Gå til innhold

Notepad vil ikkje assosieres med .xml


Oknok

Anbefalte innlegg

Veldig mange som prøver å snakke opp Notepad++ her, men tipper de fleste ikke vet at Notepad2 / 3 / 4 eksisterer. De er mye lettere å starte enn notepad++, kan erstatte notepad (altså blir default notepad i Windows), og har det du trenger av syntax highlight, code folding, linjenummer, text encoding osv.

Om jeg husker riktig så benytter OP notepad 3. Problemet er ikke at han ikke har notepad++. Jeg har ikke vært bort i noen variant der notepad nekter å assosiere med xml, så kan dessverre ikke hjelpe.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Antar OP = Original Poster altså meg.

Windows vet ikke versjonen til min gamle Notepad. "About Notepad" sier versjon 23H2 men det er ikke versjonen for Notepad det er for Windows. Egenskaper på exe-fila sier v 10.xx.

 

Notepad 2 3 og 4 ser ut til å være uavhengige av hverandre. Er det noen grunn til å velge det ene framfor det andre? Et pluss om den ligner på 20 år gammel Microsoft Notepad.

 

Det jeg bruker Notepad til er hurtige notater og til å sammenligne/redigere filer av ulike typer. Enkle ting som knapt krev kunnskap.

Endret av Oknok
Lenke til kommentar
7 hours ago, lintos said:

Dersom problemet fortsatt oppstår:
1. Åpne ledetekst som administrator
2. Kjør følgende kommando:
sfc /scannow
3. Når skanning med sfc er fullført kjør følgende kommando:
DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth

De to kommandoene vil forsøke å reparere korrupte systemfiler og løse eventuelle systemfeil.

Etter at SFC- og DISM-skanningen er fullført kan du restarte PC-en og prøve på nytt?

https://support.microsoft.com/en-us/topic/use-the-system-file-checker-tool-to-repair-missing-or-corrupted-system-files-79aa86cb-ca52-166a-92a3-966e85d4094e

Quote

If you are running Windows 10, Windows 8.1 or Windows 8, first run the inbox Deployment Image Servicing and Management (DISM) tool prior to running the System File Checker.

De gjør et poeng av at DISM skal kjøres før sfc /scannow på Win10. Gjelder trolig Win11 også. :hmm:

Er cmd og Powershell hipp som happ?

 

Endret av Oknok
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
8 hours ago, Oknok said:

Notepad 2 3 og 4 ser ut til å være uavhengige av hverandre. Er det noen grunn til å velge det ene framfor det andre? Et pluss om den ligner på 20 år gammel Microsoft Notepad.

Notepad4 er nok riktig valg nå som arvtager etter notepad2, 3 er vedlikeholdt av noen uavhengige med litt mer kommersielt fokus.

Det jeg liker er at den er like kjapp å åpne som standard notepad, og at den erstatter den innebygde notepad som program, så man slipper å styre med dokumenttyper og defaults som resettes hele tiden.

For å sette det som default om ikke det er gjort er det en innstilling: https://github.com/zufuliu/notepad4/wiki/System-Integration

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...