sitron. Sitron og sjokolade 😱 Hvis man liker oste sufflé er iskald Solo helt fantastisk. Men da bør man også ha appelsinskiver som garnityr til suffléen. Og jævlig fersk loff og godt smør selvsagt. Og så er jeg uheldigvis litt coloman, så da blir det mye kombinert med dette,(ikke fisk dog..😂) Hot dog, JO. Men jeg burde faen tute veid 250 kg når jeg tenker etter.. Lenke til kommentar
Vokteren Skrevet 28. november Del Skrevet 28. november RRhoads skrev (5 timer siden): Cola passer best til alt på den lista der. Hvorfor blir i ikke øl nevnt ? Lenke til kommentar
Vokteren Skrevet 28. november Del Skrevet 28. november Sovna skrev (22 minutter siden): Til heavy julemat, som snart ankommer. Ribbe t.eks, der foretrekker jeg en øltype med litt syrlighet. Fant en hveteøl som gikk rett hjem hos meg. Weihenstephaner. Andre hveteøl synes jeg er søtkliss i forhold til denne. Av ikke alkohol så synes jeg et glass vann eller en kopp te er helt knall til mange sjokoladevarianter. Gjerne fruktte, bare ikke sitron. Sitron og sjokolade 😱 Hvis man liker oste sufflé er iskald Solo helt fantastisk. Men da bør man også ha appelsinskiver som garnityr til suffléen. Og jævlig fersk loff og godt smør selvsagt. Og så er jeg uheldigvis litt coloman, så da blir det mye kombinert med dette,(ikke fisk dog..😂) Hot dog, JO. Men jeg burde faen tute veid 250 kg når jeg tenker etter.. Til heavy julemat er det akevitt og øl som gjelder…. Lenke til kommentar
backtoback Skrevet 28. november Forfatter Del Skrevet 28. november (endret) Vokteren skrev (18 timer siden): Hvorfor blir i ikke øl nevnt ? Årsaken er nok at Ingvild Tennfjord i bunn og grunn er en vinskribent. Sitat – Helt til sist: det ryktes at du [Ingvild Tennfjord] foretrekker øl når du er ute på byen. Hvilket forvirrende signal er det å sende til folk? – Uff, uff. Du må ikke gå offentlig ut med sånt. Men det stemmer det. Har jeg smakt åtti viner før lunsj, er det ikke alltid jeg er så sugen på å åpne en flaske når jeg kommer hjem. Når jeg har fri, lengter jeg ofte etter noe å drikke som «ikke snakker til meg». Pils gjør en super jobb i så måte. Men dette er hemmelig altså. Offisielt drikker jeg bare godt modnet barolo. Kilde: https://nffo.no/aktuelt/ukas-nffoer/ingvild-tennfjord Endret 29. november av backtoback Lenke til kommentar
Sovna Skrevet 28. november Del Skrevet 28. november Vokteren skrev (2 timer siden): Til heavy julemat er det akevitt og øl som gjelder…. Jeg sa ikke at jeg IKKE drakk akevitt..😁 Lenke til kommentar
Karltorbj Skrevet 28. november Del Skrevet 28. november Sjokolade, kaffe og konjakk/brandy ( en sigar ogsaa kanskje? ) Anbefaler aa bytte ut vannet i melisen, til kakeglasuren, med konjakk eller rom. Du trenger bare et par spisesjeer. 1 Lenke til kommentar
Gouldfan Skrevet 28. november Del Skrevet 28. november Kjølt Sherry tørr oloroso feks eller Amontillado til tapas... Med masse skinke oster og grønnsaker. 1 Lenke til kommentar
Gouldfan Skrevet 28. november Del Skrevet 28. november (endret) Norsk øl og akevitt til rømmegrøt, hjemmelaget gravlaks, spekeskinke og eggerøre, mors flatbrød og rømme og tomatbiter. Nesten som norsk variant av tapas eller antipasta. Endret 28. november av Gouldfan 1 Lenke til kommentar
The Avatar Skrevet 29. november Del Skrevet 29. november Gouldfan skrev (17 timer siden): Til biff MÅ jeg ha rødvin, selvom det spises i en Ølbar/restaurang. Sjølv synes eg at raudvin til biff kan svinge litt begge vegar. Det kan være veldig godt med veldig god raudvin, men ofte så synes eg at raudvinen som ofte blir anbefalt til biffen er for kraftig på smak og dermed skyller vegg kjøttsmaken. Et du biffen med mykje saus uansett så er det viktigare at vinen passar godt til sausen. Til ein god biff som er nesten naturell så foretrekk eg drikke som er langt mindre dominerande smak på, som ein lett raudvin eller rett og slett ei lys pils. Gouldfan skrev (12 timer siden): Norsk øl og akevitt til rømmegrøt, hjemmelaget gravlaks, spekeskinke og eggerøre, mors flatbrød og rømme og tomatbiter. Denne matkombinasjonen er nok langt meir styrt av tradisjon og matkultur enn gode smaker. På generelt grunnlag så synes eg ikkje at raumegraut og pils er ein særleg bra match smaksmessig. Til raumegraut vil eg ha drikke med litt meir smak enn øl og akevitt. Heller ikkje akevitten har særleg med smak utanom å være sterk på grunn av alkoholen. Sjølve smaken av karve er ikkje så framtredande. 1 Lenke til kommentar
Gouldfan Skrevet 29. november Del Skrevet 29. november The Avatar skrev (3 timer siden): Denne matkombinasjonen er nok langt meir styrt av tradisjon og matkultur enn gode smaker. På generelt grunnlag så synes eg ikkje at raumegraut og pils er ein særleg bra match smaksmessig. Til raumegraut vil eg ha drikke med litt meir smak enn øl og akevitt. Heller ikkje akevitten har særleg med smak utanom å være sterk på grunn av alkoholen. Sjølve smaken av karve er ikkje så framtredande. Når du først er vandt til pilsner og akevitt til rømmegrøt, spekeskinke og gravlaks og eggerøre, så smaker det best med en øl og en dram aquavit, har du prøvd kombinasjonen? 1 Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå