Gå til innhold

Årsaken tll kommune-fylkeskommuner er iferd med å ende på robeklista ?


Anbefalte innlegg

Mange  kommune-og fylkeskommuner  er nå iferd med å kome på robeklista, og ostehøvelen er byttet ut med  den nysliptsparekniven blir brukt mot  skule, helseforetak, eldreomsorg, transport

Fylkeskommunen hevder at fergene går med store underskudd, og forventer påslag i fergebillettene, og det vil selvsagt gå utover pendler, og neringslivet. Samanslåing av skuler blir brukt som eit  ledd i sparetiltak, finnes ingen konsekvensanlyse omdet samfunnsmessige kostnadene.     

-Idag er dei fleste fergene fylt opp med el.biler  m/ sterkt reduserte priser hver eneste dag medan reisende med fossilbiler må betale fullpris + faktureringsbegyr (såfremt de ikkje har autopassbrikke). Folk flest kjører ikkje el. bil  i Norge av omsyn til klimaet, men av omsyn til   økonomi.

-Kommuneadminstrasjonen sitter med kalkulatoren og  regner på driftkostander til  skolebygget ,men lite på  miljø-og klimamessige  kostandene. Transportkostnadene ved   flytte  av skuleborna dekkes av fylkesmommunen, og vedlikeholdkostnadene, og driftutgifter dekkes av trransportør. 

- Det bygges en rekke  kostbare omsorgsboliger rundt omkring, og er de eldre såpass  bra de kan bo i omsorgsbolig kan de  bo hjemme, og  får mange sykehjemplasser for kostnadene av 1 omsorgsbolig. Det er deesuten  mye fokus på eldrebølgen i Norge,men lite fokus på eit økende antall  psykisk unge som har daglig  behov for hjemmehjelpen 

 

 

 

 

 

Endret av Buffelo
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det er ikke veldig komplisert
Vi har i løpet av få år gått fra 8kr per Euro til 12. Det tar litt tid for at prisene akkumulerer oppover i systemet. Og kommunene sitter ikke på begge sider av bordet i samme grad som staten gjør.
Dette kombinert med at vi har veldig lav privat sysselsettingsgrad. Så mange kommuner har ikke et ønske om å skaffe seg flere hjørnesteinsbedrifter. 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...