Gå til innhold

Holdbarhet mat i romtemperatur


Anbefalte innlegg

Hvilket type pålegg foruten spekemat, og godteripålegg som syltetøy og sjokoladepålegg er trygt å spise etter 12 timer i en temperatur på 25-28 grader? Har spist ost som har vært ute i 5-6 timer middels hard (synnøve, norvegia) blitt litt dvassen men aldri blitt forgiftet. Skinke, leverpostei og alt av kjøttpålegg foruten spekemat blir vel ganske utrygt å spise etter bare noen timer. 

Holder mat seg lengre om man lagrer det i aluminiumsbokser sammenlignet med pladrikbokser? 

 

Noen tips til hvordan en Evt kan lagre kjøttpålegg på. Har ikke noen form for kjøleelemt og kommer heller ikke til å kjøpe det.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Kjøleelement kan du lage selv via vannflaske, eller annet som fryses ned i fryser. 
Ved å pakke inn holder det seg kjølig lenge.

Nå er ikke 12 timer spesielt lenge, har spist nistemat fra dagen før mange ganger, aldri blitt dårlig. Gjelder å lukte, og er det dårlig lukt, eller blitt sleipt bør en være forsiktig.

Lenke til kommentar
angstfull skrev (24 minutter siden):

Skinke, leverpostei og alt av kjøttpålegg foruten spekemat blir vel ganske utrygt å spise etter bare noen timer. 

Det er mye mat som holder seg selv etter en god del timer i romtemperatur. Kjøtt holder seg nok også bedre enn mange tror. Som andre sier; lukt først. Derimot skal man være forsiktig med ris og pasta. Dette kan være farlig å spise etter noen timer i romtemperatur selv om det ikke lukter eller smaker vondt. Det skal helst ikke oppbevares i kjøleskap mer enn 1-2 døgn før det spises heller.

Når det er sagt, så har jeg spist en gryterett med mye ris dagen etter den ble laget (ca 18 timer). Den hadde da stått i romtemperatur i en kjele uten lokk. Jeg ble ikke dårlig av den. Men jeg har også spist ris som har stått litt lenger i en lukket beholder i romtemperatur, og ble syk i løpet av en halvtime etterpå.

angstfull skrev (24 minutter siden):

Holder mat seg lengre om man lagrer det i aluminiumsbokser sammenlignet med pladrikbokser? 

Noen tips til hvordan en Evt kan lagre kjøttpålegg på.

Vet ikke om det gjør noen forskjell om det er plastikk eller aluminium.

Men du får tak i vakumbokser og vakumposer, med en liten dings som drar luft ut av boksen/posen. Da holder maten seg mye bedre enn om den ligger i en boks med luft. Jeg bruker slike på åpnet mat i kjøleskapet, og det har jeg sett forlenger tiden maten er trygg å spise. Men hvor mye det forlenger forbruksdatoen i romtemperatur, vet jeg ikke.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...