Gå til innhold

rask varm lunch, forslag?


Anbefalte innlegg

Etter jobbytte har jeg gått fra kantine med kokk til å måtte ordne det selv. Etter 3 måneder med salat, brødskiver og enorme mengder havregrøt så gikk jeg lei i går og tittet rundt i lokalet. Det viste seg at hybelkomfyren virket, to små stekeplater, og vi hadde en stekepanne. Da ble det en tur på butikken og så ble det omelett til lunsj. Nå har jeg aldri laget noe annet enn speilegg og omelett i mitt liv så jeg er litt usikker på hvilke muligheter jeg har med en stekepanne. Maten bør ikke ta særlig mer tid å lage enn en halvtime og bør ikke stinke ned lokalet mer enn nødvendig. Noen forslag?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Toast med avocado og posjert egg (eller egg tilberedt på annen måte om du ikke gidder lage posjert egg).

Quesedilla med kylling, spekeskinke eller liknende. 

Enkle pastaretter. Fersk pasta kokes på 2-3 min. Sausen kan du lage hjemme og ta med på glass eller liknende og varme i panna før du legger i pastaen.

Enkle supper som blomkålsuppe, tomatsuppe, brokkolisuppe o.l. Kan lages fra bunn på 10-15 min om du har renset grønnsakene hjemme på forhånd. Her må du kanskje ha en stavmikser i tillegg.

Ostesmørbrød med feks god ost og spekeskinke.

 

 

 

Lenke til kommentar

Spenstig å anbefale posjerte egg til ein som etter eige utsagn akkurat klarer å lage omelett eller speilegg.

Det er veldig mykje du kan lage med steikepanne, meir kan du lage om du tek med deg ei kasserolle i tillegg. Kva var det du brukte å spise i kantina?

Deretter er det eigntleg berre å bestemme seg for kor avansert/dyrt du vil gjere det. Fjordland er superenkelt og gir minimalt med matlaginslukt ettersom du berre skal putte posane i varmt vatn i ca 10 min. Gir du vatnet eit oppkok litt før lunsjtid før du slår av platen så treng du heller ikkje å stå ved hybelkomfyren medan maten blir oppvarma. Ulempen her er at det er såpass dyrt med Fjordland at du kanskje liksågodt kan gå ut for å kjøpe lunsj, fordelen er at du kasserollen forblir rein etter matlaginga.

Sidan lukt er ei problemstilling så er nok ikkje steiking av fiskekaker eller karbonader å anbefale.

 

Personleg så vil eg anbefale ostesmørbrød. Då smører du eigentleg berre påsmurte brødskiver som normalt og steiker brødskivene på begge sider i steikepanna til osten smelter. Fordelen med ostesmørbrød er at du ikkje nødvendigvis må varme smelte osten, nistepakka vil også være god kald sjølv om det sjølvsagt er best med når osten er smelta.

Pytt-i-panne er også fin lunsj som tilberedes i steikepanne, du kan både kjøpe ferdig i frysedisken eller enkelt lage heime.

Eit anna tips kan være å koke ris, pasta eller poteter, og deretter helle kald eller temperert saus over. Har du til dømes varm ris så vil sjølv kjøleskapskald saus fort bli oppvarma til passeleg temperatur når du blandar det saman. Tilsvarande også omvendt, kald skinke med varm saus er ein middagsklassikar.

Lenke til kommentar

I kantina fikk vi varm mat, middag, servert fra kl 07 til 13. Laget av en utdannet kokk og forskjellig hver dag, Torsk, kylling, sau, gris etc.

Fjordland er helt uaktuelt. Det får bli når staten setter meg bort for å dø på gamlehjem.

Lukt ble nevnt da det tidligere har blitt bråk etter at en stekte opp 5kg makrell.

Endret av Femtekolonne
Lenke til kommentar

Fokuset på Ukraina har gjort meg oppmerksom på borsj.
borshch_eng_small.png
Kjøper dem i en innvandrerbutikk som heter EKO market. Veldig god. Bland glasset med en halv liter vann, kok opp i noen få minutter. Jeg tilsetter pølse, løk og gulrøtter. Pyntes med en klatt smetana/rømme oppi.

Ser omtrent sånn ut: (bilder fra nettet)
IMG_5005.JPG

Spiser jeg halvparten, sparer jeg resten til neste dag. Det går fint i mikroen.

  • Hjerte 1
Lenke til kommentar

Kok litt ekstra poteter til middag og stek dem dagen etter, gjerne med litt rester av kjøttkaker, pølser etc. Speilegg, bønner er godt ved siden av.

Kokt for mye pasta - lag kald pastasalat.

Spagetti med skinke og smeltede ostebiter og krydder er bare å røre i sammen.

Karbonandesmørbrød er alltid digg.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...
Femtekolonne skrev (På 23.9.2024 den 5:12 PM):

Etter jobbytte har jeg gått fra kantine med kokk til å måtte ordne det selv. Etter 3 måneder med salat, brødskiver og enorme mengder havregrøt så gikk jeg lei i går og tittet rundt i lokalet. Det viste seg at hybelkomfyren virket, to små stekeplater, og vi hadde en stekepanne. Da ble det en tur på butikken og så ble det omelett til lunsj. Nå har jeg aldri laget noe annet enn speilegg og omelett i mitt liv så jeg er litt usikker på hvilke muligheter jeg har med en stekepanne. Maten bør ikke ta særlig mer tid å lage enn en halvtime og bør ikke stinke ned lokalet mer enn nødvendig. Noen forslag?

Eggerøre med melk salt og pepper og gressløk er veldig enkelt og kjappere enn omelett siden du er på det sporet, med pølsebiter eller bacon ved siden om ønskelig, eller salat.

Jeg synes pastasalat er godt og kjempe lettvint..

Pastaskruer er min favoritt, noen bruker penne også.

Ingrediensene er rå kuttet rødløk, oliven (jeg bruker Piemonte), kuttet feta ost i kuber, og kokt strimlet skinke eller baconbiter eller annen kuttet skinke kan også brukes, jeg har i litt salt og en masse kvernet Santa Maria tellicherry sort pepper, kuttet agurk biter og små tomat i halve eller kvarte biter er også godt i...

Bare rører alt inn med kokt pastaskruer, også har i godt med olivenolje helst virgin.

Det skal være litt crunchy med grønnsaker.

Smaker best kald, men gjør ikke noe om pasta er litt lunken.

Endret av Gouldfan
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...