Gå til innhold

Brødbakemaskin erfaringer


Anbefalte innlegg

Jeg innser at unga mine skal spise uhorvelige mengder brød igjennom oppveksten. Kunne tenke meg å bake dette selv. Ser for meg at jeg må bake 3 ganger + i uka.

Er en brødmaskin tingen, letter det arbeidet veldig, eller er det like greit å finne seg noen sunne raske oppskrifter og ta det på gamlemåten?

Noen som har erfaring?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg har en Wilfa BM-50. Brukte den mye i starten, men så døde det litt ut. Brød som sitter fast i eltekrokene har vært mitt største problem med denne maskinen. Mulig det finnes en løsning, som å dyppe de i olje, bedre timing på når brødet fjernes ut fra formen eller lignende.

Brødene smaker dog himmelsk, hever veldig bra og har en mye bedre kvalitet enn om jeg baker selv (jeg kan ikke å bake med gjær). Du kan blande alt kvelden før, det våte først, så det tørre, også gjær på toppen. Så setter du på timer, så har du nybakte brød når du står opp neste dag. Motoren som driver eltekrokene bråker endel, så vær obs på det.

Maskinen har også deigfunksjon så den kan gjøre klar deigen slik at du kan ordne resten. For eksempel bolledeig, pizzadeig og andre deiger som ikke skal formes som brød.

Oppskrifthefte fra Wilfa: https://issuu.com/wilfano/docs/nybakt_issuu

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Jeg har også en slik Wilfa-sak. Anbefales, veldig lettvint både til brød og deig.

Har dog ikke brukt den på en stund siden eltekroken er forsvunnet etter at jeg fikk "hjelp" til å rydde, men denne posten minnet meg på at jeg må bestille ny, takk for påminnelsen.

Lenke til kommentar
bzzlink skrev (59 minutter siden):

Jeg innser at unga mine skal spise uhorvelige mengder brød igjennom oppveksten. Kunne tenke meg å bake dette selv. Ser for meg at jeg må bake 3 ganger + i uka.

Er en brødmaskin tingen, letter det arbeidet veldig, eller er det like greit å finne seg noen sunne raske oppskrifter og ta det på gamlemåten?

Noen som har erfaring?

Jeg er bare ett menneske hos meg og har hatt mye glede av en slik maskin som gjør nesten alt selv, men...om en er mange ville jeg nok ha bakt hovedmengden på vanlig måte, for da får en tre brød i slengen (hvis en har sultne ulver i heimen) og kanskje lage et slikt bakemaskinbrød inni mellom. Jeg spiser mye brød selv også, så en slik maskin holder for meg. 

Thor. skrev (23 minutter siden):

 1. Brød som sitter fast i eltekrokene har vært mitt største problem med denne maskinen. Mulig det finnes en løsning, som å dyppe de i olje, bedre timing på når brødet fjernes ut fra formen eller lignende.

2. Brødene smaker dog himmelsk, hever veldig bra og har en mye bedre kvalitet enn om jeg baker selv (jeg kan ikke å bake med gjær). Du kan blande alt kvelden før, det våte først, så det tørre, også gjær på toppen. Så setter du på timer, så har du nybakte brød når du står opp neste dag. Motoren som driver eltekrokene bråker endel, så vær obs på det.

1. Hadde det slik i starten jeg også, men så fant jeg løsningen. Om en er hjemme når maskinen settes i gang; følg med og åpne lokket når siste elting er foretatt - ha på engangshansker og hent ut eltekrok(ene) og trykk deigen helt flat igjen. Så får den heve i fred og ro og alt som blir synlig under er to små huller der eltekrokene satt. Altså er et estetisk problem løst. 

2. Ofte på reklamen så fyller de på ingrediensene rett i bollen som står i maskinen. Det kan bli veldig feil om man søler i bakekammeret i bunnen og det begynner å svi på varmeelementene, så jeg tar alltid ut bollen, fyller på vann/olje/mel, pluss sukker og gjær oppå der i en lett fordypning på toppen. Jeg bruker ofte kruskakli og knust linfrø i mine brød og forbereder det ørlite granne ved å helle ca. en desiliter vann over dem i en kopp, så det trekker inn vannet i klien og blir enklere å bruke og deigen blir ikke for tørr (siden kruskakli stjeler vann som tørre svamper fra deigen). 

3. Når det gjelder det å sette den i gang med innstilling på tid; husk at om deigen blir tung og stor...så kan maskinen rugge på hele seg og komme til å slå inn i veggen ved siden av benken. Dette er selvopplevd og jeg våknet med et brak tidlig en morgen av rytmisk dunking i veggen. *sjokk* Jeg løste det ved å ha hele maskinen stående trygt på gummiert spiseunderlag. Den står støtt som fjell med slike. For sikkerhets skyld kan den jo også stå på gulvet og jobbe om det passer slik. 

Jeg er fornøyd med mine maskiner. Ja, jeg har i flertall, for jeg har en bakeøkt for andre innimellom. Tre maskiner går samtidig, brødene avkjøles, skjæres opp (med maskin) i ønskede stykker, legges i fryseposer og er klar til at mottageren kan putte det meste i frysen og ta opp passe mengder ferskt brød hele tiden. En superduper oppfinnelse!

Håper dette var litt hjelp til videre glede med maskinbakt brød i heimen. :D 

 

  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar

En jeg kjenner kjøpte en for å bake automatisk om natten, den ble kastet etter kort tid etter at den holdt på å ta fyr. Når deigen hevet så ble det vel for mye slik at det kom på varme-elementene.

Endret av Svein M
Lenke til kommentar

Er av de som har kjøpt og brukt ca 2-3 ggr. Ved siste flytting ville jeg leverte den på gjenbruk,  men selv der ville de ikke ha den...  Finn.no har 104 annonser så godt kjøp bør være mulig. 

Kom til at jeg liker det mer lettvint, så den stod stort sett i skap og tok opp plass. 

Lenke til kommentar

Jeg har hatt flere slike maskiner oppigjennom årene. Den siste jeg hadde var vel en Wilfa BM50.  Får den garantert under 500 på finn, gjerne som gis bort også 

Brødbakemaskiner får en som oftest billig og lite brukt på finn

Grunnen til at jeg ikke har vært fornøyd er pga de store hullene som etterlates i brødet etter eltekrokene. Resulterer i at store deler av brødet er tomrom.

De brukes litt i starten, men så ender de opp i skapet før de selges på finn.

Om du vil ha enkelt og godt brød kan du jo se litt på tipsene som er i denne tråden. Er egentlig for å kjøpe en jerngryte til eltefritt brød, men ender med gode tips rundt eltefritt brød stekt i jerngryte. Veldig godt, og anbefales 

Endret av ProphetSe7en
Lenke til kommentar
bzzlink skrev (På 2.11.2024 den 10:27 AM):

eller er det like greit å finne seg noen sunne raske oppskrifter og ta det på gamlemåten?

Jeg kom i gang med brødbaking under pandemien med denne oppskriften her -

Oppskriften som satte i gang "trenden" med eltefriebrød for snart 20 år siden. Det er så enkelt som han viser der - du blander sammen ingrediensene på noen minutter. Lar det så stå mellom 12-24 timer (dvs, til du har tid dagen etter). Også bare bretter du det sammen og har det oppi en forvarmet støpejernsgryte med lokk (som hjelper å holde på fuktigheten i brødet, slik at det blir saftig + hever ordentlig). Etter at brødet er stekt + har avkjølt seg, pleier jeg å dele det opp i skiver, også fryse det med en gang. Dermed har jeg alltid brød som er nesten som ferskt ved å bare ha det i ristern 1-2 minutter.

Lenke til kommentar
Svein M skrev (På 5.11.2024 den 8:08 PM):

En jeg kjenner kjøpte en for å bake automatisk om natten, den ble kastet etter kort tid etter at den holdt på å ta fyr. Når deigen hevet så ble det vel for mye slik at det kom på varme-elementene.

Ja, det kan også skje om en har oppi en hveteblanding som hever mye. Jeg kom ut på kjøkkenet en gang og lokket sto halvveis åpent og deigen var på vei over kanten. Da er det jo bare å bestemt dytte deigen inn og ned i bollen igjen. Forhindrer brenning i bunnen om en er rask og brødet blir mindre igjen, men fullt ut spiselig. :) 

ProphetSe7en skrev (På 5.11.2024 den 8:18 PM):

Grunnen til at jeg ikke har vært fornøyd er pga de store hullene som etterlates i brødet etter eltekrokene.
Resulterer i at store deler av brødet er tomrom.

Leste du mitt innlegg over her. Løsning på "store huller" finnes.

Lenke til kommentar
Sviskepott skrev (6 timer siden):

Leste du mitt innlegg over her. Løsning på "store huller" finnes.

Ja, men det er ikke en god løsning når det forutsetter at en sitter parat å venter.

Det finnes maskiner som trekker ut/sammen krokene slik at en knapt får synlige merker. Skulle jeg hatt en brødbakemaskin på nytt hadde det blir en slik utgave 

Lenke til kommentar
On 5.11.2024 at 9:20 PM, blured said:

du blander sammen ingrediensene på noen minutter. Lar det så stå mellom 12-24 timer

Hva blir mengden ingredienser og steketid på dette? Også interessant med anbefaling på type gryte. 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...