Gå til innhold

Zyxel p2812 trådløs bromodus?? Drit lei av internett som ikke fungerer


Anbefalte innlegg

Jeg er møkk lei av dårlig internett.

Her er situasjonen pr i dag:

Leier. Har fiber. Har ikke fysisk tilgang til ruter/modem/ap eller hva de kaller det i dag. Har kun dekning i stua. Men min stasjonære pc står i andre siden av leiligheten, og der er det nesten ikke dekning.

Har en mobil med AX, der får jeg 300 mbit/s på speedtest i stua, så jeg antar at det er 300 mbit fiber jeg har. Har også en med AC og den måler kun 150mbit.

På den stasjonære pcen får jeg aldri mer enn 10 mbit, men den har kun G nettverkskort, og det detter ut HELE TIDEN. Har lyst og mulighet til å starte en streamingkarriere, men både streaming og evt. spilling er bare et mareritt. Jeg har et N kort men det er bare å glemme, hvis det klarer å koble til så får jeg kun noen få kbps når pcen står der den står. Kan være flere grunner til det men samma det.

 

Jeg tenker å montere en ruter i stua og bruke den i media bridge mode(?) hvis det er det det heter. At den tar inn wifi, og sende ut ethernet. Og så legge 18 meter med cat5/6 langs veggen. Kan også smekke opp et aksesspunkt/switch/ruter i enden av kabelen så jeg får wifidekning der i tillegg til ethernet til pcen, men det er ikke det viktigste.

Før jeg drar og kjøper moderne utstyr, vil jeg prøve om det fungerer i praksis, med utstyr jeg har liggende. Jeg har 5 gamle rutere, men har vært inne på tanken om å bruke en pc i stedet til dette her? Har lest litt på nett og det ser ut til at det er ekstremt mye trøbbel med å bruke pc til dette her?

Utstyret jeg har er:

zyxel p2812

linksys e1200

En eller annen netgear greie

onnetworks 150

onnetworks 300

pluss en 8 ports switch

 

Hvilken av disse er mest egnet til bridge mode, om det i det hele tatt går an? Og hvilken av de bør jeg da bruke som AP (og switch) i enden av kabelen for å få litt bedre dekning der borte?

 

Kjøpe repeater? Uaktuelt.

Endret av sevs
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...