Gå til innhold

Høytalere til musikk og film, Z-680 kanskje?


Anbefalte innlegg

Heisann, lurer enkelt og greit hva som er de beste høytalerne jeg kan finne for rundt tusenlappen (max max 1500)

 

Skal brukes til spill, musikk og en del DVD titting. Rommet som skal fylles med godlyd er ganske stort (5x5 meter eller noe slikt). For tiden har jeg et Creative 4.1 annlegg (Inspire 4400) som jeg syns duger overraskende bra i det lille rommet mitt på uni (i england så jeg gidder ikke ta det med hjem), men tviler på at et lignende annlegg er kraftig nok til rommet mitt hjemme (som er ca 3 ganger større enn det her).

 

Trenger ikke så vanvittig høy lyd, men setter pris på om den er klar og fin til litt action fylte DVDer osv. Surround annlegg hadde vært best, men om noen mener jeg ville vært mer fornøyd med et bedre 2.1 annlegg kom gjerne med forslag (I-Trigue f.eks?)

 

Har frem til påsken på å bestemme meg (er ikke hjemme før da) så det er ikke no hastverk, bare tenkte jeg skulle begynne å se meg om nå :)

 

-Benjamin-

Endret av benjamin84
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det er ikke mye go'lyd du får til 1500 spenn. Men du får dette http://www.komplett.no/k/ki.asp?action=inf...11&GrpID=2&s=pl

Dette systemet har fått gode testresultater å leverer bra 2.1 lyd.

Her har du et 5.1 system som ikke fyller opp et helt rom, men om du plasserer høytalene rundt lytteposisjon så vil du få en ok opplevelse. http://www.komplett.no/k/ki.asp?action=inf...11&GrpID=2&s=pl

Ved å legge til 700kr så får du dette som er betraklig bedre enn systemet ovenfor http://www.komplett.no/k/ki.asp?action=inf...11&GrpID=2&s=pl

Det er ikke mange 5.1 system som klarer å levere bra musikklyd. Særlig ikke pc-system som er beregnet for å være plassert nær lytteren.

Selv har jeg et noe eldre 5.1 system fra Cambridge Soundworks, det fungerer kjempebra, men høytalene er plassert omtrent 70 cm fra mine ører. Men jeg skulle aldri finne på å plassere dem i stua. Jeg er da bortskjemt med 6x100 w og et 5.1 Energy system som får porselenet til vibrere i nabohuset. Men om du bare er opptatt av klar lyd i surround så ville jeg nok ha satset på systemet fra Altec Lansing. Det kan også være verdt å sjekke inn et brukt system som dette http://bruktmarked.hardware.no/marked/?db=...uery=retrievale

Lykke til!

Lenke til kommentar

Heisann, takk for utfyllende svar :) Forventer ingen mirakler til 1500kr, men vil gjerne få mest mulig for pengene ;)

 

Litt mer spesifikt om plasseringen av høytalerne (jada jeg har lite å gjøre for tiden)

speakers.jpg

 

Rød = Bakhøytalere

Grønn = Foran

Blå = Senter

 

subben plasseres under PC bordet... sengen er ganske normal lengde/bredde så dere kan gjette dere til avstandene sånn omtrent. Hvilket system vil gi best lyd i den plasseringen? (ca :) )

Lenke til kommentar

Takk for info snowdog! ser du er fornøyd med dine logitech 2.1 høytalere, fortsatt ikke noe å utsette på de?

 

Jeg begynner å lure på om jeg ikke skal gå opp et hakk i prisklasse, jeg vet jeg setter pris på god lyd, og kjipt å brenne en tusing på noe jeg kommer til å bytte ut om et år når jeg er lei...

 

Når det gjelder 2.1 i forhold til 5.1 er jeg også litt usikker, jeg må innrømme jeg liker surround følelsen når man omringes av lyd, men man må jo gå ned i kvalitet om man skal holde seg under 1500...

 

Noen som har noe å bidra med anngående 2.1 vs 5.1?

Lenke til kommentar
Er Logitech Z-680 verd pengene? Er annlegget bra er jo sjansen stor for at jeg beholder det en god stund, og da er jo ikke 3000kr såååååå dyrt så det er en mulighet... (fysj så flink jeg er til å overtale meg selv :scared: )

 

Noen som kan anbefale det?

Veldig bra til film og spill, ikke fullt så bra til musikk.

Lenke til kommentar

Hmm, det med musikken har jeg hørt/lest et par steder men jeg lurer på hva de sammenligner med... Hi-Fi eller andre PC høytalere? Hi-Fi blir for dyrt men hadde så klart gitt bedre lyd... av PC høytalere er vel disse noe av det beste utenom Klipsch?

 

Nå skal det nevnes at mesteparten av musikken min er dance/house/funk så ikke forferdelig krevende for høytalerne, men det hender jo jeg liker å spille noe litt roligere også :)

Lenke til kommentar
Du blir helt sikkert fornøyd med Z-680, til og med når du spiller musikk. Jeg er bare veldig kresen på lyden når det gjelder musikk ;)

Enig med deg her, var veldig bra på film og til spill, men mangler litt detaljer i mellomtone og diskant området for å engasjere meg, men ikke verre en de fleste andre høytalere på markedet. Prisen tatt i betraktning så har jeg aldri hørt noe i nærheten, derfor jeg kjøpte settet. Hadde de i en 25kvm stue og de fylte rommet med meget bra lyd. Men over til problemet mitt med settet, så mye film for å teste det og så stoppet bare lyden, tenkte med en gang at det var sikringen i suben som var gått siden forsterkeren var meget varm. Kjøpte 2 stk av samme dimensjon og begge røyk med en gang jeg trykket på power knappen bak på apparatet. Søkte på google og fant et forum for produktet. Ser ut som om det har/er mange problemer med settet. Mitt må returneres for erstatning. Det er et pes når vekten er på 23,5 kg. Koster meg 182 i porto. Og så er det vente tid osv. på at det skal komme tilbake. Det kan dessverr man ikke får i pose og sekk med sånne produkter. En plass må de vel kutte for å få prisen så lav, bare synd det kan være holdbarheten. Skal gi settet en sjanse til. Får håpe det varer litt lengre.

Lenke til kommentar

Hmmm, det var unektelig ikke det jeg hadde håpet å høre om settet.. har lest det samme et annet sted også, men, har til gjengjeld sett mange som har hatt det lenge uten problemer, så mulig jeg tar sjansen. Har ikke funnet et sett som har samme tilkoblingsmuligheter eller lydkvalitet til den prisen, så virker ikke som jeg har mye valg ;)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...