Gå til innhold

Skadet gulv etter levering av sofamodul


Anbefalte innlegg

Jeg bestilte en modulsofa fra Skeidar i juni. Det viste seg at den ene modulen hadde en feil, og nesten tre mnd senere fikk jeg endelig erstattet modulen. De leverte modulen fredag 27.09.24.

I den prosessen klarte de å skade gulvet mitt. Dette oppdaget jeg etter de hadde dratt (hjemmekontor, jeg måtte tilbake til et møte etter levering).

Årsaken til at det ikke ble oppdaget tidligere er fordi modulen var i en stor eske, og skadene oppstod fordi de var uforsiktige. F.eks, istedenfor å legge esken rolig ned, så slapp de den fra en viss høyde slik at esken landet med hjørnet først. De dro jo esken en del, og jeg mistenker at noen av skadene kom til pga noe skarpt i esken (stift eller noe) som ble dratt langs gulvet.

Har jeg noe rettigheter her? Jeg kontaktet Skeidar som mener at transportselskapet er ansvarlig for dette. Jeg ble ringt opp av transportselskapet, og snakket med han leverte modulen. Da sa han "Men jeg så jo ingen skader, det var ingen skader når vi var der". 

De så jo ingen skader fordi det var en stor eske som dekket til, og på vei ut måtte de bære esken på nytt med den gamle modulen i.

image.thumb.png.325823daf434c8be05f732c8c21165bc.png

image.thumb.png.0e3d6557b5e4afcdf4324a2736bececb.png

image.thumb.png.69bcc41152f0a849d662e9e0ae6b05c5.png

image.thumb.png.7e6dad420a34adf120b5abf7450e2ccc.png

image.png

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Du har rett på erstatning frå skadevolder. Sidan dette har skjedd i samband med arbeid så er det arbeidsgjevaren som svarer for skader som sjåfør/flytter har påført deg. Kravet der er at skaden har komt på grunn av forsetteleg eller uaktsom arbeidsutføring, og at skaden ligg utanfor det som er rimeleg å rekne med ved ein slik teneste.

Eg er usikker på kva ein legg til grunn som rimeleg, men ettersom det verken er vanleg eller forventa at verken huseigar eller arbeidstakaren legg tjukke tepper på golvet før arbeidet tek til så er det rimeleg å legge til grunn at ein ikkje forventer slike skader, og at dette derfor ligg godt innafor det som er erstatningspliktig.

Den praktiske utfordringa her er at skadevolder nekter for å ha påført skaden. Det i seg sjølv treng ikkje å være eit veldig stort problem ettersom at det er nok å sannsynleggjere ein skadesamanheng. Men det hadde sjølvsagt vært lettare om du hadde vært heime og kunne påpeikt skaden der og då. (Den einaste plausible alternative forklaringa på slike skader er at dei eventuelt oppstod i juni når modulen vart levert fyrste gongen).
Ditt motargument der går fort på at transportselskapet her lyg fordi ein burde nok både høyrt og kjent at noko hardt/skarpt i esken har skrapa mot parketten, etter mitt syn er det lite truleg at dei har forårsaka denne skaden utan å vite om det.

 

Det er også eit lite spørsmål om kva som er rimeleg å forvente. Skal dette fiksast 100% så må du fort bytte heile golvet då heile golvet fort har blitt solbleika slik at det blir fargeforskjell om ein berre byttar den skadde delen. Forsikringsselskapet vil nok fort ville trekke frå det dein meiner utgjer ei "oppgradering" som følgje av reprasjonen.
Jo dyrare dette blir jo meir må du rekne med å krangle for å få erstatning. Dette kan fort utgjere store summar både med tanke på kostnaden av å kjøpe inn nytt golv, arbeidskostnaden ved å leige inn nokon til å legge golvet, kostnaden ved å kaste det gamle golvet, og kanskje til og med kostnadar ved at du må flytte ut medan arbeidet pågår.

Den enklaste vegen å gå er å ta det med ditt forsikringsselskap. Ditt krav mot transportselskapet blir då eigenandelen ved bruk av forsikringa. Det er også då gode sjansar for at ditt forsikringsselskap tek saka vidare med transportselskapet for å kreve regress slik at du slepp å gjere denne jobben.
Så eg ville absolutt anbefalt at du sjekker med eiga forsikring, både om dette er ei skade som det er dektning for og ikkje minst kva du må ut med i eigenandel.

Merk også at det kan være rimelegare måtar å fikse skaden på. Til dømes med voks eller tusj for å fylle igjen ripen med rett farge. Dette blir sjølvsagt ikkje perfekt, men vil gjere ripene såpass lite synlege at det nok er akseptabelt for dei fleste.

Har du parkett til overs i boda så kan det også være mogleg å berre bytte delar av golvet.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...