Gå til innhold
Spørsmål om helse? Still spørsmål anonymt her ×
Husk at de som svarer ikke nødvendigvis er helsefaglig personell. Ta kontakt med fastlege ved bekymringer!

Folk som var normal i barndom, men som dyrker det å være asperger som student


leron

Anbefalte innlegg

Hei, møtt en del som vist nok har vært i militæret (selv om jeg vet enkelte finner ut at en har diagnosen i militæret; er mange med asperergere i militæret som per dags dato gjennomfører militærtjeneste), som dyrker det å være asperger som student.

Det kan blant annet være å bruke fritiden sin i studentforeninger (uten å få tilstrekkelig lønn for jobben) for å  snakke fag, og det som interesserer en, uten at det gir mening opp mot karakterer i kurs en tar, uten at det gir dokumentert erfaring relevant for arbeidsliv, eller at det foreligger reele sosial gevinst opp mot kjæreste eller vennskap - utover det som skjer i selve foreningen.

Det går under symptomet i asperger

"Encompassing preoccupation with one or more stereotyped and restricted patterns of interest that is abnormal either in intensity or focus" (https://www.kennedykrieger.org/stories/interactive-autism-network-ian/about_asds_dsm_iv_criteria_for_aspergers_syndrome)

Sterotyp betyr at noe ikke er adaptiv, og ikke har en funksjon. Det vil si at en leser mye på egenhånd, som ikke er relevant for kurs en tar her og nå. De fleste gjør bare det som er relevant for karriere og eksamen, mens andre har abnormaliteten i fokus. 

Det kan også bety at en bruker mye av sin tid på å høre på folk snakke om fag, uten at det gir mening opp mot relevante kurs en tar - det vil si  stereotype interesser.

Vanligvis tyr folk til interesser eller hobbier, hvis en ikke har sosiale muligheter; de fleste lar det ikke gå utover det sosiale, og gir gjerne opp interesser og hobbier og justerer det opp mot karriere mål og sosiale mål i livet.

Lurer på hva deres tanker om dette er.

Endret av leron
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...