Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

Viftelignende/høyfrekvent lyd under kjøring


Anbefalte innlegg

Hei! Ser denne havner rett over posten om konebilen, så påpeker først og fremst at dette gjelder min 2013 Tiguan 2.0 TDI.

Jeg har en stund merket en lyd under kjøring som jeg først trodde var en vifte som kunne begynne å bli dårlig. Jeg har ingen opptak, men det er jevn litt høyfrekvent lyd som jeg syns høres i retning dashbordet, altså fremover. Den kommer ganske kjapt under kjøring, men forsvinner når bilen står stille på tomgang, både i Park og Drive.

Det jeg merker mest av alt er at det reduseres når jeg gir mer gass, så kommer det tilbake når gassen slippes opp. Det har kanskje vært der en stund da det er lett å overse når det står på radio/musikk.

Jeg planlegger å spørre det lokale verkstedet om å ta en prøvetur å høre etter, men er litt nysgjerrig på noen har opplevd noe liknende? Lyden endres i intensitet, men frekvensen er helt lik, så høres ikke ut som noe som spoles opp om en kan si det sånn.

Det er hørbart helt ned i 15-20 km/t og kommer også om jeg skrur av all klima.

Ingen feilmeldinger, starter og går helt fint.

Regner med at dette dukker opp da jeg sa til meg selv for en tid tilbake at bilen har vært veldig snill med meg det siste året 😅

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
16 hours ago, Maskinfører said:

Lageret til AC-Clutch ? 

Har forsåvidt ikke noe greie på det, men det skulle vel stoppet når klima er av? 

Merket forøvrig noen snåle metalliske nesten "trommeaktige" lyder under kjøring i dag 2-3 ganger ila en 10-minutters tur. Kona sammenlignet med tallerker som slo i hverandre, men vanskelig å forklare. Syns også bilen luggala litt det sekundet det hørtes, men det var drittføre med masse vann og på piggfrie dekk, så kan ha blitt litt lurt der, hørtes dog uansett som noe metall som slo i noe veldig fort et ørlite øyeblikk. 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...