Lurifaks2412 Skrevet 11. oktober Del Skrevet 11. oktober Hei, har stående et carlsberg ølfat (den typ som blir brukt av hotell/puber/barer osv. ønsker å drikke dette men har ikke tappetårn hjemme. Noen som har en genial måte å få ut øl på og fortsatt bevare kullsyren?? Fatet ser ut som til venstre på bildet Lenke til kommentar
Psykake Skrevet 11. oktober Del Skrevet 11. oktober Artig problemstilling. Følger Lenke til kommentar
Psykake Skrevet 11. oktober Del Skrevet 11. oktober Chatgpt sier: ChatGPT Du sa: Hei, har stående et carlsberg ølfat (den typ som blir brukt av hotell/puber/barer osv. ønsker å drikke dette men har ikke tappetårn hjemme. Noen som har en genial måte å få ut øl på og fortsatt bevare kullsyren?? Fatet ser ut som til venstre på bildet ChatGPT sa: ChatGPT Det finnes noen metoder for å tappe øl fra et standard ølfat uten tappetårn, samtidig som du bevarer kullsyren: CO₂-sylinder med regulator: Dette er kanskje den beste metoden for å opprettholde kullsyren. Du kan kjøpe en CO₂-sylinder med regulator, samt en tappekran designet for ølfat. Dette vil la deg kontrollere trykket slik at kullsyren bevares, og du kan tappe øl uten å miste kvaliteten. Disse settene finnes på nett eller i spesialbutikker. Party Pump (manuell håndpumpe): Dette er en enklere løsning, men den er ikke optimal for å bevare kullsyren over tid. En party pump fungerer ved å bruke luft (i stedet for CO₂) for å skape trykk og presse ut ølet. Ølet kan miste kullsyren etter noen dager med denne metoden, men det fungerer for kortsiktig bruk. Overgang til mindre fat (Growler): Hvis du har tilgang til utstyr for å overføre ølet til mindre beholdere (for eksempel growlere med lokk som kan tåle trykk), kan du også bevare kullsyren over tid. Dette krever at du har utstyr for å koble til fatet og fylle opp under trykk. Hvis du ikke har noen av disse alternativene lett tilgjengelig, kan du undersøke om lokale butikker som selger bryggeutstyr kan hjelpe deg med en løsning. Lenke til kommentar
sedsberg Skrevet 14. oktober Del Skrevet 14. oktober Går ut i fra det er omtrent samme patent som KeyKeg hvor det er en innvendig pose i fatet. Du må da ha trykklufti den ytre delen for å presse ut øllet. Dermed er du sansynligvis avhengig av en tilkobling/tappehode. Vet ikke om det er akkurat denne. Bare et eksempel. https://www.geterbrewed.com/a-type-coupler/ Lenke til kommentar
The Avatar Skrevet 14. oktober Del Skrevet 14. oktober Som ChatGPT svarer så må du ha rette koblinga. Dette er eit fat som du berre treng å fylle luft på for å få ut ølet slik at det ikkje er nødvendig med CO2. Patenten er slik at det er ein pose/ballong inne i fatet som du bles opp med luft og som presser ølet ut. Så vidt eg veit så er det vanskeleg å få tak i tappeutstyr til slike fat ettersom bryggeria berre får selge slike fat til foretak med skjenkebevilgning, og då er kontroll på kompatibelt tappeutstyr ein måte å sikre at ikkje privatpersonar skaffer seg slike ølfat og serverer ulovleg frå sin eigen pub. Type tilkopling på fatet kan variere og er ikkje nødvendigvis standarisert, mellom anna for å kunne passe på at ein Pub som kjøper øl og utstyr frå Carlsberg ikkje lett skal kunne bruke Carlsberg sitt utstyr til å servere Hansa øl. Mitt beste tips er å sjekke på Finn.no om nokon selg eller leiger ut tappeutstyr. Er mange pøbbar som har gått konkurs så det finnes ein del slikt proftutstyr i private hender rundt omkring. Den gode nyheita med slike fat er at ølet på fatet er ferdig med kullsyre. Så ved å punktere fatet så kan du tappe/helle ut øl med kullsyren bevart. Problemet er berre at utan skikkeleg kork så vil ølet tape seg fort om ikkje alt blir drukket opp på relativt kort tid. Om du ikkje vil investere i tappeutstyr, så er mitt beste råd å bore/stikke hol i fatet og helle ølet ut. Om du ikkje skal drikke alt så kan du helle over på brusflasker som du skrur igjen korka på. Ølet vil tape seg på same måte som med brusflasker som har vært opna, men det vil i det minste holde litt lengre enn om du ikkje får tetta fatet på skikkeleg måte. Dersom du fyller på brusflasker så kan det være lurt å prøve å fylle flaskene heilt fulle slik at det er minst mogleg luft som kan absorbere CO2, merk likevel at med heilt breddfulle flasker så er det større sjanse for at du får ei ølbombe om flaska blir rista. Lenke til kommentar
MailMan13 Skrevet 14. oktober Del Skrevet 14. oktober (endret) 40 minutes ago, The Avatar said: Så vidt eg veit så er det vanskeleg å få tak i tappeutstyr til slike fat ettersom bryggeria berre får selge slike fat til foretak med skjenkebevilgning, og då er kontroll på kompatibelt tappeutstyr ein måte å sikre at ikkje privatpersonar skaffer seg slike ølfat og serverer ulovleg frå sin eigen pub. Masse forskjellig tappeutstyr og fat er generelt tilgjengelig for private. Utstyr for bransjestandard Cornelius- (19 liter) og Sanke-fat (50 liter) handles med private gjennom bryggebutikker. Det er ikke regulert spesielt. Ferdig øl på fag, med eller uten leie av tappeutstyr finnes også. Dette er motsatt vei. Carlsberg finner på sin egne proprietære løsning ikke for å begrense hvem som kan tappe Carlsberg, men for å hindre de som kjøper seg inn i å handle noe annet enn Carlsberg-produkter. Endret 14. oktober av MailMan13 Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå