Gå til innhold

Besøke Moskva under sanksjonene


Anbefalte innlegg

Hei, godtfolk :) 

Jeg vurderer å dra til Moskva senere i høst for å besøke kjæresten min som bor der. Slik som situasjonen er nå så virker det skummelt for meg å skulle reise til Russland. Men jeg vet ikke om det faktisk er grunn til å være redd. Siden kjæresten min er innfødt vil naturligvis mange ting bli mye enklere. Den ene siden av meg er bekymret, den andre ser på det som en kjempesjanse til å oppleve Moskva med en lokal guide!

For meg virker det som det enkleste er å fly via Istanbul og rett til Moskva derfra.

Er det noen som har reist til Russland under sanksjonene har noen erfaringer de kan dele? Er det så skummelt som enkelte får det til å virke?

PS: Jeg fant ikke i farten noen eksisterende tråder som angår å besøke Russland under sanksjonene, så jeg tok sjansen på å opprette en ny tråd her. Hvis det allerede fins en tråd for dette så er jeg glad hvis noen peker meg til den, så kan jeg fortsette der :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hvis du klarer å se bort fra UDI sin anbefaling om at ALLE reiser til Russland bør unngås, samt det rent etiske spørsmålet ved at du indirekte bidrar til Russland sin folkerettsstridige krigføring ved å legge igjen penger der, så er det vel bare å dra... Selv hadde jeg aldri vurdert det på dette tidspunktet. Jeg har bikket 50 og kommer nok alltid til å se på russerne som mine besteforeldre så på tyskerne... Dessverre.

Med der sagt så har jeg noen perifere bekjente som er Ukrainsk/Russisk og med barn som har noen medisinske utfordringer. De har flere ganger de siste årene reist til Moskva uten videre problemer, så dette skal være fullt mulig, jeg har dog ikke spurt om reisevei, da det er uinteressant for meg...

  • Liker 4
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Husk at det av mange blir sett på som illojalt å ha kontakt med eller være kjæreste med en utlending. Om kjæresten din har gjort noe som helst som kan tolkes som kritisk til regimet, om du gjør motstand når du blir ranet av politiet, om du prøver aksessere forbudte (sosiale)medier via VPN eller om det er en konflikt med en nabo... så kan du raskt stemples og fengsles som utenlandsk agent.

Endret av robertaas
  • Liker 5
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Janern87 skrev (6 timer siden):

Er det noen som har reist til Russland under sanksjonene har noen erfaringer de kan dele? Er det så skummelt som enkelte får det til å virke?

Tja, en bekjent var der mens invasjonen startet han kom seg bare så vidt ut igjen, og måtte ty til noen uvanlige metoder, i bunn og grunn måtte han få hjelp til å smugle seg selv ut igjen over grensa til Finland, russland er definitivt interessert i å ha norske "spioner" i bakhånd, livet i en gulag kan være temmelig kjipt, jeg hadde droppa det for å si det mildt.

Ikke glem at om du på noe vis provoserer myndighetene så kan de gjøre hva de vil med deg, det blir litt som å reise til Tyskland i 1941 med en kipa under armen, du blir veldig fort en målskive selv om du personlig ikke har et problem med det de driver med, som for øvrig er folkemord om du ikke har fått det med deg, jeg hadde droppet et besøk til dette regimet på moralsk grunnlag alene. 

 

  • Liker 5
Lenke til kommentar

Kor skummelt det er å reise spørs veldig på kva du sjølv vurderer. Sannsynlegheita for å bli politisk fange er nok relativt sett liten men den er til stades, særleg om du gjer eller seier noko som er kritisk mot regimet. 

Største praktiske utfordringa er at sanksjonane gjer det utfordrande med pengar. Både VISA og Mastercard er blokkert og vil ikkje fungere i Russland. Så du må enten skaffe deg bankkonto og kort frå ein bank som ikkje sanksjonerer Russland, eller så må du ta med deg kontantar (som igjen sett deg i risiko for ran eller at russiske myndigheiter arresterer deg fordi dei mistenker at pengane kjem frå illegal aktivitet). 

Om du absolutt skal reise så ville eg ha ordna det slik at du reiser med minst mogleg pengar, og du får kost og losji av kjæresten din slik at du kan halde ein låg profil. Det er uansett ikkje så mykje turistaktivitetar som er tilgjengeleg, så aktivitetane avgrenser seg til sightseeing og liknande. Det er veldig lite vestlige turistar i Russland no. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...